تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فتوا دهندگان بزرگانِ دانشمندان‏اند و فقيهان پيشوايانى كه از آنان بر اداى پيمان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853530339




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آفریقای جنوبی در دل اردوگاه دشمن


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آفریقای جنوبی در دل اردوگاه دشمن
مثلاً به آسایشگاه شماره ی چهار می گفتند آسایشگاه حزب اللهی ها؛ به خاطر ظاهرشان و این که تلویزیون قبول نکرده بودند. آسایشگاه شماره ی دو مال سلطنت طلب ها بود و توی آسایشگاه شماره ی سه همه جور فرقه ای پیدا می شد، از حزب اللهی بگیر تا گروهکی و سلطنت طلب.
به گزارش نامه نیوز، خاطرات اسارت در کنار همه سختی ها و عذاب‌هایش برای آزادگان ما شیرینی خودش را هم دارد. لحظاتی که دور از خانواده و در سرزمینی غریب سپری شد اما شاهنامه ای بود که آخرش خوش درآمد. آنچه می خوانید بخشی از خاطرات آزاده منصور کاظمیان است:

از اردوگاه انبار که آمدیم، حدود صد نفر بودیم که توی سه تا اتاق جایمان دادند. تا سال شصت و چهار شدیم چهار تا اتاق چهل نفری. سال شصت و هفت هر اتاقی شده بود چهل و چهار پنج نفر؛ همه هم افسر. عراقی ها وقتی می دیدند اتاق ها گنجایش ندارد، یک اتاق از سربازها خالی می کردند، می دادند به افسر ها. این جوری کم کم افسر زیاد شد، سرباز کم. آخری ها شاید ده پانزده تا سرباز نگه داشته بودند برای کار توی آشپز خانه. آسایشگاه را هم خودمان نظافت می کردیم.

سال شصت و پنج دو تا خلبان آوردند که یکیشان، آقای غفاری، از دوستان من بود. می گفت ماموریت شان نزدیک بغداد بوده که موتور هواپیمایش خاموش شده و نتوانسته روشنش کند. به خاطر احتمالاً موشک خوردن، پریده بودند بیرون و اسیر شده بودند. لباس هاش شپش گذاشته بود. برایش لباس گرفتم، بردمش حمام. لباس هاش را هم آتش زدم. بعد حمام ازش دعوت کردم بیاید آسایشگاه ما. بدش نمی آمد. عراقی ها هم اجبارش نمی کردند کی برود کدام آسایشگاه.

وقتی یک تازه وارد می آمد، همه دور تختش حلقه می زدند، شروع می کردند به سوال کردن. از وضع اقتصاد و قیمت ها و روال سیاسی مملکت و پایان جنگ. او هم از دید خودش جواب می داد.

بعد یک سری از بچه ها، مثلاً می گفتند حزب اللهی هست یا نیست، قبولش داریم یا نداریم. عراقی ها هم که کشته مرده ی همین چیز ها بودند. دنبال بهانه می گشتند یک جوری بین بچه ها تفرقه بیندازند. مثلا یکی از مهم ترین کارهاشان، دست گذاشتن روی اسم هایی بود که بچه ها به شوخی روی آسایشگاه های مختلف می گذاشتند. طوری که همین اسم ها بعد از یک مدت، تبدیل می شد به انگ و برچسب. جالب این بود جوری این کار را می کردند که خودمان هم باورمان می شد.

مثلاً به آسایشگاه شماره ی چهار می گفتند آسایشگاه حزب اللهی ها؛ به خاطر ظاهرشان و این که تلویزیون قبول نکرده بودند. آسایشگاه شماره ی دو مال سلطنت طلب ها بود و توی آسایشگاه شماره ی سه همه جور فرقه ای پیدا می شد، از حزب اللهی بگیر تا گروهکی و سلطنت طلب. اسم آسایشگاه ما، شماره ی یک، را هم گذاشته بودند، آفریقای جنوبی. چون خیلی هوای همدیگر را داشتیم؛ با هم صمیمی بودیم. اتحادمان آن قدر زیاد بود که معروف شده بودیم به نژاد پرست.

یکی از دلایلش شاید این بود که آن جا همه سرشان به کار خودشان بود. هر کس هر کاری دوست داشت، می کرد. مثلاً یکی نماز می خواند، قرآن می خواند، روزه می گرفت، آن یکی تلویزیون تماشا می کرد، چند تایی هم می نشستند پای ورق و تخته و شطرنج.

عراقی ها اتحاد بچه های آسایشگاه ما را که می دیدند، هندوانه می گذاشتند زیر بغلمان. می گفتند «شما سوادتون بیش تره و بهتر می فهمید، نکنه شلوغ کنید و شعار بدید.»

عوضش سعی می کردند بین بچه های آسایشگاه های دیگر بیش تر اختلاف بیندازند که مثلا آدم های این آسایشگاه حزب اللهی اند، این ها سلطنت طلب و شاه دوستند، این ها گروهکی اند. در صورتی ککه تقریباً همه نماز می خواندند، شاه دوست و گروهکی و ضد انقلاب  هم نبودند. اگر آسایشگاهی از این مارمولک بازی عراقی ها به هم می ریخت، اصطلاحاً به ش می گفتیم فلسطین. اما با این اوضاع، هرجوری بود بچه ها جلوی آن ها خوب اتحادشان را حفظ می کردند.

مثلاً چون عراقی ها به بچه های سپاه حساس بودند و اذیت شان می کردند، همه با هم کاری هم، سرباز معرفی شان می کردیم. یا مثلاً وقتی یک روز بعدازظهر موقع آمارگیری و رفتن به آسایشگاه، گفتند باید بنشینید، همه مقاومت کردیم. گفتیم که جلوی افسرها هم نمی نشینیم، چه رسد به سربازها. افسر فرمان ده اردوگاه هم که آمد، ننشستیم. تهدید کردند که در آسایشگاه را رویمان می بندند. محل نگذاشتیم. فرستادندمان تو و سه چهار روزی نگذاشتند بیایم بیرون. دست آخر سرچند تا از بچه ها را تراشیدند و درها را باز کردند. همه بلا فاصله رفتیم سرمان را تراشیدیم. وقتی دیدند مقاومت مان را نمی شکنیم، قبول کردند ایستاده آمار بگیرند. تنبیه ها هم لغو شد.

منبع: سایت جامع ازادگان






۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن