تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837415167




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آذروش: کار معاینه فنی از فرهنگ سازی گذشته است، پلیس باید راننده ها را اعمال قانون کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


آذروش: کار معاینه فنی از فرهنگ سازی گذشته است، پلیس باید راننده ها را اعمال قانون کند جامعه > شهری - مدیر عامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران می گوید: کسی برای معاینه خودرویش مراجعه نمی کند، پلیس باید از راه های قانونی،‌ متخلفان را مجبور به معاینه فنی کند.

امید کریمی: هوای تهران روزهای سالمتری را سپری می کند. برای شهرهای بزرگ هم همین شرایط تاحدودی تکرار می شود. البته سالم نه به معنای پاک و پاکیزه؛ روزهایی در محدوده سالم و در آستانه ناسالم برای برخی گروه های جامعه است و در روزهایی هم مثل همین یکی دو روزه، در محدوده ناسالم جا خوش می کند. البته در این روزها اینورژن و پایداری هوا وجود داشته است. اما به لطف سوخت بهتر، هوا به شدت سال گذشته، آلوده نشده است.  دلیل عمده آلودگی هوا هم احتراق ناقص در موتور خودروهاست. همان متهم درجه اولی که در ۱۰-۱۲ سال گذشته هوای سالم و پاک را از ما گرفته است. خودروهای غیراستاندارد، حتی با بنزین استاندارد و یورو ۴ هم به شدت آلوده کننده هستند. همین خودروهایی که تهرانی ها چندان تمایلی به استاندارد کردنشان ندارند؛ مطابق آمار ستادمرکزی معاینه فنی تهران، در سال گذشته و البته همین امسال فقط نیم میلیون خودرو برای چک به این مراکز مراجعه می کنند. این درحالی است که سه تا چهار برابر این تعداد، خودروی غیراستاندارد در شهر تردد می کند. مدیر عامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران می گوید: «فرهنگ‌سازی فایده ای ندارد، باید پلیس دست به کار شوند.» هرچند که پلیس هم ظاهرا همراه نیست. نکته اینجاست که پلیس اگر بخواهد می تواند تنها با یک پیامک هشدار و جریمه، همه خودروهای بدون معاینه فنی را فراخوان بزند. منافاتی هم با قانون ندارد.

با ولی الله آذروش، در کافه خبر درباره اوضاع این روزهای معاینه فنی گفتگو کردیم. او گفت که حتی اگر همه خطوط مراکز معاینه فنی فعال باشند هم این مراکز ضررده هستند؛ «۱۱ هزار تومان برای معاینه خودرو، پول برق یکی از دستگاه های ما هم نمی شود.»
الان وضعیت مراجعه مردم به معاینه فنی چطور است؟ همیشه گفته‌ایم که معاینه فنی به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند. مردم رغبتی دارند برای آمدن دارند؟ ما ظرفیت بسیار بالایی را برای معاینه فنی خودروها داریم. امروزه مشخص است که معاینه فنی خودرو اگر خودروها درست بحث چک‌لیست‌هایشان را انجام دهند، حدود 30 درصد در بحث کاهش آلودگی هوا، در بحث آلایندگی‌ها و بهبود بخشیدن به وضعیت محیط‌زیست مؤثر است. این مراکز امکانات بسیار مناسب با استانداردهای روز را دارد. ما این توان و آمادگی راداریم که روزانه به حدود 6 هزار خودروی سواری خدمت بدهیم. 40 خط خودروی سواری در مراکز 14 گانه ما آماده به کار است. حدود 6 خط برای خودروها و وسایل نقلیه سنگین و 10 خط هم برای موتورسیکلت‌ها داریم که معاینه فنی‌شان را انجام دهیم. ما تصورمان این بود که بالاخره مراکزمان خالی از ظرفیت نباشد. اما متأسفانه ظرفیت‌های ما خالی است؛ یعنی مراجعه کم‌تری را به مراکز معاینه فنی داریم. البتهبا توجه به اعمال قانونی که پلیس در سطح تهران انجام می‌دهد و همچنین با ثبت‌نام برای دریافت آرم طرح ترافیک که شورای عالی ترافیک، شهرداری تهران را مکلف و موظف کرده است تمام خودروهایی که می‌خواهند وارد محدوده طرح ترافیک شوند حتما از مراکز معتبر معاینه فنی تهران، معاینه فنی را اخذ کنند؛ مراجعات رو به افزایش است. با این حال انتظار ما این است که با توجه به وضعیت آلودگی هوا، استقبال بیشتر باشد. آماری که دیروز به من دادند روزانه حدود هزار و 500 خودرو به مراکز ما مراجعه کردند. البته این برای ما وضعیت مطلوب نیست. وضعیت مناسبی را در ارتباط با مراجعین نداریم و این نیازمند اعمال قانون بیشتر توسط پلیس و هم تغییر قانون 5 ساله معاینه فنی به دو سال است. هرچند که دولت طی لایحه‌ای پیشنهاد تغییر قانون از پنج سال به سه سال را به مجلس داده است. اگر این اتفاق بیفتد درهرصورت یک حرکت خوبی در جهت کاهش آلایندگی‌هاست.
به پلیس اشاره کردید؛ پلیس قرار بود خودروهای بدون معاینه فنی را به مراکز تحویل دهد. ضمن اینکه زمستان سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای را با شما برای اعمال قانون و ارجاع خودروها به معاینه فنی داشتند. چقدر این همکاری صورت گرفت و پلیس چقدر خودروی بدون برچسب برای معاینه فنی فرستاده است؟ این‌که پلیس چقدر ماشین فرستاده است؛ آمار و ارقام آن‌چنانی نیست. برحسب قانون راهنمایی و رانندگی و پلیس راهور باید خودروهایی را که فاقد معاینه فنی هستند برخورد قانونی شود اعمال قانون شوند و حتما این به‌نوعی مراجعه به مراکز معاینه فنی را افزایش خواهد داد. خوشبختانه پیگیری‌هایی که ما در این مدت از طریق پلیس به‌ویژه راهور تهران داشته‌ایم آن‌ها هم‌نظر مثبتی را داشتند. طرحی را برای 35-40 تقاطع مختلف و پرتراکم ترافیکی اجرا می کنیم تا هم فرهنگسازی باشد و هم با خودروهایی که آلودگی دارند و یا فاقد معاینه فنی هستند برخورد شود. البته با هماهنگی پلیس. هم بحث فرهنگ‌سازی است و هم بحث اعلام اهمیت و ارزش معاینه فنی طی بروشورها و تراکت‌هایی اعلام می شود. قرار شد پلیس هم در آن محل‌ها حضور فیزیکی داشته باشند و خودروهایی که فاقد معاینه فنی هستند با آن‌ها برخورد قانونی شود. الان هم این بحث ادامه دارد. بحث کار فرهنگی و اطلاع‌رسانی را به حدی رسانده‌ایم تا همه مردم توجه جدی به‌سلامت خودشان، شهرشان و خانواده‌شان بکنند. اما وقتی با فرهنگسازی نشد، باید اعمال قانون شود و با جدیت با افرادی که تخطی می‌کنند برخورد شود.   نمی توان مثل ماجرای کلاه کاسکت یا کمربند ایمنی با آن‌ها برخورد کرد؟
به نظر من قطعاً می‌شود. منتها یک سری بحث‌هایی را هم پلیس در ارتباط با معاینه فنی دارد که به تخلفات مراکزی که خارج از تهران مربوط می شود. شاید یک سری تخلفاتی را در صدور معاینه فنی و برچسب معاینه فنی می‌کنند که اتفاقا دغدغه ما هم همین است؛ هر مرکزی خارج از تهران که رعایت اصول و مشخصات فنی را در صدور معاینه فنی نمی‌کند و یا برچسب معاینه فنی را بدون رؤیت خودرو و یا ورود و حضور خودرو صادر می‌کنند، کار خلافی است. این مراکز باجان مردم و سلامتی مردم بازی می‌کنند. مثل‌اینکه پزشک بدون حضور بیمار و معاینه او، یک نسخه‌ای را تجویز می‌کند. دغدغه ما هم همین است باید با افراد متخلف و مراکز متخلف توسط پلیس و دستگاه قضایی برخورد شود. چراکه صدور یک برچسب معاینه فنی بدون حضور خود خودرو می‌تواند آثار و تبعات بسیار منفی را برای جامعه و مردم داشته باشد. تصادفاتی که شاید با یک مراجعه برای معاینه فنی می‌تواند کاهش پیدا کند. بیشتر تصادفات ناشی از نقص موتور و ترمز است که در مراکز معاینه فنی مشخص می شود یا با میزان فرمانی که کنترل می‌شود می توان احتمال این تصادفات را پائین آورد.   هزینه ای که از مراجعه کننده ها می‌گیرید زیاد هم نیست. انصافا رغم بسیار کمی را هم در بحث معاینه فنی از مردم اخذ می‌کنیم. در مرحله اول رقمی که برای کل چک‌لیست‌ها اخذ می‌شود، 11 هزار تومان در سال است.  البته اگر خودرویی مشکل نداشته باشد. امکانات بسیار وسیع و سرمایه‌گذاری بسیار بالایی در مراکز معاینه فنی در مراکز 14 گا نه شهر تهران صرف شده است. تنها برای راه‌اندازی یک خط معاینه فنی بیش از 300 میلیون تومان اعتبار نیاز است. ما این‌ها را به‌روز می‌کنیم، نوآوری‌ها و اصلاح مجموعه خطوط دارد انجام می‌شود. مردم باید مراجعه کنند. مراجعه 10 تا 15 دقیقه بیشتر زمان نمی‌برد. این مسئله نیازمند مسائل فرهنگی و درنهایت اعمال قانون توسط پلیس است. البته امیدوار به اصلاح قانون معافیت از معاینه فنی هم هستیم. اعتقاد من این است که با تغییر این قانون شاهد یک‌روند خوب در مسیر بهبود بخشیدن به هوای سالم و محیط سالم و کاهش آلایندگی‌ها برای مجموعه کلان‌شهرها به‌ویژه تهران باشیم.   یازده هزارتومانی که می‌گیرید فقط برای ورود باید باشد؛ خدماتی که می‌دهید خیلی بیشتر از این‌ها هزینه باید داشته باشد. این یازده تومان حتی پول برق یک خودرو که با بالابر می‌بریم نمی‌شود. هزینه‌هایی که در جنب مراکز معاینه فنی هم نمی‌شود. واقعاً رقم بسیار پایینی است که می‌گیریم. باید یک بازنگری در ارتباط با بحث هزینه‌ها شود. این یازده هزار تومان در سال برای یک‌بار است. اگر مراجعه بعدی باشد، ایرادی در خودرو باشد که برود تعمیر کند و یا مجدد برگردد ما فقط دو هزار تومان می‌گیریم. رقم، رقم خنده‌داری است؛ انصافاً. بیش از چهل هزار مترمربع در سطح شهر تهران در مراکز بهترین جاهای تهران سالن‌ها زده‌شده است فقط برای سلامتی مردم و ارائه خدمات.   تا جایی که یادم هست؛ آقای احمدی مقدم سال گذشته اعتراضی به مراکز معاینه فنی داشتند و می‌گفتند که مراکز معاینه فنی کارایی ندارند. حتی اعلام آمادگی کردند که این مراکز به پلیس واگذار شوند؛ اعتراضشان به چه چیزی بود؟ فقط به مواردی بود که تخلف می‌کنند یا اعتراض به معاینه فنی تهران هم داشتند؟
در صحبت‌های آقای احمدی مقدم؛ سه چهار بار معاینه فنی تهران از هر لحاظ مورد تائید قرار گرفت. دوستان در پلیس راهور و هم سردار احمدی مقدم در بازدیدهایی که از مجموعه ما داشتند به این اذعان دارند که خوشبختانه تمامی استانداردها با امکانات به‌روز در مجموعه ما دارد اتفاق می‌افتد و کوچک‌ترین تخلف هم در مراکز معاینه فنی تهران امکانش صفر است. به این دلیل که مراکزمان را مجهز کرده‌ایم به دوربین‌های پلاک خوان و خودرویی که وارد مرکزمی‌شود توسط دوربین پلاک خوانی می‌شود و مسیر ثبت و ضبط می‌شود در کامپیوتر. این مسیر آزمونی که خودرو طی می‌کند کاملاً تحت نظارت دوربین‌های ما خواهد بود. اگر خودرویی مشکل و ایرادی داشت قطعاً ارجاع داده می‌شود تا اصلاح، تعمیر و یا تجهیز شود و مجدد مراجعه کند برای اخذ معاینه فنی. ما صدور معاینه فنی را برای خود خودرو از لحاظ ایمنی و سلامتی مردم مورد توجه قرار دادیم. درواقع ما هیچ نوع درآمد خاصی را در ارتباط با بحث معاینه فنی نداریم تا الان هم همین‌طور بوده است. حتی هزینه‌های نیروی انسانی و برق و. را هم که در مراکز داریم نمی‌توانیم دربیاوریم.   پس این هزینه‌ها از کجا تأمین می‌شود؟
از کمک‌های خود شهرداری است که ما توانستیم این مراکز را سرپا نگهداریم. وضعیت مطلوبی ازنظر درآمد مالی نداریم. چون تعداد مراجعین کم است و رقم بسیار پایینی برای معاینه خودروها گرفته می‌شود. اهداف ما اهداف کلان زیست‌محیطی برای کشور و تهران است. سلامتی مردم خط قرمز ماست و باید موردتوجه قرار بگیرد. تأکید ما هم بر این است که اگر تخلفی درجایی اتفاق می‌افتد حتما باید با آن برخورد شود. نه این‌که درجایی که به‌نوعی بحث کارایی درست و امکانات مناسب و ارائه خدمات مطلوب و مناسب کمی و کیفی انجام می‌شود ما بگوییم بله در بعضی جاها تخلفاتی انجام می‌شود و بعضی جاها مشکلاتی وجود دارد پس بنابراین این‌طرف هم شاید این مشکل را داشته باشد. من اعلام می‌کنم که خوشبختانه در مراکز معاینه فنی شهر تهران با تمام استانداردهایی که تجهیزات ما دارد کوچک‌ترین تخلف امکان ندارد. هر خودرویی که مراجعه می‌کند درواقع در مراکز ثبت و ضبط است. سوابق، آزمون بعد از یک هفته و ۱۰ روز هم در صورت ارائه شماره پلاک خودرو قابل‌ارائه است.   منتقدان معاینه فنی می گویند در مراکز معاینه فنی استاندارد یورو در نظر می‌گیرید، یعنی به یورو 2 و یورو 4 نرسیده‌اید هنوز. تلاشی شده است که ارتقای استاندارد داشته باشید؟
استاندارد را که ما نباید بگیریم؛ استاندارد را باید خودروسازان رعایت کنند.   نه؛ منظور استاندارد معاینه فنی است. این‌که یک خودرویی آلایندگی یورو 4 باید باشد چقدر آلایندگی دارد. شما یورو 4 را برایش در نظر می‌گیرید یا استاندارد یورو کف آلایندگی حساب می‌شود.
حدود مجاز آلایندگی‌ها را سازمان حفاظت محیط‌زیست به ما اعلام می‌کند. که خودروهایی که تردد می‌کنند این حدود مجاز آلایندگی‌شان هست. حالا این بر اساس استاندارد یورو 2، یورو 3 و یا یورو 4 اعلام می‌شود. مطمئناً خودروهایی که تولید خارجی هستند و یا به‌نوعی تولید کشورهای اروپایی هستند از استانداردهای بالایی برخوردارند و به‌تبع آن آلایندگی کمتری هم نسبت به خودروهای تولید داخل دارند. خودروهای تولید داخلی ما حتی با استانداردهای یورو 2 هم برابری نمی‌کند. بعضی از استانداردهای ما متأسفانه خیلی پایین هستند.   الان که اعلام‌شده است که استاندارد یورو 4 است؛ آیا واقعاً یورو 4 تولید نمی‌شود؟
در ایران؟ نه.
