تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854552110




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش شتاب موتور صنعت


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


صنایع پیشتاز در هشت ماه نخست سال؛
کاهش شتاب موتور صنعت
دو تصویر متفاوت از بخش صنعت که دو بازه زمانی مختلف را پوشش می‌دهد، بازتاب یک علامت از روند رشد این بخش است؛ «کاهش شتاب موتور رشد صنعت». آمارهای مربوط به روند صنایع پیشتاز در هشت ماه امسال در مقایسه با دوره مشابه سال قبل از کاهش تعداد جوازهای صادرشده حکایت دارد.




 در عین حال این آمار نشان می‌دهد «محصولات كاني غیرفلزی»، «محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها»، «محصولات از لاستیک و پلاستیک»، صنایع جذاب برای سرمایه‌گذاری تا پایان آبان‌ماه بوده است. در کنار این آمار، جدیدترین گزارش «شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی» در نیمه نخست سال جاری نیز از کاهش شتاب فعالیت‌های صنعتی در فصل تابستان خبر می‌دهد. رشد شاخص مذکور، در تابستان 93 نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 درصد بوده‌است. این در حالی است که مقدار رشد شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی در فصل بهار 4/9 درصد ثبت شده بود؛ بنابراین اگرچه در مجموع رشد این شاخص در نیمه نخست 93 نسبت به مدت مشابه سال قبل 6/6 درصد افزایش یافته است، اما مقدار رشد تابستان نسبت به فصل بهار در سطح پایین‌تری قرار دارد. بانک مرکزی دلیل ملایم شدن روند رشد را تفاوت درجه انقباض در دو فصل اول سال گذشته عنوان کرده است.


گزارش «شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی» نشان می‌دهد

جدیدترین گزارش شاخص تولید کارگاه‌های صنعتی در نیمه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 6/6 درصد افزایش یافته است. در گزارش بانک مرکزی رشد این شاخص که در فصل بهار سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 درصد اعلام شده بود به 4/9درصد تعدیل شده و همچنین رشد تابستان نسبت به مدت مشابه سال قبل به 4 درصد رسیده است. از مجموع این اعداد می‌توان به دو روند مهم در شاخص تولید کارگاه‌های صنعتی اشاره کرد: نخست اینکه در مقایسه آمار 6 ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شاخص کارگاه‌های بزرگ صنعتی بهبود یافته است، اما موضوع دوم این است که این رشد در تابستان (نسبت به مدت مشابه سال قبل) از مقدار رشد فصل بهار (نسبت به مدت مشابه سال قبل) حدود 4/5 واحد درصد کاهش یافته است. براساس گزارش بانک مرکزی، شاخص تولید گروه‌های بزرگ صنعتی حدود 70 درصد ارزش افزوده بخش صنعت را پوشش می‌دهند و آمار این شاخص را می‌توان به‌عنوان موتور محرک بخش صنعت دانست. در گزارش بانک مرکزی در نیمه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از میان 24 گروه عمده صنعتی شاخص 13 گروه رشد مثبت داشته‌اند.

رشد قابل‌توجه تولید وسیله نقلیه موتوری

آمار شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی در نیمه نخست سال‌جاری منتشر شد. بر اساس آمار بانک مرکزی، شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی در نیمه نخست سال‌جاری بر مبنای سال 90 به 6/93 واحد رسیده است که در مقایسه با نیمه نخست سال گذشته 6/6 درصد افزایش یافته است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، در نیمه نخست سال‌جاری، شاخص تولید در 13 گروه صنعتی در نیمه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل صعودی بوده است. در بین 13 گروه مذکور، رشد 9/68 درصدی گروه «صنایع تولید وسائل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر» تاثیر قابل‌توجهی در افزایش 6/6 درصدی شاخص کل داشته است. در گزارش بانک مرکزی این گروه بیش از 16 درصد از وزن کل شاخص را تشکیل می‌دهد و نسبت به سایر گروه‌ها رشد قابل‌توجهی داشته است. پیش از این نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت از رشد 3/74 درصدی تولید خودرو در 6 ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داده بود؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد که افزایش تیراژ تعداد خودرو در 6 ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل تاثیر قابل‌توجهی در رشد بالای گروه «صنایع تولید وسائل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر» داشته، اما نکته قابل‌توجه این موضوع است که در آمار هفت و هشت ماهه وزارت صنعت، معدن و تجارت از رشد 74 درصدی خودرو کاسته شده است که این موضوع می‌تواند روند افزایشی این گروه را در 9 ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل تحت تاثیر قرار دهد. علاوه‌ بر گروه صنایع تولید وسائل نقلیه موتوری، در بین گروه‌های افزایشی شاخص گروه «تولید محصولات رایانه‌ای، الکتریکی و نوری» نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز 2/16 درصد افزایش یافته است، اگرچه این گروه با ضریب اهمیت 87/0 درصد تاثیر قابل‌توجهی در محاسبه شاخص کل ندارد، اما نشان می‌دهد که به تولید محصولات رایانه‌ای در نیمه نخست سال‌جاری اهمیت ویژه‌ای شده است. در گزارش بانک مرکزی، شاخص تولید 11 صنعت یا گروه نیز نسبت به 6 ماه نخست سال گذشته، افت کرده است. در بین این گروه‌ها بیشترین کاهش مربوط به گروه «صنایع تولید محصولات از توتون و تنباکو (سیگار)» بوده که طی این مدت 1/22 درصد افت کرده است. همچنین شاخص صنعت «مبلمان» نیز نسبت به نیمه نخست سال گذشته، 15 درصد کاهش یافته است.

تغییرات در گروه‌های اصلی

اما در بین گروه‌های صنعتی، تغییرات در 6 گروه نسبت به سایر گروه‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. این گروه‌ها شامل «صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی»، «صنایع تولید فلزات اساسی»، «صنایع تولید وسائل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر»، «صنایع محصولات کانی غیر‌فلزی»، «صنایع تولید مواد غذایی» و «صنایع تولید ماشین‌آلات مولد و انتقال نیروی برق» است. این گروه‌ها در مجموع حدود 83 درصد ارزش افزوده کارگاه‌های بزرگ صنعتی را تشکیل می‌دهند. در بین این 6 گروه، تنها رشد «صنایع تولید محصولات کانی غیر‌فلزی» نسبت به 6 ماه اول سال گذشته، 8/7 درصد کاهش یافته و بقیه گروه‌ها روند افزایشی داشتند. در بین گروهای افزایشی نیز به جز گروه «صنایع تولید وسائل نقلیه موتوری» که بیشترین افزایش را پشت‌سر گذاشته است، گروه «صنایع تولید فلزات اساسی» با رشد 2/8 درصدی و «صنایع تولید مواد غذایی» با رشد 7/6 درصدی نقش قابل‌توجهی در رشد 6/6 درصدی شاخص کل کارگاه‌های صنعتی در نیمه نخست سال‌جاری داشته‌اند.

کاهش شتاب رشد تابستان نسبت به بهار

این دومین گزارش بانک مرکزی است که پس از اعلام رشد اقتصادی، جزئیات آماری مربوط به شاخص‌های تولید صنعتی منتشر شده است. پیش از این نیز در بهار سال‌جاری آمار مربوط به رشد سه ماه نخست گروه‌های صنعتی نسبت به مدت مشابه سال قبل منتشر شد. بانک مرکزی در گزارش قبلی خود اعلام کرده بود که «شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی» در فصل بهار نسبت به مدت مشابه سال قبل، 10 درصد افزایش یافته است؛ اما آمار جدید بانک مرکزی حاکی از آن است که رشد سه ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، 4/9 درصد بوده است. این رشد در تابستان سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به 4 درصد رسیده است. از این موضوع می‌توان دریافت که رشد کارگاه‌های بزرگ صنعتی در فصل تابستان نسبت به رشد فصل بهار 4/5 واحد درصد کاهش یافته است.

اما با مقایسه آمار رشد 6 گروه اصلی، می‌توان از تغییرات فصلی گروه‌های مهم صنعت رمزگشایی کرد. بررسی این آمار نشان می‌دهد که رشد گروه «تولید وسائل نقلیه موتوری» در بهار معادل 2/86 درصد بوده است، حال آنکه این رشد در تابستان به 4/57 درصد رسید و حاکی از آن است که با وجود رقم بالای این گروه نسبت به سایر گروه‌ها؛ اما از میزان رشد تابستان نسبت به فصل بهار حدود 28 واحد درصد کاسته شده است. همچنین شاخص «تولید محصولات شیمیایی» که در بهار سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 5 درصدی را پشت‌سر گذاشته بود، در ماه تابستان نسبت به مدت مشابه سال قبل، 4/3 درصد کاهش یافته است. طبق آمار‌ها کاهش شتاب رشد در گروه تولید فلزات اصلی نسبت به سایر گروه‌ها کمتر بوده است، رشد شاخص تولید فلزات اساسی نیز که در سه ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 2/9 درصد ثبت شده بود، در تابستان سال‌جاری به 3/7 درصد رسیده است.  

  علاوه‌بر گروه‌های مذکور، رشد تولید گروه‌های مواد غذایی نیز کاهش قابل‌توجهی داشته است؛ به‌نحوی‌که رشد این گروه در بهار سال‌جاری نسبت به بهار سال گذشته، معادل 1/12 درصد بوده که این رشد در تابستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 7/1 درصد رسیده و کاهش حدود 10 واحد درصدی را ثبت کرده است؛ بنابراین مشاهده می‌شود با وجود اینکه آمار رشد تابستان نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته، اما از میزان این رشد نسبت به بهار سال‌جاری کاسته شده است. به بیان دیگر می‌توان عنوان کرد شتاب موتور صنعت کاهش یافته است./دنیای اقتصاد/110

 
 



۰۸/۱۰/۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن