واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در حال به روز رسانی/رئیس دستگاه قضا در همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد:
تشدید نظارتها مهمترین عامل مبارزه با فساد است/ در برخورد با مفسدان نباید تسامح داشته باشیم
آیتالله آملی لاریجانی گفت: قوه قضاییه در مساله فساد 3 هزار میلیاردی برخوردی صریح و قاطعانه داشت.
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، آیتالله «صادق آملی لاریجانی» در همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد که صبح امروز دوشنبه(17آذرماه) در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهارداشت: مشکل اساسی امروز و در این نقطهای که ایستادهایم اراده تام و اراده قوی و مستحکم در برخورد با مفاسد است و در پیشگیری از آنها از ناحیه مسئولانی که وظیفه دارند و اختیار این کار را دارند البته قوانین و بحثها لازم است بحث اراده یک بحث مهمی است که گمان میکنیم همه خلاء آن را احساس میکند.
**تشدید نظارتها مهمترین عامل مبارزه با فساد است
وی افزود: در فرمایش مقام معظم رهبری در فرمان هشت ماده 1380 نکات مهمی در اهتمام به مبارزه با مفاسد آمده و تذکر اکید داده شده، از آن سال 13 سال میگذرد ما باید با یک بارنگری ببنیم که مسئولان ما چه کردند و به نحو سیستمی چگونه مسئله مبارزه با فساد را پیگیری کردند و این ما را به این نقطه میرساند که باید مسئولین ارادههاشان را در صحنه عمل به منصه ظهور برسانند البته این عرض من تا یک حدی خود شمول هم هستند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: مقصودم این است که در کنار تبیینهای مفهومی و در کنار بازنگری در قوانین در کنار بحث و گفتگو راجع به کیفیت مبارزه، عمل را فراموش نکنیم و بحمدالله قوه قضاییه در این سالهای اخیر در این مطلب پیش قدم بوده مردم از ما عمل میخواهند و این که در مقام اجرا چگونه با مفاسد برخورد میکنیم کارنامه قوه قضاییه در محاکمات طولانی و در موارد متعدد برخورد با فساد روشن است.
**برخی مسئولین به مساله فساد نگاه پسینی دارند
آیتالله آملی لاریجانی تصریح کرد: کلمه دوم این است که مبارزه با مفاسد در مبادی باید باشد من یک نگاهی در برخی از مسئولین مشاهده میکنم نگاه پسینی است، یعنی این که یک فسادی رخ میدهد بعد میگویند دستگاهها مخصوصا قوه قضاییه برخورد کنند و مبارزه کنند در حالی که این نگاه چندان نگاه درستی نیست.
وی افزود: فساد در جامعه با صرف برخورد قضایی قابل رفع نیست ما باید در ابتدا در دفعش بکوشیم و مبادی آن را ببیندیم و عمدتا دستگاههای اجرایی که دچار این مشکل هستند طبیعتا باید با نظارتهای قوی و بازرسیهای قوی با پیشگیری اون نقاط فساد خیز را ببیندند و این طور نباشد که سرریز همه مشکلات به قوه قضاییه باشد و همه چشم شان به قوه قضاییه باشد که چگونه برخورد میکند.
**در برخورد با مفسدان قاطعانه عمل کنیم
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: البته وظیفه قوه قضاییه است و ما در این مسئله قاطع هستیم و منتها حل این مشکل به این است که ما مبادی فساد را ببینیم و به یک نگاه پیشنی برگردیم و این که کجاها منشاء فساد در دستگاههای اجرایی است و از این مناشه فساد اجتناب شود و در همان جا نطفه فساد را از بین ببریم.
وی افزود: نکته مهم در این جا این است که اگر به تشکیل فساد اجازه دهیم و بعد هم بخواهیم برخورد کنیم آثار مخرب اجتماعی و فرهنگیاش تحقق پیدا خواهد کرد در جامعه ظاهر میشود.
**در برخورد با فساد 300 هزار میلیاردی قاطع بودیم
وی با اشاره به مساله فساد کلان مالی تصریح کرد: فساد 3 هزار میلیاردی را به عنوان یک مورد میتوانید دنبال کنید ببینید ما در این مسئله خیلی صریح و محکم نظر قوه قضاییه را ارائه کردیم.
این خبر ادامه دارد....
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]