واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جزئیات ساخت نیروگاه با پول نفت
ک مقام مسئول در وزارت نیرو با تشریح برنامه احداث 35 نیروگاه تولید پراکنده و مقیاس کوچک، اعلام کرد: سال آینده 207 میلیون یورو برای ساخت نیروگاههای تولید پراکنده از محل صندوق توسعه ملی اختصاص می یابد.
مهر: سیدرضا میرزازاده حسینی در تشریح برنامه های ساخت و توسعه نیروگاه های مقیاس کوچک و تولید پراکنده برق، گفت: مهمترین اقدام در طرح تولید پراکنده برق از سال 88 آغاز شده که شامل تفویض اختیار صدور مجوزها به شرکتهای برق منطقهای بود و هماکنون شرکتهای توزیع و برق منطقهای میتوانند مجوز احداث نیروگاه صادر کنند.
مجری طرح نیروگاههای تولید پراکنده شرکت توانیر با اعلام اینکه در شرایط فعلی ظرفیت نیروگاههای تولید پراکنده کشور حدود 550 مگاوات است، تصریح کرد: از این میان 350 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده متصل به شبکه سراسری وجود دارد و حدود 200 مگاوات هم در مناطق مختلف بهویژه در بخش صنعت وجود دارد که وصل به شبکه نیستند و برق تولیدی در این نیروگاهها در صنایع مصرف میشود.
این مقام مسئول با اعلام اینکه در حال حاضر حدود 100 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده در تهران قرار دارد از افزایش صدور مجوزهای ایجاد نیروگاههای تولید پراکنده خبر داد و افزود: هماکنون حدود پنجهزار مگاوات موافقتنامه اولیه و 3500 مگاوات مجوز احداث برای متقاضیان صادر شده است که طبق روند تعریفشده، پس از تهیه مقدمه لازم همچون تامین زمین و گاز نیروگاه و مطالعههای اتصال به شبکه، پروانه احداث صادر میشود.
حسینی مجموع قراردادهای خرید تضمینی برق را تاکنون 2600 مگاوات عنوان کرد و یادآور شد: وزارت نیرو تقبل کرده است که به مدت پنج سال برق تولیدی این نیروگاهها را خریداری کند و در فرمول خرید برق، ریسک سرمایهگذران به کمترین میزان رسیده و با تغییر تورم و نرخ ارز این قرارداد تعدیل میشود.
مجری طرح نیروگاههای تولید پراکنده توانیر با یادآوری اینکه در سال جاری برای خرید تضمینی برق 90 تومان برای هر کیلووات ساعت در بخش DG در نظر گرفته شده است، تبیین کرد: این رقم شرایط بازگشت سرمایه را برای سرمایه گذاران تسهیل میکند و چنانچه سرمایهگذاران به نصب تجهیزات CHP برای استفاده از بازیافت حرارت اقدام کنند، این رقم تا 20 درصد قابل افزایش است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در سالجاری به دلیل ارایه تسهیلات صندوق توسعه ملی و همراهی بانکها برای قبول عاملیت تسهیلات ارایه شده، شرایط برای سرمایهگذاری در بخش نیروگاههای تولید پراکنده بسیار مهیا شده است، تاکید کرد: با این روند، نیروگاههای تولید پراکنده از توسعه مناسبی برخوردار شوند.
وی با اشاره به زمینه مناسب سرمایهگذاری در این بخش، افزود: بهطور متوسط یک مگاوات نیروگاه تولید پراکنده درآمدی حدود 30 تا 40 میلیون تومان در ماه دارد و با احتساب 350 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده متصل به شبکه سراسری خواهیم دید که سرمایهگذاری مناسبی در این بخش برای خرید برق از سوی وزارت نیرو انجام گرفته است.
حسینی با بیان اینکه در قراردادهای خرید تضمینی برق تامین سوخت نیروگاهها از سوی وزارت نیرو تضمین شده است و اگر سوخت نیروگاه قطع شود، پرداختها با فرض فعال بودن نیروگاه خواهد بود، اعلام کرد: برای اتفاقهای شبکه سراسری نیز که اتصال نیروگاهها به شبکه قطع میشود، خسارت پرداخت میشود.
مجری طرح نیروگاههای تولید پراکنده توانیر با بیان اینکه تاکنون 85 میلیارد تومان تسهیلات برای متقاضیان احداث نیروگاههای تولید پراکنده پرداخت شده است، گفت: برای سال آینده مبلغ 207 میلیون یورو برای حدود 430 مگاوات در قالب 35 طرح از محل صندوق توسعه ملی تامین اعتبار خواهد شد.
وی افزود: از مجموع مجوزهای صادرشده برای نیروگاههای تولید پراکنده، 55 درصد در بخش صنعت و شهرکهای صنعتی بوده است و با این کار صنایع برق پایدار خواهند داشت و در زمان نوسان برق سراسری این صنایع مشکلی نخواهند داشت.
میرزازاده حسینی ادامه داد: در کنار این در شهرکهای صنعتی بازار مناسبی برای فروش CHP وجود دارد و بخار و آب گرم این نیروگاهها در شهرکهای صنعتی برای صاحبان کارگاهها و کارخانهها قابل فروش است و توجیه اقتصادی دارد.
مجری طرح نیروگاههای تولید پراکنده در پایان خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود 500 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده و مقیاس کوچک سال آینده وارد مدار بهره برداری شود.
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]