هیچ ماشینی الان یورو 4 نیست؟
بعید می‌دانم. یورو 4 بعید می‌دانم که در کشور ما تولید شود. خودروی ما یا پراید است، یا پژو.. این‌ها که قطعاً یورو 4 نیست.   شما برای خودروهایی که به مرکز معاینه فنی مراجعه می‌کنند معیار یورو 2 رادارید؟
عرض کردم حدود آلایندگی‌ها و بحث چک‌لیست‌هایمان و یکی هم بحث خروج مواد سمی از خود اگزوز است. این حدود و مشخصاتش را سازمان حفاظت از محیط‌زیست اعلام می‌کند که ما بر مبنای آن کنترل می‌کنیم که این تا چه حدودی مجاز هست و یا مجاز نیست. ما آن حدود را کنترل می‌کنیم. اگر دودها و گازهای سمی که از خودرو بیرون می‌آید مجاز نباشد ما قطعاً ارجاع می‌دهیم. بیشترین مشکلی که ما داریم بحث کاتالیست است. کاتالیست خودروها حتی در استانداردهای بالای یورو 2 درواقع 80 هزار کیلومتر به بالا نمی‌تواند عمر داشته باشد. یعنی حدود 2.5 سال یا سه سال. برای خودروهای یورو 2، 80 هزار کیلومتر است و برای خودروهای یورو 3 ، 120 هزار کیلومتر است. این عمر استفاده یک حدودی دارد یعنی 2.5 سال، سه سال؛ ما در قانون گفتیم معاینه از 2 سال به 5 سال تغییر کرده است این عامل بسیار بالایی درروند افزایش آلایندگی‌ها در کلان‌شهرها شده است. ما برگشتیم به عقب؛ علی‌رغم این‌که باید به جلو می‌رفتیم و کاهش آلودگی و آلایندگی را انجام می‌دادیم ما به عقب برگشتیم. این هم جزء بحث‌هایی است که ما در بحث افزایش آلایندگی‌ها در بحث کلان‌شهر تهران داریم. البته الان همه مسئولین سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت کشور و مسئولیتی که بنده دارم به‌عنوان دبیر مراکز معاینه فنی کلان‌شهرهای کشور؛ کلان‌شهرها هم دولت را متقاعد کردند که یک لایحه‌ای را به مجلس ارائه دهد. ما با نمایندگان مجلس در مذاکره هستیم که این بحث 5 سال به دو سال کاهش پیدا کند و اثرات مثبتی را داشته باشد و از این روند هم جلوگیری کند. عمر کاتالیست ها یک وضعیت نامطلوبی را در خودروهای داخلی‌ دارد که باید تغییر پیدا کنند. ما الان بااعتبار خود مجموعه معاونت حمل‌ونقل شهرداری تهران، بحث تغییر کاتالیست ها را جزء دستور قراردادیم. تغییر کاتالیست تاکسی‌هایی را که در سطح شهر تردد می‌کنند را جزء اولویت قراردادیم که با هزینه خود معاونت حمل‌ونقل انجام می شود. تا الان هم حدود 2700دستگاه تاکسی کاتالیستشان عوض‌شده است. این می‌تواند در جهت کاهش آلودگی هوا هم موثر باشد. برای خودروهای سواری هم می‌تواند موثر باشد. اگر در تولید خودروها و به‌ویژه در بحث کاتالیست از کیفیت بالا و مطلوب استفاده شود هم می‌تواند یک آثار مثبتی داشته باشد. این‌ها همگی بحث‌هایی است که ما داریم دنبال می‌کنیم تا انشالله با اصلاح هم قانون و هم بحث سامانه یکپارچه معاینه فنی که قرار است در لایحه جدید آیین‌نامه جدید موردتوجه قرار گیرد.   این سامانه قرار است با پلیس هم یکپارچه باشد؟ یعنی قرار است اطلاعات پلیس هم تجمیع شود یا فقط کلان‌شهرها باشند؟
