واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۲۴ب.ظ)
مرتضي احمدي درگذشت مرتضي احمدي، هنرمند پيشکسوت کشور ساعاتي قبل دار فاني را وداع گفت.
به گزارش خبرگزاري موج، مرتضي احمدي، بازيگر پيشکسوت سينما، تلويزيون و گوينده ايراني صبح امروز به دليل مشکل ريوي درگذشت.
احمدي در 1303 در جنوب تهران به دنيا آمد و براي تحصيل ابتدا به مکتب و سپس به دبستان منوچهري در ميدان گمرک رفت و بعد از آن به دبيرستان شرف و دبيرستان روشن رفت.
در 16 سالگي ورزش باستاني و فوتبال را شروع کرد و به همراه تيم فوتبال دبيرستانش در مسابقات آموزشگاههاي تهران رتبههايي به دستآورد. بعدها در تيم فوتبال راهآهن تهران و پس از آن در باشگاه راهآهن بازيکن و مربي (تا سال 1325) شد.
پس از چند تلاش آماتوري در تئاتر در 1321 با کمک عدهاي از دوستانش «تماشاخانه ماه» را روبهروي باغ فردوس داير کرد، ولي؛ پس از چند هفته مجبور به ترک آنجا شد. در اوايل پاييز 1322 در تئاتر فرهنگ براي اولين بار پيش پردهخواني کرد و در نتيجه آن بازيگر تئاتر هم شد. مدتي بعد پدرش از فعاليت او در تئاتر مطلع شد و او را از خانه بيرون کرد. مرتضي احمدي پس از مدتي همزمان با هنرپيشگي در راهآهن تهران بهعنوان تعميرکار استخدام شد.
مرتضي احمـدي براي اولين بار به سبک بيات تهران در پيش پردهها آواز خواند.
احمدي در 1323 به راديو تهران (چندي بعد در راديو ايران و بعد از آن در راديو و تلويزيون ايران) به کار کردن اشتغال گزيد، تا برنامههاي کمدي اجرا کند. در دورههاي مختلفي در راديو کار کرد و از جمله تيپي به نام «بابا جاهل گريان» اجرا کرد و به سبکهاي مختلف ترانه و آواز خواند. در فروردين 1353 نقش اول سريال پربينندهٔ هردمبيل، نوشتهٔ پرويز خطيبي را بازي کرد در نظرخواهي از مردم در سال 1356 بهعنوان محبوبترين هنرپيشهٔ راديو انتخاب شد.
وي در 1326 گويندهٔ فيلمهاي خارجي شد و از اعضاي اوليهٔ انجمن گويندگان و سرپرستان گفتار فيلم (تأسيس در 1342) بود.
پس از کودتاي 28 مرداد 1332 احمدي بازيگري را کنار گذاشت و به مدت هفت سال به اهواز رفت. ولي پس از بازگشت به تهران از نو کار بازيگري را در سريالي تلويزيوني به نام تکمضراب از سر گرفت. از سريالهاي تلويزيوني ديگري که بازي کرده است ميتوان از سلطان صاحبقران، هفت شهر عشق (1356)، آيينه و زير بازارچه (1377، رضا ژيان) نام برد.
در فروردين 1349 نيز احمدي به دعوت علي حاتمي ترانهٔ عنوانبندي فيلم حسن کچل را، ضربيخواني کرد (که به نام روحوضي نيز شناخته ميشود). در همين سبک در 1328 پنج صفحهٔ موسيقي براي يک شرکت انگليسي ضبط کرد. مرتضي احمدي بيش از چهارصد ترانهٔ ضربي و صد و پنجاه ترانهٔ فکاهي خوانده است.
از ماندگارترين آثار مرتضي احمدي ميتوان به کار صدايي (نوعي دوبله) وي در مجموعه پينوکيو اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» به خواندن متن ميپرداخت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 906]