واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نخستین كنفرانس ملی علوم پروتئینی و پپتیدی در شیراز برگزار شد خبرگزاری پانا: نخستین ˝كنفرانس ملی علوم پروتئینی و پپتیدی از پایه تا کاربردهای پزشكی و صنعتی˝ با حضور بیش از 300 نفر از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران سراسر کشور در دانشكده علوم شیراز برگزار شد.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۶ آذر ساعت 11:56
به گزارش خبرگزاری پانا، به گفته دبیر علمی کنفرانس، در مدت دو روز برگزاری این كنفران، 46 مقاله به صورت سخنرانی و 242 مقاله در قالب پوستر ارائه و همه آثار پذیرش شده در نشریه بینالمللی تحقیقات زیست شناسی دانشگاه شیراز (NBRC) منتشر شد
رضا یوسفی، آنزیمها، آنزیمهای مصنوعی و کاربردهای پزشکی و صنعتی، مهندسی و طراحی پروتئین، شیمی پروتئین، كاربرد پروتئینها در فناوری نانو، نوآوری در روشهای تخلیص و سنجشهای کمی پروتئینی، فولدینگ، پویایی ساختاری و پایداری پروتئین ها- پروتئومیکس بالینی و سنجشی، پپتیدهای فعال زیستی و کاربرد آنها در صنایع مختلف، پروتئین ها و بیماری های متابولیکی، پروتئومیکس بالینی و سنجشی، پپتیدهای فعال زیستی و کاربرد آنها در صنایع مختلف، پروتئین ها و بیماری های متابولیکی، داروها و بیومارکرهای پروتئینی، فناوریهای پیشرفته در حوزه مطالعات پروتئینی، برهمکنش دارو-پروتئین و پروتئین- پروتئین، کاربرد کامپیوتر در تحقیقات پروتئینی و پروتئینهای گیاهی و بیماریهای مرتبط، 14 محور اصلی این کنفرانس عنوان كرد.
دانشیار بیوشیمی دانشگاه شیراز افزود: 4 كارگاه آموزشی تخصصی با عناوین كارگاه آموزشی كلونینگ ژن، استفاده از نرم افزار كمبیو آفیس برای طراحی مولكولها، شبیه سازی و مدل سازی دینامیك مولكولی سیستمهای زیستی و پروتئین ها و آنالیز دادههای پروتئومیكس برای مطالعه محتوای درون سلولها، در این كنفرانس برگزار شد.
براساس این گزارش، عضو هیأت علمی بخش زیست شناسی دانشگاه شیراز در آیین افتتاحیه کنفرانس درخصوص کاربردهای صنعتی و دارویی پروتئینها و پپتیدها سخن گفت.
یوسفی با بیان اینكه امروزه پروتئین ها و پپتیدها در صنایع مختلف اعم از دارویی، بهداشتی، غذایی، آرایشی، نساجی و سوخت کاربرد فراوانی دارد، افزود: در سالیان اخیر پروتئینها و پپتیدهای دارویی در درمان طیف وسیعی از انواع بیماری ها نظیر دیابت، بیماری های عفونی، عوارض قلبی- عروقی، مشکلات مغزی، بیماری های التهابی، آسم و سرطان و همچنین در تشخیص بیماری هایی نظیر سرطان پروستات، سل و ایدز کاربرد چشمگیری دارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز همچنین به موضوع بازار بزرگ و رو به رشد پروتئین ها و پپتیدهای دارویی اشاره و خاطر نشان کرد: با توجه به مقبولیت زیاد پروتئین ها و پپتیدهای دارویی، بازار فروش این داروها بازاری چند میلیارد دلاری با رشد سالانه حدود ده درصدی در جهان است.
یوسفی گفت: حدود 170 داروی پروتئینی و پپتیدی در حوزه درمان استفاده و این میزان حدود 7 و نیم درصد از کل داروهای موجود در بازار جهانی دارو را شامل میشود و در سال 2013 نیز میزان فروش داروهای پروتئینی و پپتیدی بیش از 150 میلیارد دلار بوده است.
رئیس دانشگاه شیراز نیز در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، با تاکید بر لزوم دستیابی به فناوریهای جدید، گفت: ضعف ما در فضای دانشگاهی این است که علم به مرحله فناوری نمیرسد تا نخبگان با شناسایی مشکلات در سرنوشت مردم و مملکت موثر باشند.
دكتر مجید ارشادلنگرودی با بیان اینکه با برگزاری این قبیل کنفرانسها راهکاری برای تبدیل ایده به تکنولوژی است، افزود: در فضایی استاندارد و با بهره گیری از اخلاق آکادمیک، علم در سطح قابل توجهی تولید می شود و نیاز است اندیشمندان با در نظر گرفتن رسالت و مسئولیت اجتماعی، مشکلات جامعه را مرتفع کنند.
رئیس دانشگاه شیراز با یادآوری اینکه سهم پژوهش باید در تولید ناخالص کشور افزایش یابد، تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته از منابع ملی، بودجهای برای کارهای پژوهشی در نظر گرفته میشود که این نوع حمایت به کارآفرین شدن دانشجو کمک میکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]