واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۵۶ق.ظ)
وزيرکشور خطاب به مديران کلان و خرد هشدار داد: بودجه نفتي ديگر تمام شد، رشد اقتصادي با نفت محقق نمي شود اگر توليد و صادرات نفت کشور به روال گذشته خود نيز برگردد ديگر توان رسيدن به رشد 8 درصدي در اقتصاد را نداريم و بايد ساير پتانسيل هاي اقتصاد کشور را فعال کنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، رحماني فضلي وزيرکشور در نخستين همايش علمي مديريت روستايي و توسعه پايدار با اشاره به نياز تغيير نگاه ساختاري به بخش روستايي اظهار کرد: ابتدا بايد ديدگاه کشور را نسبت به شرايط و کارکرد روستايي تغيير داد و براي تحقق آن بايد به اين معقولِ نگاه کنيم که با کدام ديد و ضرورت بايد به روستا توجه کرد.
رحماني فضلي به مديران کلان کشور هشدار داد و گفت: مديران ما بايد بدانند که ديگر نفت شد و حتي اگر اجازه توليد 4 ميليون بشکه و صادرات 2 ميليون بشکه اي را هم داشته باشيم ديگر نميتوانيم به رشد 8 درصد اقتصادي دست يابيم؛ بايدظرفيت هاي اقتصادي در کشور را فعال سازيم تا بتوانيم سالانه به رشد اقتصادي که طبق برنامه ريزيها اعلام شده است دستيابيم.
وي ادامه داد: تا زماني که شهرها را به روستاها نبريم نبايد انتظار داشت که مهاجرت از روستا به شهر کاسته شود زيرا با توجه به پيشرفت و تغيير نيازهاي مردم روستا، طبيعتاً ميل آنها به مهاجرات به شهرهاي بزرگ براي فراهم بودن امکانات نيز بيشتر ميشود.
وزير کشور با توجه به افزايش رفاه پس از انقلاب در روستاهاي کشور، گفت: بعد از انقلاب اسلامي کشور، توجه به زيرساختها و رفاه روستاها بيشتر شده است اما روند صعودي مهاجرت متوقف نشده است؛ مردم روستا همانند مردم شهرها حقوقي دارند که بايد به آنها تسهيلات و تمامي شرايط زندگي يکسان را اعطا کرد و بايد به مردم روستا احترام گذاشت.
رحماني فضلي با اشاره به ظرفيتهاي اقتصادي روستاها نيز اشاره اي داشت و افزود: نبايد فراموش کنيم که ظرفيت بسيار بزرگي در کشاورزي روستاها وجود دارد، کشورمان که در گذشته بسيار گسترده بود مگر نفت يا صنعت ديگري داشت، طبيعتاً استفاده از همين منابع روستايي و کشاورزي توانسته بود که اين قدرت را در کشور پديد آورد.
وي با اشاره به مهاجرت و خطرات آن براي شهرها نيز متذکر شد: به همان ميزاني که توليدناخالصي، آمار سرقت، ميزان ارائه تسهيلات و خدمات در تهران بالاست به همين ميزان هم آمار ناهنجاري در کلان شهر تهران افزايش پيدا کرده است.
وي ادامه داد: به خاطر عدم کنترل مسائل امنيتي و اجتماعي، نبايد مسئولان اين حوزه اجازه دهند که اين از هم گسيختگي در رابطه شهرها و روستاها شکل بگيرد و امکانات بايد به روستاها هم برود.
وزير کشور با ابراز خشنودي از فعاليتهاي سياسي روستاييان نيز اظهار کرد: ميزان مشارکت روستاييان در تعيين سرنوشت خود و انقلاب بيشتر از شهرنشينان است که حاکي از آگاهي آنان در زمينههاي سياسي دارد.
وي با اشاره به راهکار رفع مشکلات روستاييان گفت: نبايد تصور کرد که ميتوان فضاي روستاها را مجزا از منظومه کلي نظام برنامه ريزي کشور تحليل و مديريت کرد؛ ارتباطات، تعاملات و تاثيرات و شکل گيري آن نيز در نظام ملي بايد محسوس باشد و اجازه نداريم توازن و تعامل را در روستاها و شهرها ناديده بگيريم.
رحماني فضلي خاطرنشان کرد: بايد به سمت نظام متمرکز کلان بخشي حرکت کنيم و اين نظامي از برنامه ريزي بخشي اولويتها و فعاليتها را با موتور محرک قوي در اقتصاد بايد تمامي مناطق کشور را روشن کنيم.
وزيرکشور با انتقاد دوري از اقتصاد روستايي نيز گفت: يکي از تيرهاي خلاص در ساختار اقتصايد کشور وابستگي به نفت بود که بيشتر اقتصاد روستايي و کشاورزي را متحمل آسيب کرد؛ ما وارث نظام برنامه ريزي هستيم که اختصاص منابع آن بر حسب فعاليت و جمعيت آن منطقه به شمار ميآيد.
وي با اشاره به درخواست ايجاد امنيت شغلي براي دهداران نيز گفت: درست که بايد امنيت شغلي ايجاد شود اما سؤال دارم که مگر با استخدام، روند درستي ميتوان در پيش گرفت؛ 13 استان کشور بايد ظرف يک يا دو سال قادر شوند که هزينه و درآمدهاي خود را تامني کنند.
وي متذکر شد: سؤال اينجاست که استان خراسان رضوي و مازندران که سالانه تعداد بالايي گردشگر را دارند و قطبهاي مختلف سرمايه گذاري را ميتوانند فراهم کنند، چرا توان تأمين مالي استان خود را ندارند و چشم به دستان دولت دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]