واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۳:۱۱ب.ظ)
توسط يک شرکت دانش بنيان صورت گرفت؛ صادرات نانو اسکوپ AFM، ساخت ايران، باکيفيت، ارزان مديرعامل يک فناور عرصه نانو که دستگاه نانو اسکوپ AFM توليد ميکنند بيان کرد: در دنيا تنها 6 کشور اين دستگاه را ميسازند، دستگاهي که ما 10 سال برروي آن تحقيق کردهايم کيفيت بهتري نسبت به ديگر نمونهها دارد و با قيمت تمام شده پايينتري عرضه ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد عباس شاهمرادي زواره، مديرعامل يک شرکت فناور نانو مستقر در پارک فناوري پرديس معاونت علمي، درباره محصول توليدي اين شرکت، گفت: کار ما ساخت دستگاه نانو اسکوپ AFM است. اين دستگاه مانند ميکروسکوپ که ميکروب را ميبيند، ميتواند ذرات نانو را ببيند.
وي ادامه داد: اين دستگاه در مقياس اتمي و مولوکولي براي محققيني که با نانو سر و کار دارند، کاربردي است؛ که امروزه نانو در تمام بحثها ازجمله پزشکي، زيست، به يو، مواد، فيزيک، شيمي و غيره وارد شده است.
به گفته عباس شاهمرادي زواره، از اين دستگاه تنها 6 کشور خارجي ديگر توليدات دارند، اين گروه براي دستيابي به اين فناوري ده سال وقت صرف کردهو تحقيقات بسيار گسترده اي صورت گرفته است.
وي افزود: مراحل تحقيقات تا توليد اوليه نمونه از اين محصول 10 سال طول کشيد. پس از آن دو سال تلاش کرديم تا آن را به تجاري سازي برسانيم و مي دانيم محصول توليد شده پتانسيل بالايي براي موفقيت در تجاري شدن دارد.
مديرعامل شرکت آرا پژوهش با اميدواري به صادرات اين محصول گفت: جامعه هدف ما هندوستان و کشورهاي جنوب شرق آسيا هستند با توجه به اين که محصول توليدي ما از نمونههاي کشورهاي ديگر قيمت پايينتري دارد، اما؛ از کيفيت آن مطمئن هستيم که يک پله بالاتر است، پس در صادرات ميتواند موفق عمل کند.
وي کاربردهاي اين محصول را اينگونه بيان کرد: مأموريت اصلي دستگاه نانو اسکوپ AFM عکسبرداري است، اين عکس برداري در 4 مدل صورت ميگيرد. اول عکسبرداري از هوا. دوم عکسبرداري از مايع، براي سلولهاي باکتري در محيط کشت.
به گفته اين محقق، سومين کاربرد اين محصول عکسبرداري در خلأ است. اين نوع عکس برداري به اين علت صورت ميگيرد که موقع عکسبرداري از هوا، ذراتي معلق هستند که شفافيت تصوير را ميگيرند، اما؛ در خلأ اين ذرات وجود ندارند.
همچنين اين ذرات موجب تغيير دما ميشوند. عکسبرداري در خلأ اين امکان را ميدهد تا بتوان درجه حرارت را تنظيم کرد و به صورت ثابت نگه داشت به اين صورت نتيجه تحقيقات مطمئن تر خواهد بود.
شاهمرادي زواره چهارمين مدل کار اين دستگاه را عکسبرداريهاي اسپيد بيان کرد با استفاده از اين روش ميتوان در زمان کوتاهتري عکسبرداري کرد و نتيجه به صورت فيلم در خواهد آمد.
امروزه دنيا تلاش دارد تا به سمتي برود که بتواند تصاويري AFM را به صورت فيلم داشته باشد. با استفاده از اين روش ميتوان مراحل تغيير و دستيابي را مشاهده کرد، براي مثال تأثير دارو روي ويروس را ميتوان ديد.
وي تاکيد کرد: کاربردهاي دستگاه نانو اسکوپ AFM تنها به عکسبرداري محدود نميشود، اين دستگاه 14 کاربرد دارد که ميتواند هر خاصيت ماده را به صورت جداگانه در مقياس نانو اندازه گيري کند.
اين عضو پيشين هيئت علمي دانشگاه مالک اشتر درباره اين مسئله که چرا در ابتدا اقدام به تحقيق بر روي چنين محصولي را کردهاند، گفت: جرقه اين مسئله زماني به ذهن من رسيد که مشاورعلمي در دفتر فناوريهاي رياست جمهوري بودم ، در آن زمان جلسه اي براي تشکيل ستاد نانو برگزار شد، در اين جلسه طي بررسي اقدامات توسعه کاربرد نانو، مطرح کردم که بايد ابزار اين حوزه در اختيار مخترعين قرار بگيرد، دستگاه نام برده شده هم درونيترين دستگاه در حوزه نانو است که در 15 سال پيش که اين پيشنهاد به ذهن من رسيد بسيار فناوري نويني بود.
وي از برنامههاي آينده اين شرکت ساخت دستگاه نانوايندرتور اشاره کرد و گفت: اين دستگاه براي رشته مکانيک و متالوژي کاربردي است که با استفاده از آن سطحي را در مقياس نانو فشرده ميکنند تا سطح سختي را پيدا کند.
شاهمرادي زواره درباره ديگر فعاليتهاي تحقيقاتي اين مجموعه بيان کرد: وقتي يک تشکيلات علمي رشد ميکند، پيشرفت آن دست هيچکس نيست، بايد نقشهاي جديد براي کار تعريف کرد، چراکه ميخواهيم تحقيقات را روزبه گسترش دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]