تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804697612




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بعد از «پالم» و خمیر مرغ این بار واکس میوه!


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: بعد از «پالم» و خمیر مرغ این بار واکس میوه!
سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه واکس میوه از موم و ترکیبات طبیعی تهیه شده و هیچ خطری برای سلامتی ندارد، گفت: مردم با خیال آسوده محصولات کشاورزی را مصرف کنند.
به گزارش نامه نیوز، طی هفته‌های گذشته تصاویری در شبکه‌های اجتماعی پخش شد مبنی بر اینکه به سیب و برخی محصولات دیگر باغبانی واکس می‌زنند و نتیجه‌گیری شده بود که استفاده از این میوه‌ها می‌تواند سرطان‌زا باشد، البته در رسانه‌ها هم صحبت‌های مختلفی در این باره منتشر شد که معمولا ضد و نقیض بود.

علی محسنی سرپرست امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد که واکس میوه در برخی محصولات برای جلوگیری از ضایعات استفاده می‌شود و در برخی مواد حتی ضروری است.

وی در عین حال تأکید کرد که این ماده هیچ ضرری برای انسان ندارد ماده‌ای تولید شده و الهام گرفته از طبیعت است که در بعضی میوه‌ها به طور طبیعی وجود دارد، وزارت جهاد کشاورزی استفاده از این ماده (واکس میوه) را به تولیدکنندگان توصیه می‌کند چرا که باعث کاهش ضایعات خواهد شد.

سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: اگر در این میان کسی به طور غیرقانونی از مواد دیگری مانند پارافین استفاده کند وزارت جهاد کشاورزی هیچ‌وقت چنین ماده‌ای را توصیه نمی‌کند.

وی همچنین تاکید کرد: اگرچه استفاده از پارافین برای افزایش ماندگاری میوه گزارش نشده اما هیچ‌وقت چنین چیزی هم به اثبات نرسیده است که استفاده از پارافین مدت زمان انبارداری را بیشتر می‌کند.

محسنی گفت: فیزیولوژی پس از برداشت یکی از شاخه‌های علوم باغبانی است و این علم تأکید دارد تا با به کارگیری اصول و روش‌هایی محصول برداشت شده را با حداقل ضایعات و حفظ کیفیت به دست مصرف‌کننده برساند.

وی افزود:‌ این علم در دنیا پیشرفت بسیار زیادی کرده است و در ایران نیز طی سال‌های گذشته توجه خوبی به این بخش شده است، بنابراین انبارداری، کاهش ضایعات، حفظ کیفیت، حفظ شادابی و طراوت محصول برای رسیدن به دست مصرف‌کننده همه با به کارگیری این نوع علوم انجام می‌شود.

سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: براساس آمار اعلام شده سالانه 30 درصد محصولات کشاورزی از بین می‌رود و هرچقدر این ضایعات را کمتر کنیم درآمد کشاورز بیشتر و مردم غذای بیشتری خواهند داشت.

محسنی درباره استفاده واکس در محصولات کشاورزی گفت: این ماده با الهام از طبیعت ساخته شده و در میوه‌هایی مانند سیب وانگور هم به طور طبیعی وجود دارد و در خلقت این محصولات برای جلوگیری از فسادو خراب‌شدن آنها ایجاد شده است.

وی ادامه داد: دانشمندان با تولید این ماده از طبیعت آن را در سایر محصولات هم استفاده می‌کنند تا ماندگاری محصول بیشتر و ضایعات آن کمتر شود.

سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: علاوه بر واکس، کلرید کلسیم و کیتوزان هم به میوه‌ها زده می‌شود، اینها غنی از کلسیم هستند علاوه بر اینکه باعث افزایش ماندگاری  می‌شوند کلسیم بیشتری هم به بدن مصرف‌کننده می‌رسد، یعنی مردم پول میوه می‌دهند اما کلسیم بیشتری هم استفاده می‌کنند.

محسنی تأکید کرد: واکس مخصوص مرکبات، ویژه انار و سیب در بازار وجود دارد و نه‌تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته هم استفاده می‌شود و وزارت جهاد کشاورزی هم به استفاده از آن تأکید می‌کند.

وی گفت: اما اگر در این میان کسی از روغن پارافین یا محصولات غیرمجاز دیگر استفاده کند قطعا برای سلامتی ضرر دارد و وزارت جهاد کشاورزی چنین توصیه‌ای نکرده است.

محسنی درپاسخ به اینکه آیا استفاده از پارافین روی میوه‌ها تاکنون گزارش شده است، گفت: چنین گزارشی دریافت نکرده‌ایم ضمن اینکه مواردی که روی شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود سندیت ندارد.

از محسنی سؤال شد آیا روشی برای تشخیص اینکه برای میوه پارافین غیرمجاز زده‌اند یا واکس مجاز گفت: اصلا اینکه استفاده از پارافین باعث ماندگاری محصول می‌شود اثبات نشده و از سویی هزینه آن آن‌قدر زیاد است که هیچ تولیدکننده‌ای به این کار مبادرت نمی‌ورزد.

وی ادامه داد: سالانه بیش از سه میلیون و 400 هزار تن سیب در کشور تولید می‌شود و نمی‌توان با گزارشات بی‌اساس شبکه‌های اجتماعی که معمولا از آنطرف مرز آب می‌خورند مردم را نگران کرد.

سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: استفاده از واکس میوه مدت زمان نگهداری را بیشتر می‌کند شفافیت به میوه می‌بخشد و به بازاریابی کمک می‌کند و چیز بدی هم نیست.

وی گفت:‌ ترکیبات واکس‌ها از موم است که همه ترکیبات طبیعی هستند و البته اگر مصنوعی آن هم ساخته شود هیچ اشکالی ندارد.

محسنی در پاسخ به اینکه آیا از اتیلن که برای پیش‌رس کردن محصولات استفاده می‌شود برای سلامتی ضرر ندارد، گفت: برخی محصولات هستند که باید زود برداشت شده و به صورت مصنوعی و دور از گیاه به مرحله رسیدگی برسند. مثلا گوجه فرنگی و موز را می‌توان زودتر برداشت کردو با اتیلن در انبار به مرحله رسیدگی کامل رساند و هیچ اشکالی هم ندارد.
وی تأکید کرد:‌ استفاده از ماده اتیلن هم که طبیعی است هیچ ضرری ندارد چون در طبیعت وجود دارد.

محسنی گفت: اگر در داخل پلاستیکی موز نارس را با یک تکه سیب نگه داریم بعد از مدتی به رسیدگی کامل می‌رسد.

سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در ادامه تأکید کرد: اگر کشور با این محدودیت آب و خاک محصول کشاورزی تولید می‌کند نباید به همین سادگی از چرخه استفاده خارج شود ضایعات محصولات کشاورزی بیش از 30 درصد سالانه خسارت بسیار زیادی وارد می‌کند.

وی ادامه داد: برنامه وزارت جهاد کشاورزی افزایش تولید در واحد سطح است و توسعه افقی نخواهیم داشت، بنابراین باید با استفاده از علوم جدید عملکرد در واحد سطح را بیشتر کنیم و علاوه بر آن تلاش کنیم تا بعد از برداشت نیز محصول با کمترین افت و کاهش به دست مصرف‌کننده برسد که این در دنیا به برداشت مخفی مرسوم است.



منبع: باشگاه خبرنگاران


۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن