واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۶ب.ظ)
دستيابي به صنايعدستي دانش بنيان با همکاري دانشگاه يکي از مهم ترين موضوعاتي که در دستور کار معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي قرار دارد توجه به صنايع دستي دانش بنيان است که دستيابي به اين مهم با همکاري دانشگاه ممکن ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، بهمن نامور مطلق، معاون صنايعدستي در گردهمايي مديران گروه صنايعدستي دانشگاههاي کشور گفت: سامان دادن وضعيت آموزش صنايع دستي يکي از مهم ترين اهداف ما در اين حوزه است؛ اگر آموزش به شکل درستي صورت نگيرد ساير اقدامات در مسير مناسبي حرکت نميکند.
معاون صنايع دستي با اعلام خبر راهاندازي کارگروه آموزش در اين حوزه، ادامه داد: در حال حاضر اين کارگروه وضعيت مناسبي ندارد و ما اميدواريم با برقراري ارتباط با موسسات آموزشي و دانشگاهها، کارگروه آموزش صنايع دستي جهش داشته باشد.
نامورمطلق با بيان اينکه صنايع دستي با آموزش به آيندهاي روشن دست مييابد، تصريح کرد: هر موضوعي که بخواهد ادامه داشته باشد بايد با آموزش و دانش توام شود، يکي از مهم ترين موضوعاتي که ما در دستور کار داريم توجه به صنايع دستي دانش بنيان است که دستيابي به اين مهم با همکاري دانشگاه ممکن ميشود.
وي با اشاره به اين که، آموزش، پژوهش و نقد ميتواند صنايع دستي را به سمت جلو رهنمون کند، اضافه کرد: اگر اين پيوند صورت نگيرد، دانش بنيان شدن صنايع دستي محقق نميشود.
معاون صنايع دستي ادامه داد: نظام آموزشي در کشور ما بر اساس الگوهاي غربي راهاندازي شده است و با طبيعت و سرشت هنرهاي سنتي و صنايع دستي ما همخواني ندارد، اين نظام آموزشي کارشناس محور است.
نامور مطلق با بيان اينکه اين معاونت نسبت به فارغالتحصيلان صنايع دستي و هنرهاي سنتي احساس وظيفه ميکند، افزود: فارغ التحصيلان، سرمايههاي صنايع دستي هستند اما جذب اين رشتهها نميشوند، ما برنامه جامعي براي استفاده از ظرفيت فارغ التحصيلان صنايع دستي داريم که به زودي اجرايي ميشود.
وي، تنوع در محيط آموزشي صنايع دستي را يکي ديگر از معضلات اين عرصه دانست و تصريح کرد: آموزش و پرورش، سازمان فني و حرفه اي، موسسات علمي و کاربردي، دانشگاهها، کميته امداد، بهزيستي، سازمان ميراث فرهنگي و کارگاههاي توليدي هرکدام بخشي از آموزش را بر عهده دارند و وظيفه هريک از اين مجموعهها مشخص نيست.
نامورمطلق با اشاره به اين که، وضعيت صنايع دستي در ايران و جهان رو به رشد است، يادآور شد: امروز شاهد رشد خوبي در حوزه فروش صنايع دستي در کشور هستيم اگرچه پايه مستحکمي وجود نداشت اما همين مقدار رشد در فروش بسيار مغتنم است.
معاون صنايع دستي ادامه داد: در دو سال پاياني دولت گذشته، صنايع دستي در حال محو شدن بود و 40 درصد کارگاههاي صنايع دستي تعطيل شد، اين درحالي است که طي يک سال گذشته شاهد بازگشايي کارگاههاي تعطيل شده بوديم.
وي عدم وجود برنامه در حوزه آموزش فروش را از ديگر مشکلات عرصه صنايع دستي دانست و يادآور شد: الگوهاي مصرف ما بايد به سمت الگوهاي هويتي حرکت کند، بايد در طراحي داخلي، محيطي و شهري از الگوهاي هويتي استفاده شود.
نامور مطلق با لزوم ارتباط بين تمامي اجزاي صنايع دستي اشاره کرد و افزود: يکي از آسيبهايي که در حوزه آموزش صنايع دستي وجود دارد اين است که آموزشها خودکانون و خودتوليد است در حالي که آموزش بايد توليد محور باشد.
معاون صنايع دستي گفت: آموزش در حوزه صنايع دستي تک بعدي شده، فقط به توليد توجه مي شود و فروش و مصرف مورد بي توجهي قرار گرفته است، ما در همه عرصهها نياز به آموزش داريم چراکه گسست بخش آموزش با فروشنده و مصرف کننده زيانبار است.
وي با تاکيد بر لزوم استفاده از پاياننامههاي حوزه صنايع دستي و هنرهاي سنتي، ادامه داد: اين پايان نامه ها بايد عملياتي و اجرايي شود.
نامورمطلق با اشاره به اين که مشکل بخش صنايع دستي بيش از اينکه کمبود اعتبار باشد، عدم هماهنگي است، افزود: عدم وجود اطلس صنايع دستي مشکلات بسيار زيادي در اين عرصه ايجاد کرده است، صنايع دستي بايد در حوزههايي ورود پيدا کند که ماشين امکان ورود ندارد.
معاون صنايع دستي اضافه کرد: کمبودهاي آموزشي بسيار زيادي در اين عرصه وجود دارد و جاي خالي طراحي سنتي در حوزه صنايع دستي احساس ميشود، شکافهاي آموزشي بايد برطرف شود و رشتهها، گروهها و فصلهاي جديدي به اين عرصه تزريق شود.
وي در ادامه از راهاندازي کارگروه وزارت علوم و سازمان ميراث فرهنگي خبر داد و گفت: طرح جامع آموزش در سطوح مختلف صنايع دستي و هنرهاي سنتي به زودي تهيه و اجرا ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]