تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ردم دو گروه‏اند: دانشمند و دانش‏اندوز و در غير اين دو، خيرى نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833692706




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اهدای نشان‌های درجه یک کشور، لنگ سکه‌های زرین نماند |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اهدای نشان‌های درجه یک کشور، لنگ سکه‌های زرین نماند
نباید اهدای نشان‌های درجه یک کشور، لنگ سکه‌های زرین نماند و باید سازوکاری برای تامین این بودجه نه چندان قابل توجه - در قیاس با هزینه‌های کلان هر فصل تیم‌های فوتبال لیگ برتر- از محلی به جز حوزه‌هایی که اکنون توان پرداخت این بودجه را ندارد، طراحی نمود و اهدای این نشان‌ها را آغاز نمود؛ اتفاقی که اگر رخ ندهد، نباید انتظار داشت هنرمندان و برجستگان داخلی سرخورده نشوند
کد خبر: ۴۵۹۰۴۴
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۸ - 17 December 2014












پیش و پس از عدم پذیرش نشان شوالیه توسط حسین علیزاده استاد برجسته موسیقی سنتی کشورمان، نقدهای متعددی مطرح شد که از این موسیقی‌دان شاخص و فرهیختگان مستمراً با اهدای نشان‌های درجه یک هنری تقدیر شود اما در پاسخ به این نقدها هیچ اتفاقی نیافتاد تا این پرسش پیش آید که چه چالشی بر سر راه اهدای مستمر و مداوم نشان‌های درجه یک به ویژه نشان‌های درجه یک فرهنگ و هنر وجود دارد؟

به گزارش «تابناک»؛ نشان‌های دولتی جمهوری اسلامی ایران نشانهای دولتی ‌کشوری هستند که طبق مقررات آیین‌نامه اعطای نشانهای دولتی به افراد شایسته، اعم از اتباع ایران یا اتباع خارجی، اعطا می‌شود. ‌نشان «انقلاب اسلامی» به عنوان عالی‌ترین نشان جمهوری اسلامی ایران مخصوص رییس‌جمهور وقت است و سایر نشان‌ها را رییس جمهور به پیشنهاد وزرای ذیربط و تصویب هیأت وزیران، اعطا می‌نماید.

مدل اهدای نشان در کشور ما به دوران پیش از انقلاب برمی‌گردد و پس از انقلاب اسلامی ایران نیز با تغییراتی و منطبق ساختن با ارزش‌ها و هنجارها ادامه یافت و یکی از اتفاقات ارزشمند و امیدبخش برای فرهیختگان است؛ نشانی که منجر به برجسته‌تر شدن جایگاه ویژه فرهیختگان فرهنگی، اجتماعی و علمی نزد عموم می‌شود و طبقه‌ای که فرهیختگان را الگوی زندگی خویش قرار داده‌اند، درمی‌یابند که روزگاری در صدر خواهند نشست و بزرگ داشته می‌شود.

نشان‌های عالی کشورمان به ترتیب ارجحیت «انقلاب اسلامی»، «استقلال»، «آزادی» و «جمهوری اسلامی» است که به اشخاص بسیار نادری اهدا شده است. نشان‌های تخصصی مشتمل بر «دانش»، «پژوهش»، «لیاقت و مدیریت»، «عدالت»، به همراه نشان‌های عمومی «سازندگی»،  «خدمت»، «کار و تولید»، «شجاعت»، «ایثار»، «تعلیم و تربیت»، «فرهنگ و هنر» و «ادب پارسی» نیز نسبتاً اندک اهدا شده‌اند.

این نشان‌ها در هر سال به ترتیب درجه، به شمار مشخصی از افراد و به پیشنهاد هر یک از وزرا در کمیسیون‌های موضوع مواد 22 تا25 این آیین نامه که با مسئولیت دفتر اعطای نشان‌های دولتی تشکیل می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد. گزارش کمیسیون‌ها پس از تأیید کمیسیون فرهنگی به هیأت دولت تقدیم و نشانها پس از تصویب هیأت ویران اعطا می‌شود که مطابق با قوانین مربوط به دریافت کنندگان نشان‌های عالی 200 سکه و به دریافت کنندگان نشان‌های تخصصی و عمومی به ترتیب درجات یک، دو و سه، 100، 75 و 50 سکه اهدا می‌شود.

چندی پیش قرار بود نشان «لژیون دونور / Ordre national de la Légion dhonneur» یا‌‌ همان نشان «شوالیه فرانسه» به استاد حسین علیزاده اهداء شود که پس از طرح برخی مسائل، این موسیقیدان برجسته کشورمان از دریافت این نشان انصراف داد و تاکید کرد ضمن قدردانی از مسئولین کشور و سفارت فرانسه، به احترام مردم هنرپرور و هنردوست ایران، به نام حسین علیزاده قناعت می‌کند؛ امری که با واکنش‌های متفاوتی از سوی عموم و خواص در فضای رسمی و مجاری همراه شد.

پیش و پس از اهدای این نشان، این نقد مطرح شد که چرا از هنرمندان سرآمدی چون علیزاده و فرهیختگان علمی و فرهنگی توسط مسئولان کشور به قدر کفایت تقدیر نمی‌شود و این فرصت بکر باقی گذاشته می‌شود تا کشور فرانسه در راستای دیپلماسی فرهنگی اقدام به جذب هنرمندان و اهدای این نشان‌ها نماید و «تابناک» نیز مشخصاً پیش از انصراف استاد علیزاده در این خصوص در این باره نقدی را مطرح کرد اما با این حال این نقدها بازخورد عینی قابل تشخیصی نداشت و در نهایت تاکنون اتفاقی رخ نداده است.

در این میان ظاهراً مشکل اساسی، عدم وجود نقدینگی لازم در نهادهایی است که می‌بایست اهدای این نشان‌ها را متولی‌گری کنند، چرا که اگر قرار باشد مستمراً نشان‌های درجه یک به اهالی علم و فرهنگ اهدا شود و بابت هر نشان نیز 100 سکه طلا تقدیم شود، بودجه‌ای چند میلیاردی را برای هر دوره زمانی طلب می‌کند و به عنوان مثال در صورتی که دره ر سال از 50 چهره فرهیخته علمی و فرهنگی با اهدای نشان‌های درجه یک و 50 تن با نشان درجه دو و 50 تن با نشان درجه 3 تقدیر شود تا سیکل طی نشده در سال‌های اخیر پیرامون اهدای نشان‌ها به نقطه مورد انتظار برسد، می‌بایست چیزی حدود 10 میلیارد تومان در هر سال در نظر گرفت.

در این میان آنچه مسلم است نباید اهدای  نشان‌های درجه یک کشور، لنگ سکه‌های زرین نماند و باید سازوکاری برای تامین این بودجه نه چندان قابل توجه - در قیاس با هزینه‌های کلان هر فصل تیم‌های فوتبال لیگ برتر- از محلی به جز حوزه‌هایی که اکنون توان پرداخت این بودجه را ندارد، طراحی نمود و اهدای این نشان‌ها را آغاز نمود؛ اتفاقی که اگر رخ ندهد، نباید انتظار داشت هنرمندان و برجستگان داخلی سرخورده نشوند؛ چهره‌هایی که بسیاری‌شان اکنون در قطعه نام آوران بهشت زهرا دفن شده‌اند و جزو نوابغ حوزه خود بوده‌اند اما جامعه آنها را به اندازه یک خواننده پاپ نیز نمی‌شناسد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن