واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۳:۴۱ب.ظ)
ظريف در کنفرانس خبري؛ اميدواري براي حل کامل مسائل ترانزيتي/ زمينههاي مشترکي با ترکيه در عراق پيدا کرديم ظريف در نشست خبري مشترک با وزير امور خارجه ترکيه گفت: ايران و ترکيه در موضوعات منطقهاي داراي ديدگاههاي مشترکي هستند که از اصول مبنايي دو کشور شکل ميگيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد جواد ظريف وزير امور خارجه کشورمان در نشست خبري مشترک با چاووش اوغلو وزير امور خارجه ترکيه در تهران، ضمن ابراز اميدواري در اينباره که اولين سفر وزير امور خارجه ترکيه به ايران هم خاطرات خوبي براي ايشان داشته باشد و هم آغاز يک روند پرتحرکتر از روابط ميان دو کشور مسلمان، همسايه، برادر و دوست باشد گفت: روابط گسترده و مهمي با ترکيه به عنوان کشور همسايه خوب داشتهايم و داريم. وي همچنين از سفر ماه آينده رجب طيب اردوغان به تهران خبر داد.
ظريف درباره مذاکرات هسته اي ايران که در ژنو برگزار مي شود، گفت: مذاکرات ايران تنها با آمريکا نيست و با تمام اعضاي 1+5 است.
ظريف افزود: مذاکرات ما با کشورهاي 1+5 مستمر است، البته با ساير اعضاي 1+5 به جز آمريکا روابط ديپلماتيک داريم و اين گفتگوها در پايتخت ها ادامه دارد، مذاکرات با آمريکا به دليل عدم روابط ديپلماتيک تنها در حاشيه مذاکرات 1+5 و در موضوع هسته اي است.
ظريف تصريح کرد: دنيا به اين تفاهم نياز دارد، بايد به موضوعات ديگر مانند خطر تروريسم توجه بيشتري شود. وي افزود: رهبران دو کشور طي ديدارهاي متعدد اهداف مهمي در حوزه روابط اقتصادي، سياسي و منطقهاي را براي دو کشور برنامهريزي کرده است.
وزير امور خارجه کشورمان تاکيد کرد: ايران و ترکيه در موضوعات منطقهاي داراي ديدگاههاي مشترکي هستند که از اصول مبنايي دو کشور شکل ميگيرد. البته تفاوتهايي وجود دارد اما با وجود يک دشمن بزرگ مشترک که خطر افراط و فرقهگرايي است بايد ديدگاهها را نزديک و همکاري کنيم و مانع ورود تروريستها به عراق و سوريه شويم.
وي ادامه داد: ايران و ترکيه علاقهاي ندارند که مردم سوريه قرباني خشونت باشند. ما ميخواهيم هرچه سريعتر در سوريه صلح برقرار شود و مردم اين کشور آينده خود را بدون دخالت خارجي تعيين کند و اين موضوعات زمينه مشترکي است که با وجود اختلافات بين ايران و ترکيه ميتوانيم درباره آنها همکاري کنيم.
ظريف گفت: در عراق نيز زمينههاي مشترک با ترکيه پيدا کرديم و همکاري را با حضور فعال عراق ادامه ميدهيم.
ظريف همچنين در بخش ديگري از سخنان خود از موضع دولت و مردم ترکيه براي حمايت از حق جمهوري اسلامي ايران در انرژي صلحآميز هستهاي و حق غنيسازي در کنار تاکيد مشترک دو کشور براي غيرقابل قبول بودن حرکت به سمت سلاح هستهاي از سوي هر کشوري تقدير کرد.
وي افزود: اين موضعگيري ترکيه تنها محدود به اعلام موضع نبوده است و اين کشور بارها ميزبان مذاکرات هستهاي ايران چه در دولت گذشته و چه در زمان حضور بنده بوده است که در اين دوره ترکيه يکبار ميزباني بسيار خوب از مذاکرات داشت.
وي با اشاره به نقشي که ترکيه براي ارائه راهکار در موضوع هستهاي ايران در گذشته ايفا کرده اظهار داشت: اگر در آن زمان توافق ايران، ترکيه و برزيل به رسميت شناخته شده بود، هيچگاه لازم نبود اين موضوع تا اين اندازه ادامه يابد.
وي تاکيد کرد: همسايگان ما در منطقه نيز ميتوانند از اين مدل ترکيه حمايت کنند و بدانند که راهحل موضوع هستهاي ايران به نفع همه است و ترکيه ميتواند مدل خوبي براي ساير دوستان ما باشد تا روابط حسن همجواري را پيگيري کند.
ظريف در پاسخ به سوال ديگري درباره حضور همزمان ترکيه، سوريه و عراق در ايران طي هفتههاي اخير و اينکه آيا قرار است 4 کشور همانديشي درخصوص موضوعات منطقه داشته باشند اظهار داشت: فکر ميکنم همه ما براي ثبات در منطقه تلاش ميکنيم و رايزنيها به صورت متعدد وجود دارد و اين چيز جديدي نيست.
وي تاکيد کرد: نميتوانم ادعا کنم که حرکت چهارجانبهاي بين ايران، عراق، ترکيه و سوريه شروع شده اما اميد هميشه وجود دارد و اميدواريم همه کشورها بتوانند از نزديک براي صلح و ثبات در منطقه با يکديگر همکاري کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]