واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تهاجم موشکی به شناورها/ عملیاتی شدن سامانه «مین شکار»/اخطار به ناو آمریکا
در چهارمین روز از رزمایش، به منظور جلوگیری از نفوذ دشمن به آبهای ساحلی،یگانهای پروازی، شناورهای سطحی، قایقهای تندرو، شناورهای بومی و بهینه شده به اجرای عملیات مینریزی پدافندی در گستره دریای عمان و منطقه رزمایش پرداختند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در چهارمین روز از رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص)، به منظور جلوگیری از نفوذ دشمن به آبهای ساحلی، یگانهای پروازی، شناورهای سطحی، قایقهای تندرو، زیردریاییهای سنگین کلاس طارق و شناورهای بومی و بهینه شده به اجرای عملیات مینریزی پدافندی در گستره دریای عمان و منطقه رزمایش پرداختند.
همچنین درپی مینریزی نیروهای مهاجم در راستای آسیب رساندن به خطوط مواصلاتی و محل عبور و مرور شناورهای خودی، نیروی دریایی ارتش به منظور تامین امنیت کشتیهای تجاری و نفتکش و بازنگه داشتن این خطوط با بهرهگیری از بالگردهایRH به انجام عملیات مین روبی اقدام کرد.
در این مرحله از رزمایش، جنگنده های فانتوم نیروی هوایی ارتش به منظور پشتیبانی از یگانهای شناور نیروی دریایی امروز با شلیک موشکهای ماوریک نسبت به انهدام اهداف شناور دریایی اقدام کردند.
هواپیماهای سوخو 24 نیز شلیک راکت های بهینه سازی شده توسط متخصصان جوان صنایع دفاعی کشور اهداف شناور را در دریا منهدم کردند. همچنین در پی مین ریزی نیروهای مهاجم در راستای آسیب رساندن به خطوط مواصلاتی و محل عبور و مرور شناورهای خودی، نیروی دریایی ارتش بمنظور تامین امنیت کشتیهای تجاری و نفتکش و باز نگه داشتن این خطوط با بهره گیری از بالگردهای RH به انجام عملیات مینروبی اقدام کرد.
در همین راستا سامانه جدید مینشکار تلفیقی نیروی دریایی ارتش با حضور امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده این نیرو رونمایی شد.
سال گذشته اولین مینشکار نداجا با حضور امیر سرلشکر عطاءالله صالحی فرمانده کل ارتش عملیاتی شده بود، این سامانه که توسط یک فروند بالگرد RH کشیده میشود، میتواند با ایجاد امواج الکترومغناطیس چاشنی مینهای دریایی را فعال و آنها را منفجر کند اما در این رزمایش سامانه جدید صوتی نیز به این سامانه اضافه شد که با ایجاد صوت در زیر آب مینهای دریایی با چاشنیهای صوتی را منفجر میکند.
این برای اولین بار است که این دو سامانه با تلفیق یکدیگر عملیاتی میشوند که البته توانایی استفاده جداگانه از آنها نیز وجود دارد.
این سامانه مینشکار برای انهدام مینهای هوشمند کفخواب استفاده میشود که این مینها در دنیا کاربرد زیادی دارند.
ایمنی و سرعت بالا (در حدود 20 نات) از جمله ویژگیهای این سامانه مین شکار است و با توجه به توانایی سوختگیری بالگرد RH میتواند در حدود 10 ساعت به صورت پیوسته این عملیات انجام شده و محوطه وسیعی مورد پاکسازی قرار گیرد.
یکی از فرماندهان ارشد نیروی دریایی ارتش گفت: این سامانه کاملاًبومی بوده و هیچ الگوگیری خارجی و آموزش قبلی در رابطه با آن وجود نداشته است.
همچنین امیر سیاری فرمانده نیروی دریایی به کارگیری این سامانه را ارتقاء دهنده توان این نیرو در پاکسازی آبها از آلودگی به مین عنوان کرد و اظهار داشت: امروز دیگر همه میدانند ما توانایی ایجاد امنیت را در منطقه داریم و آماده انجام تمرینهای مشترک دریایی با کشورهای منطقه هستیم چون مطمئنیم همین کشورها برای برقراری امنیت در منطقه کافی هستند. شایان ذکر است، در چهارمین روز از رزمایش بمنظور جلوگیری از نفوذ دشمن به آبهای ساحلی، یگانهای پروازی، شناورهای سطحی، قایقهای تندرو، زیردریایی های سنگین کلاس طارق و شناورهای بومی و بهینه شده به انجام عملیات مین ریزی پدافندی در گستره دریایی عمان و منطقه رزمایش پرداختند. خبر دیگر اینکه با هشدار به ناوشکنهای فرامنطقهای از جمله ناو آمریکایی آنها را مجبور به ترک منطقه رزمایش دریایی محمدرسولالله(ص) کرد.
بنابر اعلام معاون عملیات نزاجا این اخطار توسط یک فروند هواپیمای گشت دریایی این نیرو در خلال انجام ماموریت شناسایی به این شناورها داده شده است.
این هشدار در پی ورود این ناوشکنها به محدوده برد موشکهای نیروی دریایی ارتش در منطقه عمومی رزمایش محمدرسولالله(ص) صورت گرفت و موجب شد بلافاصله پس از دریافت این اخطار این ناوشکنها منطقه رزمایش را ترک کنند.
پیش از این نیز فرمانده نیروی دریایی ارتش اعلام کرده بود: منطقهای را بعنوان منطقه تیراندازی مشخص کردهایم که اژدر و موشک در آن شلیک میکنیم و اطلاعیه میدهیم که بیگانگان منطقه را ترک کنند.
سیاری همچنین با بیان اینکه این کار طبق قوانین بین المللی است، تاکید کرد: هرکه منطقه را ترک نکند، عواقب آن با خودش خواهد بود.
یک شنبه ۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]