واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش:
اخطار موشکی ارتش ایران به هواپیمای آمریکا
دویچه وله: هواپیمای "لاکهید یو۲" یک هواپیمای شناسایی دوربرد بلندپرواز ساخت آمریکاست که تا ارتفاع بیش از ۲۰ هزار متری پرواز میکند و برای پدافند زمین به هوا و هواپیماهای جنگی غیر قابل دسترس است.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، خبر "اخطار موشکی ارتش ایران به هواپیمای جاسوسی آمریکا" که از سوی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش اعلام شد در سایت های فارسی زبان متعلق به دولت های غربی بازتاب یافت. سایت آمریکایی رادیو فردا (RADIOFARAD) نوشت: فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش ایران از «شناسایی و اخطار موشکی» به یک هواپیمای به گفته او «جاسوسی و پیشرفته U2 آمریکا» خبر داد و گفت که این هواپیما بهمحض دریافت این اخطار، آسمان ایران را ترک کرده است. فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش، شامگاه یکشنبه ۱۶ آذر گفت: «الان به جایی رسیدهایم که با کمترین هزینه و با استفاده از تجهیزات بومی بیشترین هواپیماهای جاسوسی دشمن را شناسایی میکنیم.» وی اضافه کرد: «هواپیمای یو۲ را که یک هواپیمایی جاسوسی است شناسایی میکنیم، هفته گذشته در نقطهای از کشور به این هواپیما اخطار داده شد و سامانه موشکی نیز برای هدف قرار دادن آن آماده شد اما هواپیما بهمحض دریافت اخطار، بازگشت.» آقای اسماعیلی پیش از این نیز خبر داده بود که ایران در ظهر روز ۲۲ بهمن ماه سال ۹۱ به یک فروند هواپیمای شناسایی یو۲ آمریکا در منطقه عمومی دریای عمان و قبل از نزدیکی به مرزهای ایران اخطار هوایی داده و این هواپیما از مرزهای ایران دور شده است. براساس گزارشها هواپیمای یو۲ یک هواپیمای «شناسایی دوربرد» و ساخت شرکت لاکهید مارتین آمریکاست. جمهوری اسلامی، ۱۳ آذرماه سال ۱۳۹۰ نیز از در اختیار گرفتن و به زمین نشاندن یک فروند پهپاد متعلق به آمریکا در عمق ۲۲۵ کیلومتری خاک ایران با «اندکی خسارت» خبر داده بود. علی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دوشنبه ۱۹ آبان از «ساخت و پرواز مدل نهایی پهپاد آر.کیو ۱۷۰ ایرانی» که به گفته او مدل کپی شده پهپاد آمریکایی است، خبر داده بود. وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، ۲۱ آبان اعلام کرد که مدل کپی شده هواپیمای بدون سرنشین آن کشور «اهمیت و مرغوبیتی» ندارد.[!] فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش همچنین با اشاره به انهدام "پهپاد هرمس" گفت: «هرمس همانند سوزنی در انبار کاه است که هم از نظر کشف و انهدام باید در فضایی نابود شود که در مسیر هواپیمای مسافربری نباشد تا به آن هواپیما و زمینهای اطراف صدمهای نزند و ما در اقدامی ۴۳دقیقهای با همکاری سپاه و ارتش این هواپیما را منهدم کردیم.» روابط عمومی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ۲ شهریور اعلام کرد که یک پهپاد اسرائیلی هرمس را پیش از رسیدن به منطقه تاسیسات هستهای نطنز سرنگون کرده است. آقای اسماعیلی در سخنان روز یکشنبه خود همچنین تصریح کرد: «یکی از مسئولان کشورهای اروپایی پس از تفکیک مرزها بهدنبال این بود که بدون کارت شناسایی هواپیمایی به مرزهای کشور ما وارد شود و با توجه به اینکه ما بیش از دو ساعت پشت مرز معطلش کردیم، بههنگامی که فهمید هیچ فردی نباید با جمهوری اسلامی ایران مقابله کند خود برگشت.» آقای اسماعیلی در سخنان خود اشارهای به نام این مقام اروپایی نکرده است. ایران روز سهشنبه ۸ آذر ۹۰ حریم هوایی خود را به صورت موقت بر روی هواپیمای حامل آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، بست و موجب شد تا هواپیمای عالیترین مقام آلمان برای دو ساعت در آسمان ترکیه سرگردان بماند. درپی این اقدام ایران، هواپیمای حامل خانم مرکل به مدت دو ساعت در آسمان ترکیه سرگردان بود و سرانجام به دنبال یک ساعت مذاکره با ایران از سوی ترکیه و وزیر امور خارجه آلمان، در نهایت به این هواپیما اجازه داده شد تا از حریم هوایی ایران عبور کرده و با تأخیر وارد هند شود.
سایت دویچه وله(Deutsche Welle) نیز نوشته است: فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا، سرتیپ فرزاد اسماعیلی، شامگاه یکشنبه (۱۶ آذر / ۷ دسامبر) طی سخنانی به مناسبت "روز دانشجو" در مشهد به تواناییهای قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا پرداخت و برای نشان دادن این تواناییها چند نمونه را برشمرد. فرزاد اسماعیلی همچنین گفت که چند ماه پیش پدافند هوایی جمهوری اسلامی یک هواپیمای "ایساف" را که در افغانستان جنایت میکرد شناسایی کرد. اسماعیلی افزود: «این هواپیما روی مرز، خود را هواپیمای مسافربری معرفی میکرد. ما به این هواپیما اجازه ورود به کشور دادیم و زمانی که به نقطهای رسید که مطمئن شدیم، اجازه خروج به آن را ندادیم، به این هواپیما دستور فرود داده شد، در ابتدا قبول نکرد ولی نهایتاً با تهدید موشک در بندر عباس نشست و ۱۰۸ نظامی ناتو را که قصد عبور از کشور داشتند شناسایی و دستگیر کردیم.» او گفت که دستگیری نظامیان ناتو به دستور رهبر جمهوری اسلامی بوده است: «ما بهجز از ولایت از کسی دستور نمیگیریم.» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا در تاریخ ۱۷ شهریور (۸ سپتامبر) از وادار کردن "هواپیمای حامل ۱۰۴ سرباز آمریکایی و ناتو که قصد ورود به ایران را داشتند" به فرود در فرودگاه بندرعباس به کمک سامانههای موشکی و راداری و جنگنده خبر داده بود. اسماعیلی گفته بود که این هواپیما خود را هواپیمای کشوری معرفی کرده، اما سامانه شنود مرزهای ایران متوجه شده که هواپیما از نوع بوئینگ ۷۳۷ و متعلق به ایساف بوده و از خاک افغانستان پرواز کرده بوده است. از بهمن ماه ۱۳۸۷ (فوریه ۲۰۰۹) نیروی هوایی ارتش ایران به دو بخش پروازی و پدافندی تقسیم شد. تمام سامانههای متعلق به پدافند هوایی کشور از جمله رادارها، دستگاههای جمعآوری اطلاعات، آتشبارهای موشکی با بردهای بلند، متوسط و کوتاه و سامانههای پدافندی تحت کنترل پدافند هوایی درآمد. مقامات نظامی جمهوری اسلامی در ماههای اخیر بارها به تشریح تواناییهای تهاجمی خود بخصوص برای حمله به اسرائيل پرداختهاند. تشریح تواناییهای پدافند هوایی ایران "در روز دانشجو" را که هیچ تناسبی با این روز ندارد میتوان در چارچوب قدرتنمایی جمهوری اسلامی در داخل کشور و منطقه ارزیابی کرد.
444
۱۸/۰۹/۱۳۹۳ - ۰۷:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]