در آئین‌نامه‌ای که اصلاح شد در جلسه دولت که ما هم حضور داشتیم؛ سامانه یکپارچه معاینه فنی قرار است اطلاعات مربوط به مراکز معاینه فنی با پایگاه اطلاعات پلیس درواقع هماهنگ شوند. خودروهایی که وارد و خارج می‌شود و خودروهایی که معاینه فنی می‌گیرند؛ با اطلاعات آن‌ها هماهنگ شود. این می‌تواند یک سامانه درست و هماهنگی را در سطح کلان‌شهرها و کشور ایجاد کند. اما اخیرا وزارت کشور دارد مسیری را پیگیری می‌کند که اعتقاد ما هم این است که باید در وهله اول این سامانه یکپارچه معاینه فنی در کلان‌شهرها وجود داشته باشد. الان در سطح کشور مراکزی داریم که معاینه فنی به‌صورت مکانیزه صورت نمی‌گیرد. معاینه فنی یا به‌صورت چشمی است و یا به‌صورت دستی است. اول برای سامانه یکپارچه باید مراکزی باشد با امکانات مجهز و مکانیزه، اتوماتیک و امکاناتی که بتواند کنترل لازم را روی خودروها داشته باشد. قطعاً با صدور برچسب معاینه فنی بدون رعایت این مراکز و به‌صورت چشمی و یا دستی نمی‌تواند سامانه یکپارچه معاینه فنی در سطح کشور را داشته باشیم. پیشنهاد ما این بود که این سامانه اول در مراکز و کلان‌شهرها با هماهنگی پلیس اجرا شود و بعد تسری پیدا کند به سایر شهرها. اما اخیرا وزارت کشور با متولی گری سازمان همیاری شهرداری‌ها یک سری کارهایی را در حال انجام دارند. من فکر می‌کنم روال و مجموع عملیاتی که انجام می‌شود باید با هماهنگی پلیس و شهرداری کلان‌شهرها انجام شود. در این راستا یک سری کارهایی را هم در سطح شهر تهران دنبال می‌کنیم تا بتوانیم یک مدیریت یکپارچه و سامانه هماهنگ و درواقع یک فکر متحدی را با هماهنگی پلیس، وزارت کشور و محیط‌زیست با هماهنگی کلان‌شهرها بتوانیم عملیاتی کنیم.

در صحبت قبلی تان اشاره کردید به این مسئله که مراکز معاینه فنی درآمدزا نیستند. خب طبیعی است شما فعلا دارید خدمات می‌دهید. آیا تلاشی شده است برای این‌که درآمدزا شوند؟ تعمیرگاهی داشته باشد؟ یا با شرکت‌های خودروسازی هماهنگ شوید که شما معاینه کنید و آن‌ها تعمیر کنند و یا گواهی به شما بدهند تا شما نماینده تعمیرات داشته باشید؟ آیا امکان درآمدزایی به این شکل وجود دارد؟
چرا؛ بالاخره در راستای بحث درآمدزایی اولین و مهم‌ترین عامل این است که مراجعه خودرو را داشته باشیم.   فکر می‌کنم اگر این امکان وجود داشته باشد؛ مردم استقبال کنند.
این هم یک حسن و هم یک عیب دارد. حسن اش این است که اگر مراکز معاینه فنی در کنار خودشان تعمیرگاه‌های مجهز داشته باشند با مراجعه مردم درصورتی‌که خودرو مشکلی داشته باشد می‌تواند تعمیرش را انجام دهد. الان در برخی از مراکز ما در شهر تهران این امکان هست. اما در کنار این حسن، بعضا این شائبه پیش می‌آید که برای این‌که درآمدی را اخذ کنند خودرو را بدون این‌که ایرادی داشته باشد، می‌گویند ایراد دارد. خودرویی را که باید برایش معاینه فنی صادر شود نگه می‌دارند برای این‌که به تعمیرگاه خودشان بفرستند. در مراکزمان بعضا این بحث‌ها راداریم. یا برای مثال در بحث کاتالیست ها و کاهش آلایندگی‌هایی که حدود مجاز داریم در مراکز ما پیشنهاد می‌شود که برای این‌که موتور ماشینتان، آلایندگی کمتری تولید شود و خوب بنزین بسوزاند،‌ از مواد مکمل، استفاده کنید. این هم بعضا شائبه درست می‌کند که این‌ها می‌خواهند این مواد را بفروشند. با کلیاتش ما هم موافق هستیم که قطعا در کنار مراکز معاینه فنی که عرض کردیم اولویت ما معاینه فنی برای معاینه فنی است. معاینه حرکت، اقدام و عملیاتی شدنش هم بیشتر برای این است که ما بتوانیم ارائه خدمات مناسب انجام دهیم.   به هرحال اگر شما بتوانید با خودروسازها هماهنگ شوید هم می‌توانید به سوددهی برسید و هم اقبال مردم به مراکز معاینه فنی بیشتر شود. 
من هم موافق هستم که اگر مجموعه‌های ما با خودروسازان هماهنگ شود که آن‌ها در کنار این‌که معاینه فنی انجام می‌شود بحث تعمیرات و نگهداری را هم با هماهنگی ما انجام دهند. اما با توجه به این‌که مراکز توجیه اقتصادی آن‌چنانی نداشته است دو سه باری هم که مناقصه گذاشته‌شده است، اقبالی نشده که بیایند در مجموعه‌های ما حضور پیدا کنند. 3 مرکز از 14 مرکزی که در تهران داریم، داخل نمایندگی‌های سه خودروساز است و درواقع با پروتکل ما کار می‌کنند. ایرتویا در نمایندگی اصلی‌اش و سایپا و ایران‌خودرو. متأسفانه مراجعه به این مراکز هم زیاد نیست و تأثیر آن‌چنانی ندارد. کار معاینه فنی از مسائل فرهنگی گذشته است. من فکر می‌کنم تنها راهش اعمال قانون است.   تعطیلات نوروز سال گذشته که کمی سخت‌گیری کردند چه اتفاقی افتاد؟ پلیس قبل از تعطیلات نوروز اعلام کرد که در جاده‌ها اگر ماشینی را بگیریم که معاینه فنی ندارد، می‌گیریم و می‌خوابانیم؛ قبل از ایام نوروز تفاوتی در مراجعه به مراکز دیده شد؟
این چیزها مقطعی تاثیر دارد. درواقع به‌نوعی در نوسان است. روزی که پلیس یک بحثی را اعلام می‌کند اگر برخورد جدی انجام شود یک تغییر و یک نوسانی در چند روز اتفاق می‌افتد. اما بعدش باز اگر جدی گرفته نشود مطمئناً دچار رکود می‌شود.   اگر پلیس پیامکی بفرستد که اگر نیایید برای معاینه فنی، جریمه می شوید؛ فکر می‌کنم اتفاقی برای آلودگی هوا بیفتد. همان کاری که سر جریمه‌ها می‌کند و اس ام اس می‌دهد. 
بهترین راهش همین است. پلیس هماهنگ شود و این کار با هماهنگی پلیس شدنی است و می‌تواند آثار مثبتی داشته باشد.   شما سالی نیم میلیون مراجعه‌کننده دارید در بهترین حالت. پانصد هزارتا ما داریم و پانصد هزارتا هم اطراف تهران؛ می‌شود یک‌میلیون.
اطراف تهران همان مراکزی هستند که مکانیزه نیستند؟ 
اکثرا این‌طور هستند. البته مکانیزه هستند اما حالت نظارتی مثل ثبت پلاک و .. را ندارند.
شما تلاش نکردید که این مراکز زیرپوشش شهرداری تهران و یا زیرپوشش شما بیایند؟ 
نه؛ آن‌ها خارج از محدوده ما هستند. مسئولیت ما در داخل شهر تهران است.
