واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
لشکر موشهای تهران برای سرشماری به خط شدند
موشهای باهوش پایتختنشین که با خیال راحت در شهر جولان داده و کانون خطر را به هم اطلاع میدهند؛ شنیده شده به خط شدند تا بعد از سالیان سال سرشماری شوند.
به گزارش خبرنگار فارس، سالیان سال است که شمار موشهای تهرانی دقیقا مشخص نیست، اما اگر آنگونه که مسئولان شهرداری تهران میگویند هر جفت نر و ماده موش، بتوانند هر سه ماه یکبار ده موش به جمعیت موشها اضافه کنند، حتما شمار آنها، بسیار زیاد است. چندی پیش اعلام شد که آمار موش های شهر تهران به 50 میلیون رسیده که عبداللهی معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت صحت ندارد و این خبر در حد لطیفه است. اما امروز قدیمی مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران اعلام کرد که تعداد موش های تهران یک میلیون 800 هزار است و شمارش آنها انجام شده است. موش حیوان زیرکی است همه چیز را میخورد؛ او به همه جا میجهد و هر جا گرم و تاریک باشد برای زندگی انتخاب میکند. موشها به صورت گروهی زندگی میکنند ریشه، ساقه، برگ درختان و محصولات غذایی داخل انبارها را میخورند. موشها بیشتر در شب فعالیت می کند؛ هر جفت موش سالانه حدود 5 بار تولید مثل می کند و بچه موشها از هفته سوم شروع به جویدن غذاهای سخت می کنند و بچه موش ها از 3 ماهگی میتوانند تولید مثل کنند. موشها حیوانات باهوشی هستند و کانون خطر را یکدیگر اطلاع میدهند.
موشهای بزرگ معمولاً لانه خود را در محیطهای وسیع نمیسازند و همواره سعی در پنهان شدن دارند تا بتوانند به راحتی نوزادان خود را تولید و پرورش دهند. موشهای نر معمولاً حداقل یکبار در روز محیط اطراف خود را بازرسی میکنند و چنانچه تغییراتی در محیط مشاهده کنند بلافاصله لانه خود را معدوم و جای دیگری را برای خود آماده میکنند. موشها معمولاً 35 نوع بیماری مختلف مانند طاعون، لپتوسپیروز، حصبه، تیفوس سالک و غیره را به انسان منتقل میکند. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی موشها سالانه 33 ملیون تن مواد غذایی را از بین میبرند، که برای تغذیه 130 ملیون نفر کافی است.
از آن گذشته بعلت رشد شدید دندانها موجب خرابی مواد و تجهیزات در انبارها، کارخانهها و ... میشوند. موشها عموماً در بخشهای سطحی و پایین ساختمانها فاضلابها انبارهای مواد غذایی و جویهای آب زندگی می کنند و به زباله های شهر به شدت علاقمند هستند و شبانه در کنار آنها بزمی برپا میکنند. مسدود کردن سوراخهای کنار دیوار، تعویض شیشه ودرهای شکسته، نصب توری بر روی سوراخها و منافذ فاضلاب، غیرقابل نفوذ کردن درهای ورودی، قراردادن زباله در کیسههای دربسته، استفاده از طعمههای مسموم محتوی جونده کشهای ضد انعقادی ،استفاده از تلههای از جمله راههای مبارزه با این جانوز موذی باهوش است. میلیونها موش در جدولها و آبراههای فاضلاب و لولهها و کانالهای شهر تهران در حال جولان دادن هستند و این حیوان موذی خطرات زیادی برای شهروندان دارد. قدیمی مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران که مدتی است موضوع موش به آنها واگذار شده است، گفت: سمومی از خارج وارد کردیم که به محیط زیست لطمه نمی زد. وی ادامه داد: با تدابیر انجام شده تعداد موش در تهران بسیار کم شده است. به گزارش فارس، به گفته مسئولان شهری تعداد موش در هیچ شهری به صفر نمی رسد ولی با ایجاد فاضلاب های درست شهری مشکلات در این زمینه کاهش می یابد. جست و خیز موش ها در شهر و رفت و آمد بدون ترس آنها در خیابان ها و معابر شهر عادی و به بخشی از زندگی شهری تبدیل شده به گونه ای که دیگر موشهای خارجی(به گفته مسئولان شهری) ترسی از رهگذران ندارند و در برخی از موارد به دنبال آنها حرکت میکند و وقتی با ترس مردم روبه رو میشوند باز هم به کار خود ادامه میدهند. شهرداری تهران برای از بین بردن موش دست به هر اقدامی زد و حتی اخیرا هم تعدادی تک تیر انداز حرفه ای برای معدوم کردن این جانور استخدام کرد ولی راه به جایی نبرد و دوباره این جانورا در شهر دیده می شد اما به نظر می رسد سموم ایتالیایی این بار کار ساز شد و تعداد این جانور در شهر کمتر شده است. انتهای پیام/
93/10/15 - 12:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]