واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۲۰ق.ظ)
گم شدن ردپاي بعضي از بانک ها در بنگاه داري ها / ضررهاي فراوان بنگاه داري بانکي بر پيکره اقتصاد عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: نرخ کلان سودهاي بانکي، دو ديدگاه بنگاه دار شدن بانکها و عدم سوق منابع به سمت توليد را تقويت ميکند يا اين که مشکلات بانکي عميق تر از وضعيت فعلي است را بازگو ميشود.
اله وردي دهقاني عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي درباره نياز بخشهاي توليدي به نقدينگي، به خبرنگار خبرگزاري موج اظهار کرد: تا زماني که بازارسرمايه به عنوان تأمين کننده بزرگ سرمايه واحدهاي توليدي، تقويت نشود اين بانکها هستند که به عنوان مهمترين عامل تأمين نقدينگي و ارائه تسهيلات اين نقش را بر عهده دارند.
وي ادامه داد: اما براي ادامه اين روند از سوي بانکها مشکلاتي نيز وجود دارد که نرخ سود بالاي بانک از جمله مهترين مشکلاتي است که توليدکنندگان به آن انتقاد دارند.
دهقاني با اشاره به سود بالاي بانکي براي بخشهاي توليدي تصريح کرد: اگر اين موضوع را با چشم يک نگاه ملي ببينيم و نرخ سود بانکها را با ساير بانکهاي موجود در منطقه نيز بررسي و ارزيابي داشته باشيم، تفاوت را مشاهده ميکنيم و اين تفاوت مغاير با مبارزه براي خروج از رکود است زيرا اين مسئله يکي از عوامل افزايش رکود در بين بنگاههاي اقتصادي است.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس با تاکيد بر آنکه نظام بانکداري کشور نيازمند بازنگري در نرخهاي سود ارائه شده است، گفت: بازي با نرخهاي سود، عملاً دو ديدگاه را در پي دارد شايد اين نرخ سودها عملاً براي بنگاه دار شدن بانکها باشد و نخواهند منابع خود را به سمت توليد سوق دهند يا اينکه مشکلات بانکي نيز عميق تر از وضعيتي است که امروز ما شاهد آن هستيم.
عضو هيئت رئيسه کميته تحقيق و تفحص از شرکت ملي مس درخصوص بنگاه دار شدن بانک نيز اظهار کرد: شايد بنگاه دار شدن بانکها براي آنها نتايج و سودهاي مناسبي را داشته باشد اما اين سودها عملاً به ضرر اقتصاد کشور است که توليد را زمين گير کرده است.
وي ادامه داد: اگر بانکها ميخواهند پس از قدرت و رشد بازارسرمايه در عرصه هاي توليدي کشور نقش مهمي را ايفا کند بايد از امروز با تغيير نگرش از بنگاه داري به سمت حمايت از توليد به فکر آينده خود نيز باشند.
دهقاني تاکيد کرد: از طرفي وضعيت و عملکرد امروز بانکها نيز حاکي از آن است که بنگاه داري بيش از حد مجاز توسط بانکها، به معناي تخلف آنهاست و اين تخلف نيز کاملاً مشهود است اما برخي بانکها براي جلوگيري از مشخص شدن بنگاه داري خود، با ظرافت خاصي ردپايي از خود در معاملات بر جاي نميگذارند.
نماينده مردم ورزقان و خاروانا در خانه ملت در پايان خاطرنشان کرد: اعتباردهي به بخش توليد توسط بانکها نيازمند سرمايه است و تا زماني که سرمايه بانکها در بخشها داخلي خود يا همان بنگاه داري صرف شود، مطمئناً تأمين نقدينگي و در ادامه ارائه و اعطاي تسهيلات مانند امروز با سهولت انجام نميگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]