پلیس معاینه فنی خودرو را از هرجایی داشته باشد قبول می‌کند؟
بله؛ الان قبول می‌کنند متأسفانه. تلاش ما این است که پلیس هم در سطح شهر تهران فقط معاینه فنی مربوط به مراکز ما را قبول کند نه خارج از تهران را. اما یکی از بحث‌هایی که اختلاف هست بین ما و پلیس همین موضوع است. درهرصورت یک نظرات و بحث‌هایی هم آن‌ها دارند. پلیس نظرش این است که یک خودرویی یک کاری در تهران دارد و از یک شهری آمده است؛ به فرض معاینه فنی را از اسلام‌شهر گرفته است این معاینه فنی هم یک سری اماواگرها دارد.
برای خودروهای پلاک تهران که می‌توانند این کار را بکنند؛ نمی‌توانند؟ 
می‌توانند ولی خوب نظراتی وجود دارد.   یکی از بزرگ‌ترین آلوده‌کننده‌های تهران موتورها هستند. گفتید 10 خط برای موتورها دارید. مراجعه هم می‌کنند؟
خیلی کم.
این مراجعه‌ها چقدر نقص در موتور داشتند؟ آماری دارید از آن‌ها؟
آمار دقیقی نداریم. در این 9 ماهه عدد مراجعه موتورها زیر صد تاست. اما 3 تا 3.5 میلیون موتورسیکلت در سطح شهر تهران داریم. وقتی از حدود سه میلیون خودرو در تهران که 2 تا 2.5 میلیون نیازمند معاینه فنی هستند فقط نیم میلون مراجعه می کنند، مطمئناً موتورها هم این کار را نمی‌کنند.
پلیس که موتورها را راحت‌تر می‌گیرد؛ موتورها را به هر بهانه‌ای می‌گیرد می‌تواند به معاینه فنی هم بفرستد. هماهنگ نکردید با آن‌ها؟
چرا ما که با پلیس هماهنگ هستیم و جلساتمان لحظه‌به‌لحظه است. چه در مورد خودروهای سواری و یا موتورسیکلت اما مقداری نیازمند برخورد بیشتر است. موتورسیکلت‌ها که می‌دانید آلودگی‌شان نسبت به خودروها بسیار بالاست. برخی از آن‌ها آلودگی‌شان حدود 4 تا 10 برابر نسبت به خودرو بیشتر است. یا تصادفاتی که خودروها انجام می‌دهند در موتورسیکلت بیشتر است. تصادفاتی که منجر به جرح و یا قتل می‌شود در موتورسیکلت بیشتر است. مشکلاتی که ناشی از نقص ترمزشان است و یا استانداردهایی که در داخل کشور الان برای تولید موتورسیکلت هست، پایین‌ترین است. اصلا استاندارد ندارد؛ همین‌طوری یک موتور را تولید می‌کنند و وارد بازار داخلی می‌کنند. وضعیت مطلوبی درمجموع در مورد موتورسیکلت‌ها چه در تولیدش و چه در مراجعینشان نداریم. این هم یک عامل بسیار مهم در بحث افزایش آلودگی‌ها در سطح کلان‌شهرها و شهر تهران است.   احتمالا از اول دی‌ماه آلودگی بیشتر می‌شود؛ شما برنامه‌ای برای افزایش ساعت کار مراکز دارید یا همانند روزهای معمولی خواهد بود؟
همین‌الان هم با توجه به این‌که مراکزمان به آن صورت فعال نشده‌اند نسبت به قبل اما بازهم این آمادگی را اعلام کرده‌ایم برای مردم که برای ایامی که برای ثبت‌نام ارم طرح ترافیک مراجعه می‌کنند زمان مراکز معاینه فنی را افزایش دادیم. بیهقی را گفتیم از 18 تا 25 آذر درواقع تا ساعت 6 بعدازظهر اضافه‌شده است. اما مراجعه باید داشته باشیم اگر داشته باشیم همه مراکز را افزایش می‌دهیم. این آمادگی از طرف ما هست و اگر مراجعه‌کننده باشد سه شیفته می‌کنیم و اصلا شب هم انجام می‌دهیم. ۴۷۴۷  

کلید واژه ها: معاینه فنی - آلودگی هوا -




سه شنبه 25 آذر 1393 - 13:19:23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن