تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853363251




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۴ نکته مهم درباره افزایش شدید جریمه های رانندگی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ۴ نکته مهم درباره افزایش شدید جریمه های رانندگی
راننده ای که با سرعت 80 کیلومتر در خیابان ها، با سرعت 120 کیلومتر در بزرگراه شهری، یا با سرعت 150 کیلومتر در اتوبان بیرون شهر رانندگی می کند، فقط مرتکب تخلفی به نام "سرعت غیرمجاز" نشده بلکه جرم دیگر او ، "تهدید مردم به قتل" است.
آفتاب: "میزان جریمه های رانندگی افزایش خواهد یافت." این خبری است که چندی پیش بر خروجی ساست های و خبرگزاری ها قرار گرفت، اما هیچ کس هنوز نمی داند این افزایش، چقدر خواهد بود جز این که پیشنهادی برای 2 برابر کردن از سوی دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور ارائه شده است.


واقعیت این است که با توجه به این که عامل انسانی،در 80 درصد از تصادفات مقصر اصلی است، چاره ای جز بهبود رفتار رانندگان نیست. این بهبود، در وهله اول از رهگذر آموزش و فرهنگ سازی رخ می دهد و در مرحله بعد، با برخورد قانونی شدید با کسانی که مقررات را زیر پا می گذارند و جان و مال مردم را به خطر می اندازند. 


بدیهی است راننده ای که با سرعت 80 کیلومتر در خیابان ها، با سرعت 120 کیلومتر در بزرگراه شهری، یا با سرعت 150 کیلومتر در اتوبان بیرون شهر رانندگی می کند، فقط مرتکب تخلفی به نام "سرعت غیرمجاز" نشده بلکه جرم دیگر او ، "تهدید مردم به قتل" است.


برای تهدید به قتل، لازم نیست حتماً چاقو یا تفنگی را به سمت کسی گرفت بلکه امروزه ، آلت قتاله ای به نام خودرو ، بسیار بیش از چاقو و تفنگ ، آدم ها را می کشد. بد نیست بدانید که آمار قتل در ایران بسیار کمتر از 3 هزار نفر در سال است ولی آمار کشته شدگان در تصادفات رانندگی به بیش از 20 هزار نفر در سال می رسد که فاجعه ای ملی است.


بنابراین، لازم است که مجازات رانندگانی که مرتکب تخلف می شوند افزایش یابد تا افراد نتوانند به سادگی و آسودگی خاطر، پای خود را بر پدال گاز فشار دهند یا بی محابا، سبقت بگیرند.


در این باره اما نکات زیر قابل توجه است:


1 - میزان همه جریمه ها به یک نسبت افزایش نیابد. اولویت افزایش شدید مجازات باید متوجه آن دسته از جرائم رانندگی شود که رابطه مستقیم تری با سانحه سازی دارند. بنابراین، اگر جریمه پارک در محل توقف ممنوع ، 30 درصد افزایش می یابد، باید مجازات سرعت و سبقت غیرمجاز 300 درصد افزایش یابد زیرا اولی یک تخلف ساده است ولی دومی منشأ حادثه و مرگ.


تشدید مجازات جرائم رانندگی خطرناک امری است که در دنیا هم مورد توجه است به گونه ای که بهار امسال در بریتانیا، سقف مجازات سرعت غیرمجاز به  10 هزار پوند رسید. همچنین حداکثر مجازات مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی 4 هزار پوند تعیین شد.


4 نکته مهم درباره افزایش شدید جریمه های رانندگی


2 - با توجه به مقتضیات کنونی، پیشنهاد می شود در فاز اول، افزایش شدید میزان جریمه های رانندگی متوجه آن دسته از تخلفات شود که با دوربین های کنترل پلیس ثبت می شوند و قابلیت اثبات قطعی دارد. ضمن این که عامل انسانی در ثبت این تخلفات دخیل نیست و برخی مشکلات خاص هم پیش نمی آید.


3 - برای برخی رانندگان متمول، جریمه رانندگی 500 هزار تومانی هم عدد قابل توجهی نیست و بازدارندگی ندارد.


در برخی کشورها، مجازات رانندگان متخلف، بر مبنای تمکن مالی آنها صورت می گیرد تا قدرت بازدارندگی برای همه افراد یکسان باشد. بنابراین، شهروندی که 2000 دلار درآمد ماهانه دارد، ممکن است برای عبور از چراغ قرمز، 300 دلار جریمه شود ولی برای شهروند ثروتمندی که 20 هزار دلار درآمد ماهانه دارد، این رقم با نظر دادگاه به 3000 دلار هم می رسد و البته عدالت واقعی هم همین را ایجاب می کند.


همچنین علاوه بر مجازات های مالی، مجازات هایی مانند توقیف وسیله نقلیه، توقیف گواهینامه، محکومیت به انجام خدمات رایگان عام المنفعه، محکومیت به طی دوره های آموزشی و ... نیز در دنیا مورد توجه است تا مجازات های رانندگی فقط جنبه مالی نداشته باشد.


در ایران نیز برخی از این مجازات ها چندی است که اعمال می شود ولی به نظر می رسد که باید گسترده تر و جدی تر بدان ها پرداخت تا افراد تصور نکنند که می توانند با پرداخت جریمه نقدی، هر گونه که خواستند رانندگی کنند.


4 - در کنار افزایش جریمه ها ، 6 موضوع مهم دیگر نیز باید به جدیت تمام مورد اهتمام باشد:


- استمرار و گسترش آموزش و فرهنگ سازی
- ارتقاء استانداردهای خودروسازی و بهسازی این صنعت
- ایمن سازی راه ها
- گسترش سریع محدوده های تحت کنترل دوربین های ترافیکی پلیس
- گسترش خدمات شهری نسبت به خودروها، مانند ایجاد پارکینگ های عمومی
- گسترش زیرساخت های لازم برای سفرهای ریلی و هوایی ایمن


به گزارش پول‌‌نیوزُ اگر جریمه های رانندگی، به ویژه جرائم مربوط به تخلفات مرگبار، با افزایش شدید همراه شود و به گونه ای باشد که در فاز نخست، تخلفات قابل اثبات قطعی که توسط دوربین ها ضبط می شوند را شامل شود، جای اعتراضی نخواهد بود؛ راننده ای که همیشه با سرعت مجاز رانندگی می کند، سبقت غیرمجاز نمی گیرد و جان و مال خود و دیگران را به خطر نمی اندازد، چرا باید نگران افزایش مجازات باشد؟! فقط باید متخلفان نگران باشند که البته این نگرانی ، هم به نفع خودشان است و هم به نفع جامعه.




تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن