واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ دي ۱۳۹۳ (۹:۱۷ق.ظ)
سخنگوي كميسيون آموزش؛ اعتبارات کم، تک تيري در جبهه پژوهشي است/سرپرستي طولاني مدت دانشگاه عواقب جبران ناپذير دارد سخنگوي کميسيون آموزش مجلس با توجه به بررسي لايحه بودجه پژوهش در سال آينده، اظهار داشت: عدم ثبات مديريت در مراکز آموزشي و پژوهشي يکي از دلايل استفاده نابجا از امکانات و اعتبارات حوزه پژوهش است.
قاسم جعفري در گفت و گو با خبرنگار موج با اشاره به اين که به زودي وارد جزئيات لايحه بودجه پژوهشي خواهيم شد، گفت: با بررسي کلي صورت گرفته بر بودجه پژوهشي سال 94 ،حوزه پژوهشي با رشد متوسط 42 درصدي در سال آينده رو به رو خواهد بود.
سخنگوي کميسيون آموزش مجلس گفت: همه بر اين موضوع آگاه هستيم که بودجه لازم با ايده آل هاي ما بسيار متفاوت است؛ بحث اصلي کميسيون آموزشي در حال حاضر، تخصيص مناسب بودجه به بدنه حوزه پژوهشي است که اين نگرش به تنهايي کافي نخواهد بود.
وي در ادامه تصريح کرد: به همين دليل در بيشتر موارد اعتبار بالاتر از بودجه تعلق گرفته است، اما؛ کميسيون در تلاش است تا در اين حوزه اعتبار پژوهشي کامل پرداخت شود.
جعفري در ادامه با اشاره به گام هاي بعدي لايحه بودجه پژوهشي کشور، افزود: استفاده مناسب از اعتبارات توسط اساتيد و پژوهشگران مرحله بعدي حوزه پژوهش است که بايد نهايت استفاده را از حداقل ها داشته باشند.
وي به بالا بردن بهره وري از کمترين امکانات در حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: به طور کل اعتبار نسبت به ايده آل ها پايين است، تخصيص نسبت به اعتبارات کمتر و مديريت بهره وري از همين اعتبارات با کيفيت بسيار پاييني انجام مي شود، بنابراين تنها را براي مقابله با مشکلات، بالا بردن کيفيت زيرساخت هاي فرهنگي و پژوهش هاي کاربردي به صورت گروهي است که مديران مربوطه اين روش را بايد سرلوحه خود قرار دهند.
سخنگوي کميسيون آموزش مجلس در خصوص وجود سرپرست در 25 دانشگاه کشور، به خبرنگار موج گفت: وجود سرپرست فقط براي شرايط ضروري لازم است و طولاني شدن مدت اعتبار آن با توجه به دلايل مختلف ضربه محکمي به بدنه آموزشي و پژوهشي کشور خواهد زد.
جعفري عدم داشتن برنامه براي طولاني مدت را دليل اصلي عقب ماندگي دانشگاه ها دانست و افزود: زماني که دانشگاه را در زمان بلندي به سرپرست واگذار مي کنيم بايد شاهد آسيب اين عمل به بدنه کارکنان نيز باشيم؛ زيرا نيروي کاري به دليل موقت بودن سرپرست کار محوله را به درستي انجام نخواهد داد و اين يک امر طبيعي در اين دوره است.
وي مديريت پايداري را يکي از ارکان مهم در موفقيت يک نظام آموزشي دانست و گفت: عدم مديريت ثابت به ريزش سازماني اين نهاد آموزشي منجر خواهد شد، لذا از وزير محترم علوم خواستاريم تا هر چه سريع تر افرادي را که داراي پتانسيل مناسب و بالايي براي اداره دانشگاه ها هستند را در اسرع وقت به شوراي عالي انقلاب اسلامي معرفي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]