تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بلند مرتبه ترين مردم نزد خداوند در روز قيامت كسى است كه در روى زمين بيشتر در نصیحت و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834109110




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی «سیاست رفاهی» در دولت یازدهم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بررسی «سیاست رفاهی» در دولت یازدهم
کد خبر: ۴۶۲۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳ - 01 January 2015


روزبه کردونی در مطلبی به بررسی موضوع «سیاست رفاهی» در دولت یازدهم پرداخته است.

به گزارش «تابناک» وی در این مطلب بر این اعتقاد است که دارا بودن " سیاست رفاهی " به عنوان یکی از ویژگی های بارز دولت دکتر روحانی کلید واژه ای است که به دفعات در گفتمان دکتر ربیعی وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و دبیر شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی تکرار شده است .

بر این اساس ضروری است  که این کلید واژه واکاوی شود و بویژه تفاوت بین "تصمیم " و " سیاست " در قلمرو رفاه اجتماعی تبیین گردد .

مهمترین تفاوت بین سیاست ( policy  ) و تصمیم ( decision  ) این است که "سیاست" به یک سری اقدامات هدفمند و نسبتا پایدار اطلاق می شود که توسط یک یا گروهی از عاملین و کنشگران در برخورد با یک مشکل یا نگرانی صورت می گیرد و نتایج آن با گذشت زمان آشکار میگردد در حالیکه  "تصمیم" ناظر به یک انتخاب مشخص از میان مجموعه ای از الترناتیوها است . به عبارت بهتر سیاست به اقدام پایدار، اجباری و زمان دار و آنچه در واقع انجام می شود ( (actually done  تمرکز دارد اما "تصمیم" ناظر به انتخاب )  (choice از بین گزینه های موجود ، پیشنهاد  (propose)و یا قصد داشتن (intend (   می باشد . در واقع آنچه قصد انجامش وجود دارد و  یا آنچه مقامات اذعان می کنند درصدد انجامش هستند ، " تصمیم " است ولی آنچه در عمل انجام می شود و در زندگی روزمره مردم تاثیر واقعی دارد ، "سیاست " است .

در این میان دولتمردانی که به جای بیان تصمیم و  وعده انجام یک اقدام ، خود را موظف به ارائه سیاست می دانند این امکان و حق را به  شهروندان  و فعالین مدنی می دهند که بر سیاست های عمومی  دولت (که  حوزه های مختلفی نظیر اقتصاد ، آموزش ، مراقبت های بهداشتی و برنامه های سلامت ، حمل و نقل عمومی ، محیط زیست ، انرژی ، اشتغال ، آسیب های اجتماعی و ... را شامل می شود)   تاثیر گذار باشند و با تایید ، اصلاح و  یا رد سیاست های عمومی در فرایند سیاست گذاری شریک سیاست گذاران قرار گیرند .

بر این اساس وقتی وزیر رفاه دولت یازدهم  داشتن سیاست رفاهی را به عنوان ویژگی بارز دولت تدبیر بیان می کند بدین معناست که این دولت برای حل مسائل و مشکلات شهروندان به جای آنکه فقط به بیان تصمیم که ناظر به تمایل ، ایده  ، قصد و یا وعده است  بسنده کند به تدوین و اجرای "سیاست" می پردازد که معطوف به سلسله اقدامات هدفمند و هدف محوری (نه اتفاقی ، تصادفی و احساسی) است که در پاسخ به مطالبات شهروندان و نیازهای گروه های هدف  در یک بازه زمانی مشخص در واقعیت انجام می شود و لذا نتایج آن ملموس و قابل ارزیابی است.

می توان نمونه های متعددی از سیاست های رفاهی را در این دولت بر شمرد . برای مثال از میان سیاست هایی که هم اکنون در وزرات تعاون ، کار ورفاه اجتماعی در حال اجرا هستند می توان به سیاست حمایت عذایی از افراد دارای فقر غذایی ، سیاست حمایت اجتماعی از کودکان کاروخیابان ، سیاست ارائه مشوق تحصیلی به کودکان بازمانده از تحصیل،  سیاست غربال گری آلزایمر در سالمندان، سیاست گفت و گوی اجتماعی با نخبگان و سیاست فقر زدایی منطقه ای  اشاره کرد .

جمع بندی اینکه ، دارا بودن سیاست رفاهی در دولت یازدهم به معنای آن است که در عرصه سیاست گذاری عمومی که تقریبا همه جنبه های زندگی شهروندان را شامل می شود این دولت به جای آنکه فقط به بیان و اعلام "تصمیم ها "  (که حوزه تمایلات ، وعده ها و قصد انجام امور را شامل می شود ) بپردازد خود را موظف می داند با ارائه " سیاست " هایی که معطوف به اقدامات عملی ، هدفمند و زمان دار هستند  امکان  نقد و بررسی آنها را فراهم کنند تا بدینوسیله هم شانس موفقیت این سیاست ها را افزایش داده و هم گروه های ذی ربط و ری نفع را در فرایند سیاست گذاری شرکت داده باشد .












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن