واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ دي ۱۳۹۳ (۰:۱۵ق.ظ)
آفرينش: ضرورت هاي تدوين استراتژي جامع کيفيت کشور
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
«کيفيت» فراتر از يک موضوع انتزاعي است و يک مفهوم ذهني کل نگر است. کيفيت يک دعوت است به اينکه هرفردي مي تواند امروز بهتر از ديروز عمل کند. اساسا توسعه مرزهاي دانش درتمام حوزه هاي مرتبط با علوم و فناوري و حتي امورات اجتماعي و فرهنگي بدون توجه به مقوله "کيفيت" هدفي دست نيافتني مي باشد و تمامي پيشرفت هاي بشري در سايه تفکر کيفي انديشمندان و محققان تحقق يافته است.
درهمين راستا روز پنجشنبه گذشته "جشنواره ملي تجليل از تلاشگران عرصه کيفيت کشور" برگزار شد و جمع کثيري از فعالان و ابداع کنندگان مدل هاي ارتقاي کيفي محصولات و توليدات صعنتي کشور، گرد هم آمدند، تا نشان دهند که دغدغه کيفيت و استفاده از مدل هاي بومي در اين زمينه وجود دارد، اما نيازمند توجه و حمايت از سوي سياست گذاران کلان کشور مي باشد.
هرچند که اوضاع اقتصاد کشور به سبب مديريت هاي غيرکارشناسي سال هاي گذشته، روزهاي خوبي را سپري نمي کند اما هنوز هستند بسياري از توليدکنندگان و صنعت گراني که جايگاه کيفي توليدات ايران را در بسياري از زمينه ها در سطح جهان حفظ و ارتقا داده اند. فراموش نکنيم که توسعه کيفيت در توليد اتفاقي نيست و در عرصه رقابتي جهان امروز نمي توان برتک محوري و سنتي بودن شيوه هاي مديريتي تکيه کرد. لذا امروز ما نياز مبرمي به تغيير مدل و روش هاي مديريت کيفي در عرصه توليد در تمامي زمينه هاي اقتصادي، علمي، آموزشي و... داريم. تغييرات غير منتظره در زمينه هاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي مستلزم نوع جديدي از تفکر استراتژيک مي باشد.
در مراسم تجليل از تلاش گران کيفيت کشور، دو مقوله بسيار مهم از سوي برگزيدگان جشنواره به عنوان ضرورت هاي ارتقاي کيفيت در عرصه هاي مختلف کشور، مطرح شد. اولين عنصر حياتي از ديد اين افراد "عشق و اشتياق" براي رسيدن به جايگاه رفيع توسعه بود. باقدري تامل مي توان دريافت که صرفاً با استمداد از مدل هاي خارجي و حرکت در پيچ وخم ها ضوابط و احکام اداري و سازماني نمي توان اميد به ارتقاي کيفيت داشت. اگر در ميان جامعه، مديران و کارکنان شوق دروني به کيفي ساختن محصولات و خدمات وجود نداشته باشد، هرآنچه به عنوان سرمايه در اين عرصه هزينه شود، به باد خواهد رفت. به قول يکي از مديران ارشد توسعه کيفيت در کشور:" بايد براي توليد و خلق کيفيت به نداي درونتان گوش دهيد. کيفيت فراتر از الگوها و برآمده از بن مايه جان شماست".
اما دومين عامل تعيين کننده به زعم نخبگان مديريتي کشور، بحث "مهارت" در توسعه ارتقاي کيفيت مي باشد. درجهان امروز ملاک تعيين جايگاه کشورها براساس مهارت هاي آن جامعه سنجيده مي شود. اين مهارت ها هستند که امروز جنگ سرد نظامي را به رقابتي وصف ناپذير در عرصه علم و فناوري تبديل کرده اند، که عواقب و آثار آن در تاثير گذاري و قدرتمداري کشورها به مراتب بيشتر از رويارويي نظامي است.
لذا جوامعي که به دنبال توسعه کيفي همه جانبه خود هستند، با الگو گيري از مدل هاي موفق و استفاده از تجارب ديگر کشورها، و با تکيه بر پتانسيل هاي بومي، به تدوين برنامه هاي استراتژيک ارتقاي کيفيت مبادرت مي کنند. بايد پذيرفت کيفيت بالا و گسترش و ارتقا ء آن در زمينه هاي مختلف، نشان دهنده ارزش يک ملت و تعيين کننده رقابت جهاني است.
ازهمين جهت بايد اين جمود را از فکر و تن جامعه بزداييم و عشق و شوق حرکت به سمت کيفي سازي را در تمامي لايه هاي آن نهادينه کنيم. در اين راه بهره گيري از مهارت ها و تجارب داخلي و خارجي، ضرورتي غيرقابل انکار در تدوين استراتژي جامع کيفيت کشور مي باشد.
ازهمين رو مي طلبد تا نخبگان، انديشمندان و مديران باسابقه کشور در راستاي ارتقاي کيفي و توسعه همه جانبه فعاليت هاي اقتصادي، علمي، آموزشي، فرهنگي و ساير امورات اجرايي، به سمت تدوين استراتژي جامعه کيفيت کشور به صورت هدفمند و سازماندهي شده گام بردارند.
نويسنده:حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]