واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ دي ۱۳۹۳ (۹:۵۹ق.ظ)
بررسي وضعيت راه هاي روستايي کشور توسط مرکز پژوهش هاي مجلس مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي وضعيت راه هاي روستايي کشور را بررسي کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دفتر مطالعات زيربنايي مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي، با بيان اين مطلب که «طول راههاي روستايي کشور معادل 130 هزار کيلومتر است که 103 هزار کيلومتر يا 79 درصد آن با رويه آسفالت است»، افزود: وزارت راه و شهرسازي هم اکنون احداث راههاي روستايي با عرض 7 متر يعني عرضي معادل راه فرعي را در دستور کار قرار داده است.
اين گزارش در ادامه با اشاره به اينکه «در بحث راههاي روستايي، آسفالته شدن رويه راه و تامين راه روستايي با رويه آسفالته بيشتر مورد تاکيد قرار دارد در صورتي که اولويت ارتباط دهي و وجود محدوديت منابع مالي ايجاب مي کند تا هم راه خاکي و هم راههاي شوسه و آسفالته تواما در برنامه راه هاي روستايي مورد توجه قرار گيرند»، اضافه ميکند: نگهداري راههاي روستايي از جايگاه مناسب برخوردار نبوده و عدم نگهداري مناسب و ساليانه راههاي روستايي موجب شده تا هماکنون بيش از 54 هزار کيلومتر از راههاي روستايي با رويه آسفالته طول عمري حدود 10 سال داشته باشند.
اين طول عمر راههاي موجود روستايي با روکش آسفالت زماني مطرح ميشود که متوسط عمر مفيد راههاي روستايي ساخته شده با رويه آسفالت بيش از اين پيشبيني ميشود.
بر اساس اين گزارش راههاي روستايي مورد نياز در افق 1404 معادل 173 هزار کيلومتر پيشبيني شده که با وجود 130 هزار کيلومتر راه روستايي موجود و در دست بهره برداري براي تحقق هدف در افق 1404 به احداث 43 هزار کيلومتر راه روستايي جديد نياز خواهد بود.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: حمل و نقل مسافر در راه هاي روستايي کشور را هم اکنون حدود 14 هزار ميني بوس بر عهده دارند. نبود انگيزه در بخش خصوصي به سرمايهگذاري در تامين وسيله نقليه مسافري (ميني بوس) مورد نياز حمل و نقل روستايي ايجاب مي کند تا تسهيلات تامين شده براي سرمايه گذاري در حمل و نقل جاده اي (برون شهري) به سرمايه گذاران در خريد ميني بوس و راه اندازي حمل و نقل روستايي، تسري پيدا کند.
اين گزارش ميافزايد: توسعه و گسترش زيربناهاي حمل و نقل از جمله ضرورت ها در طي مراحل توسعه اقتصادي به شمار مي رود و در مبحث زيربناهاي حمل و نقل، راه زميني، جايگاه بسيار بالايي دارد زيرا علاوه بر ارتباط دهي و امکان خدمت رساني دولت به مراکز جمعيتي، بيشترين ميزان جابه جايي ها را بين شاخه هاي مختلف حمل و نقل هوايي، دريايي، جاده اي و ريلي نيز بر عهده دارد. راه، مشتمل بر آزادراه ها، بزرگراه ها، راه هاي اصلي، فرعي و روستايي است که هر کدام از آنها متناسب با وضعيت اقتصادي و نيازهاي حمل و نقلي احداث و مورد بهره برداري قرار مي گيرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]