محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842962491
دیپلماسی فعال حقوقی سازمان میراث فرهنگی برای بازگردان اموال تاریخی ایران از بلژیک
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
دیپلماسی فعال حقوقی سازمان میراث فرهنگی برای بازگردان اموال تاریخی ایران از بلژیک
برای بازگردان 349 قلم اموال میراثی ایران از بلژیک 2 هزار ساعت کار کارشناسی، 33 سال پیگیری و یک سال دیپلماسی فعال حقوقی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفته است.
به گزارش حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ اسدالله درویش امیری معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه برای بازگردان 349 قلم اموال میراثی ایران از بلژیک 2 هزار ساعت کار کارشناسی، 33 سال پیگیری و یک سال دیپلماسی فعال حقوقی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفته، گفت: این اشیا متعلق به اواخر هزاره دوم و هزاره اول قبل از میلاد مسیح بوده و حدود 3 هزار سال قدمت دارد. مقدمات انتقال این اشیا به ایران در حال انجام است و به زودی این اموال با انتقال به کشور در موزه ملی ایران در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: بر روی این پرونده بیش از 2 هزار ساعت کار کارشناسی انجام شده و اقدامات متعددی برای بازگشت این اشیا و اموال تاریخی و فرهنگی از سوی سازمان صورت گرفته است. مجموعه این اقدامات طی 33 سال گذشته که با وقفه چند ساله مواجه بود بیش از 100 هزار یورو هزینه برای سازمان داشته است اما این هزینه در برابر ارزش فوق العاده تاریخی و ملی این اشیا، ناچیز است.
درویش امیری عنوان کرد: این پیروزی حقوقی مرهون زحمات و تلاش های مجدانه همکاران حقوقی سازمان و مرکز امور حقوقی بین الملل ریاست جمهوری و سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلژیک است که منجر به نتیجه مطلوب شد.
وی افزود: ما توانستیم در دفاعیه های خود در دادگاه استیناف بلژیک دو موضوع را ثابت کنیم؛ اول اینکه این اشیا به طور غیر قانونی از ایران خارج شده است و دوم آنکه این اشیا متعلق به مردم ایران است.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: مدعیان مالکیت این اشیا نتوانستند اسناد و مدارک کافی برای مالکیت آنها و یا مدارک خروج قانونی از کشور ایران به دادگاه ارائه دهند و با استدلال های منطقی تیم حقوقی ایران، موضوع مشمول گذر زمان شدن این پرونده نیز منتفی شد.
وی با بیان این موضوع که اشیا مذکور شامل 349 شی تاریخی است که تاکنون تحویل سفارت ایران در بلژیک شده و مقدمات انتقال آنها در حال انجام است افزود: این پیروزی بزرگ حقوقی باعث شد تا اموال میراثی ایران در دنیا بیمه شود به گونه ای که هیچ شخص یا اشخاصی در هیچ نقطه ای از دنیا دیگر نخواهد توانست اشیا تاریخی ایران را نزد خود نگهدارد.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: همچنین گالری ها و حراجی ها در دنیا دیگر رغبتی برای خرید اشیا میراثی ایران نخواهند داشت چرا که دیدند عزم ایران برای بازگرداندن اموال میراث فرهنگی به کشور جدی است و حتی برای این امر از هزینه کردن و پیگیری یک پرونده تا 33 سال نیز دریغ نخواهد کرد.
درویش امیری عنوان کرد: دستاورد و پیامد این رخداد همچنین بازدارندگی و پیشگیری از قاچاق اموال تاریخی ایران و بی انگیزه شدن قاچاقچیان و حفاران غیر مجاز آثار تاریخی خواهد بود. چون بازاری برای فروش این اشیا پیدا نخواهند کرد، همچنین این رای، راه را برای بازگرداندن سایر اموال تاریخی ایران در کشورهای اروپایی و آمریکایی از طریق دادگاه های اروپا باز خواهد کرد.
جزییات و پیشینه پرونده
گفتنی است؛ پس از 33 سال پیگیری و مبارزه حقوقی، بالاخره دیوان عالی کشور بلژیک در شهر "لی پژ" در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه "خوروین" در محدوده ساوجبلاغ به نفع دولت ایران رای داد.
رای دادگاه بلژیک با تدابیر حقوقی لازم و طی یک هماهنگی فشرده که با سازمان میراث فرهنگی و وزارت خارجه به اجرا در آمد صادر شد. اشیای مذکور از موزه "سنکانتر" به سفارت مسترد شد و در حال فراهم کردن مقدمات انتقال به ایران و تحویل به سازمان میراث فرهنگی است
به موجب این رای، یک مجموعه نفیس و گرانبها از میراث فرهنگی ایران که در سال های گذشته و قبل از انقلاب، به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بود، بار دیگر به ایران باز می گردد.
موضوع پرونده مربوط به خروج غیرقانونی 349 قلم اشیاء و آثار باستانی مکشوفه از ناحیه "خوروین" است که به دوره اواخر هزاره دوم و هزاره اول قبل از میلاد مربوط می شود، در سال ۱۳۴۴ یک خانم فرانسوی به نام " وولف کاریوس" که به علت ازدواج با یک ایرانی به نام پروفسور ملکی، ملیت ایران کسب نموده و قریب ۱۸ سال در ایران زندگی می کرده، از طریق یک دیپلمات بلژیکی، از اقوام نامبرده به تدریج از کشور خارج شده است
پس از اینکه دولت ایران از وجود این اشیاء عتیقه در موزه ای در شهر "گنت" در بلژیک مطلع شد، در سال ۱۳۶۰ در محاکم بلژیک طرح دعوی نمود و اعلام کرد این اشیاء تاریخی و آثار ملی به صورت قاچاق و غیر قانونی از کشور خارج شده و متعلق به دولت است و باید به ایران مسترد شود.
دادگاه بدوی قرار توقیف اشیاء مذکور را صادر کرد اما این فرانسوی الاصل (خانم ملکی) با ادعای مالکیت اشیاء تاریخی به این قرار توقیف اعتراض کرد و قاضی بلژیکی در شهریور ۱۳۶۱ اشیاء عتیقه را تا پایان دادرسی مطروحه و تا تعیین تکلیف مالکیت آنها در اختیار موزه "سنکانتر" بروکسل قرار داد.
دولت ایران خواهان بازگشت این اشیاء به کشور به دلیل خروج غیرقانونی آن و عدم رعایت قوانین و مقررات کشور مربوط به حفظ آثار ملی و سایر قوانین کشور شده بود.
در جریان دعوی، خانم ملکی، دولت بلژیک و پروفسور واندنبرگ را نیز به دادرسی جلب نمود و مدعی شد که پروفسور واندنبرگ، از باستان شناسان معروف بلژیکی که قبل از آغاز اقدامات قضایی بنا به دستور خانم ملکی، اشیا عتیقه مورد بحث را در بخش باستان شناسی دانشگاه گنت تحت سرپرستی خود نگهداری می نمود، با هماهنگی وزارت خارجه بلژیک، وی را از دستیابی به اموال خود محروم نموده است تا دولت ایران فرصت یابد دعوی خود را در مراجع بلژیک مطرح نماید.
خانم ملکی و آقای واندنبرگ در اثنای دعوی فوت کردند اما ورثه آنها دعوی را ادامه دادند. البته دادگاه، ادعای خانم ملکی نسبت به جلب دولت بلژیک و ورثه واندنبرگ به دادرسی را نیز وارد ندانست.
طبق محتویات پرونده، این خانم فرانسوی الاصل (خانم ملکی) مدعی بود این اشیا را در یک حفاری مجاز علمی و با مجوز مسئولان وقت دولت ایران کشف نموده و قسمتی را نیز از فروشندگان محلی در ایران خریداری کرده و حتی فاکتور خرید در دست دارد و بنابراین مالک قانونی این اشیا محسوب می شود. وی مدعی بود مقامهای وقت ایران (در دهه ۴۰ و ۵۰) از جمله وزیر وقت فرهنگ، از علاقه وی به اشیا عتیقه منطقه خوروین و جمع آوری یک مجموعه ارزنده، تشکر کرده اند. علاوه بر این، وی مدعی بود که اساسا ادعای ایران مشمول مرور زمان نیز شده است.
استدلال های حقوقی ایران
در مقابل دولت جمهوری اسلامی ایران استدلال می کرد که اشیا مذکور جنبه میراث فرهنگی و آثار ملی دارد و متعلق به دولت است و به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده و مالکیت خانم ملکی مشروع نیست. به علاوه اشیاء مکشوفه هرگز به مقامات ایرانی گزارش و معرفی نشده، در صورتی که طبق قانون ایران، کلیه افراد کاشف یا غیر کاشف که اشیاء باستانی و آثار ملی در دست دارند، موظفند هنگامی که این قبیل اشیاء و آثار ملی را به دست می آورند، مراتب را به مقامات ذی صلاح ارائه و گزارش نمایند تا تکلیف آن روشن شود.
دادگاه مرحله بدوی در بلژیک در سال ۱۳۷۷ دعوای ایران مبنی بر مالکیت و استرداد این اشیاء به ایران را رد نمود. به نظر قاضی دادگاه مذکور، قوانین ایران من جمله قانون حفظ آثار ملی نشان نمی دهد که ایران به اشیاء و آثار باستانی مکشوفه در منطقه خوروین، حق مالکیت داشته باشد. ایران از این رای، استیناف خواهی کرد و دادگاه استیناف "لی یژ" نهایتا پس از تبادل لوایح متعدد و کارشناسی های مکرر و جلسات دفاعیات شفاهی که تا سال ۱۳۹2 طول کشید، به علت مرور زمان، بار دیگر ادعای جمهوری اسلامی ایران را رد نمود. اما دولت ایران و سازمان میراث فرهنگی از پیگیری دست نکشیدند و از این تصمیم فرجام خواهی کرد و موضوع به دیوان عالی کشور بلژیک ارجاع گردید. در اثر تلاش و دفاعیات حقوقی که به عمل آمد وبه دنبال جلسه رسیدگی مهر ماه ۱۳۹۲ در دیوان عالی کشور بلژیک، رای دادگاه استیناف (مبنی بر شمول مرور زمان نسبت به ادعای مالکیت ایران) نقض شد و پرونده به شعبه دادگاه استیناف هم عرض در «لی یژ» احاله گردیده تا مجددا به ادعاهای ایران رسیدگی نماید. اینک دادگاه استیناف «لی یژ» به موجب رای آبان ۱۳۹۳ ادعاهای خانم ملکی را رد کرده و مالکیت جمهوری اسلامی ایران بر روی مجموعه اشیا عتیقه و آثار باستانی خوروین را محرز دانسته و حکم نموده است که مجموعه مزبور باید به دولت ایران مسترد شود
درویش امیری معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی افزود : در پایان لازم می دانم از پیگیری های جناب آقاب دکتر سلطانی فر معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بدلیل حمایت همه جانبه ایشان از این معاونت در جهت تحقق این مهم و مرکز امور حقوقی بین الملل ریاست جمهوری و سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلژیک تشکر و قدردانی نمایم.
منبع: خبرگزاری میراث آریا
انتهای پیام/رس
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]
صفحات پیشنهادی
وزیر ارشاد در همایش هفته پژوهش در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید دیپلماسی فرهنگی بر دیپلماسی نظامی و سیاس
وزیر ارشاد در همایش هفته پژوهش در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامیباید دیپلماسی فرهنگی بر دیپلماسی نظامی و سیاسی ارجحیت یابد افکار عمومی برخی کشورها علیه ایران استوزیر ارشاد در همایش هفته پژوهش در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر ارجحیت دیپلماسی فرهنگی بر دیپلماسی نظامی و سیاسی تابرنامه سازمان میراث فرهنگی برای بازگشت اشیاء تاریخی از بلژیک اعلام شد -
برنامه سازمان میراث فرهنگی برای بازگشت اشیاء تاریخی از بلژیک اعلام شد شناسهٔ خبر 2448752 چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۲ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری برنامه های سازمان میراث فرهنگی برای بازگرداندن اشیا خوروین از موزه بلژیک اعلام شد بر این اساس قرار است در همین زمینه نمایشگاهینمایشگاهی از این آثار در موزه ملی برپا میشود اعلام برنامههای سازمان میراث فرهنگی برای بازگرداندن اشیای خوروی
نمایشگاهی از این آثار در موزه ملی برپا میشوداعلام برنامههای سازمان میراث فرهنگی برای بازگرداندن اشیای خوروین از بلژیکمعاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برنامه های این سازمان برای بازگرداندن اشیای خوروین از بلژیک را اعلام کرد به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس محمد حسن طالبیانتاکيد سلطاني فر بر استفاده از ظرفيت شبکه هاي اجتماعي مجازي در سازمان ميراث فرهنگي
۲۸ آذر ۱۳۹۳ ۹ ۲۶ق ظ تاکيد سلطاني فر بر استفاده از ظرفيت شبکه هاي اجتماعي مجازي در سازمان ميراث فرهنگي فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي امروز گسترش قابل توجهي پيدا کرده اند و ما مي توانيم به عنوان مهم ترين ابزار براي انتقال ديدگاه هاي خود و ارتباط با مردم از آنها استفاده کنيم به گبرگزاري همايش ديپلماسي فرهنگي و ميراث فرهنگي
۱۹ آذر ۱۳۹۳ ۲ ۲۳ق ظ برگزاري همايش ديپلماسي فرهنگي و ميراث فرهنگي همايش ديپلماسي فرهنگي و ميراث فرهنگي همزمان با هفته پژوهش توسط پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري برگزار مي شود به گزارش خبرگزاري موج هدف از برگزاري اين همايش تبيين جايگاه و نقش بين المللي سازمان ميراث فرهنگي صنايامکان ادامه تحصيل پرسنل سازمان ميراث فرهنگي با تسهيلات ويژه در مراکز تحت پوشش
۳۰ آذر ۱۳۹۳ ۳ ۲۷ق ظ امکان ادامه تحصيل پرسنل سازمان ميراث فرهنگي با تسهيلات ويژه در مراکز تحت پوشش پرسنل سازمان از تسهيلات ويژه آموزشي - ادامه تحصيل در مقاطع کارداني و کارشناسي در رشته هاي مورد مأموريت سازمان ميراث فرهنگي بر خوردار مي شوند به گزارش خبرگزاري موج امير انتخابيبیانیه سازمان میراث فرهنگی درباره رخدادهای امیر چخماق + روایت معاون سازمان
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۰ سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با انتشار بیانیهای با توضیح دربارهی اقدامات انجام شده در ارتباط با خاکسپاری پیکر چند شهید گمنام دفاع مقدس موضع خود را در این زمینه اعلام کرد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا در این بیانیه همچنین با تشریح مراحل قانونی طی شدبیانیه میراث فرهنگی درباره رخدادهای اخیر یزد |اخبار ایران و جهان
بیانیه میراث فرهنگی درباره رخدادهای اخیر یزد سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری دوشنبه شب درباره رخدادهای اخیر میدان تاریخی امیر چخماق یزد بیانیه ای منتشر کرد کد خبر ۴۶۰۳۴۷ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۷ ۳۲ - 23 December 2014 سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری دمعاون سازمان میراث فرهنگی: 3 اثر صنایع دستی ایران نامزد دریافت مهر اصالت شدند
معاون سازمان میراث فرهنگی 3 اثر صنایع دستی ایران نامزد دریافت مهر اصالت شدندمعاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه امسال 6 اثر از غرب آسیا برای دریافت مهر اصالت نامزد شدهاند گفت 3 اثر از این 6 اثر مربوط به کشور ما است به گزارش خبرگزاری فارسانتقاد از درخواست بودجه 10 میلیاردی سازمان میراث فرهنگی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 09 28- غلامعلی جعفرزاده ایمن زاده در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خانه ملت تشریح کرد اگر سازمان میراث فرهنگی به بودجهای نیاز داشت باید آن را در دریف بودجهای که در لایحه وجود دارد لحاظ میکرد بودجهای که میراث امروز مطرح میکند ناگهانی و غیرمنتظره نیستسازمانهای مربوطه باید به فکر میراث فرهنگی و تاریخی شیراز باشند -
پارسایی سازمانهای مربوطه باید به فکر میراث فرهنگی و تاریخی شیراز باشند شناسهٔ خبر 2438866 دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۶ استانها > فارس شیراز – عضو شورای شهر شیراز خواستار توجه بیشتر دستگاه ها و سازمانهای شیراز به مراث فرهنگی و تاریخی شیراز شد به گزارش خبرنگار مهر بهرام پارسایمعاون پارلمانی سازمان میراث فرهنگی: 32 هزار اثر تاریخی در کشور به ثبت رسیده است
معاون پارلمانی سازمان میراث فرهنگی 32 هزار اثر تاریخی در کشور به ثبت رسیده استمعاون پارلمانی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت از یک میلیون اثر تاریخی و فرهنگی کشور سازمان میراث فرهنگی تاکنون 32 هزار اثر را به ثبت رسانده و مدیریت آن را بر عهده دارد به گزارش خبرگزارمعاون سازمان میراث فرهنگی مطرح کرد واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی/ ضرورت تشکیل دادگاه میراث فرهنگی در کشور
معاون سازمان میراث فرهنگی مطرح کردواگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی ضرورت تشکیل دادگاه میراث فرهنگی در کشورمعاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری گفت مدیریت برخی از بناهای تاریخی به بخش خصوصی واگذار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد محمدحسین طالبیرئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد رتبه اول ایران در شاخص ارزان بودن سفر/بررسی طرح امنیت توریستها د
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کردرتبه اول ایران در شاخص ارزان بودن سفر بررسی طرح امنیت توریستها در شورای امنیترئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت از بین 40 شاخص رقابتپذیری سفر کشور ما در شاخص ارزان بودن سفر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است به گزارش گروه جامعبرنامه هاي سازمان ميراث فرهنگي براي بازگرداندن اشيا خوروين اعلام شد
۳ دي ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۲ب ظ برنامه هاي سازمان ميراث فرهنگي براي بازگرداندن اشيا خوروين اعلام شد قرار است نمايشگاهي در موزه ملي ايران راه اندازي شده و کل اسناد حقوقي پيگيري اين پرونده و روند استرداد و مراحل بسته بندي و انتقال آن از موزه سنکانتر بلژيک به ايران را در اين نمايشگاه ارائه شودمدیرکل میراث فرهنگی فارس: پژوهش رکن اصلی فعالیتهای سازمان میراث فرهنگی است
مدیرکل میراث فرهنگی فارس پژوهش رکن اصلی فعالیتهای سازمان میراث فرهنگی استمدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری فارس گفت تلاش شده با برنامهریزی برای انجام پژوهشهای علمی تمام فعالیتهای حوزههای مختلف این اداره کل با محوریت مطالعات علمی و پژوهشی انجام شود به گزارش خبرگزاربیانیه سازمان میراث فرهنگی در ارتباط با رخدادهای مجموعه امیر چخماق یزد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1393 10 02- پیکر مطهر و معظم شهیدان هر جا آرام گیرد یاد مبارک و آرامبخش و بهجتانگیز خود را در فضا میپراکند و صفا و معنویت میآفریند مقام معظم رهبری فرهنگ شهادت بالاترین فرهنگها است و سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری حفاظت از این میراث معنوی برجسته را-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها