واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۱۰ق.ظ)
تصميم مجلس در واگذاري قيمت گذاري خوراک پتروشيمي ها هوشمندانه بود تصميم مجلس شوراي اسلامي براي واگذاري اختيار قيمت گذاري خوراک پتروشيمي ها به دولت، بسيار هوشمندانه بود.
به گزارش خبرگزاري موج، مرتضي عزيزي، مديرعامل گروه گسترش نفت و گاز پارسيان در خصوص مصوبه اخير مجلس و واگذاري قيمت خوراک به دولت اظهار داشت: اين واگذاري تصميم هوشمندانه اي از سوي مجلس شوراي اسلامي بود و اين واگذاري را طبق فرمولي انجام داد که بر اساس آن عددي مشخص نشده است، در مقابل ميانگين وزني گاز مصرفي صادراتي و وارداتي در نظر گرفته خواهد شد.
وي در اين خصوص بيان داشت: قيمت هايي که قبلا اعلام مي شد بر پايه اعداد بود اما به دليل مطابقت با قيمت هاي جهاني که در اثر پارامترهايي افزايش و کاهش مي يابد قيمت اين محصولات در کشور ما نيز بايد به ثبات مي رسيد که با هوشمندي مجلس اين کار انجام شد.
عزيزي در خصوص اين مصوبه ادامه داد: مطلب قابل توجه بعدي در اين مصوبه در خصوص فروش محصولات است که به اين ترتيب اگر دولت جايي تکليف کند که بايد تخفيفي در محصولات داده شود بايد اين تخفيف را هم تقبل کند.
مديرعامل گروه گسترش نفت و گاز پارسيان در ادامه بيان داشت: چنانچه عدم تحويل سوخت يا خوراک را داشته باشيم باز هم در اين لايجه پيش نويس جبران شده است.
عزيزي گفت: حسن بعدي اين مصوبه اين است که بلند مدت و 10 ساله ديده شده است و براي سرمايه گذاري بلند مدت مي توان بر روي آن حساب کرد و هر سال در بودجه سنواتي عدد تغييري نمي کند.
وي در خصوص عوارض ساليانه قيمت خوراک در اين مصوبه جديد عنوان داشت: مطلب بعدي قيمت خوراک است که طبق اين مصوبه از شمول عوارض ساليانه مستثني شده و با توجه به اينکه يک برنامه کسب و کار بايد بلند مدت نوشته شود طبيعتا عوارض ساليانه که بر نرخ خوراک گذاشته مي شد، نميتوانست در بلند مدت يک سرمايه گذار را مطمئن کند اما با تصويب اين مصوبه جديد امکان سرمايه گذاري بلند مدت نيز فراهم خواهد شد.
عزيزي ادامه داد: به هر حال چون محصولات اين شرکت ها بايد در بازارهاي جهاني رقابت کنند و در بازارهاي جهاني نيز عوارضي تعلق نمي گيرد به همين دليل بر محصولات داخلي نيز نمي توان عوارضي گذاشت تا رقابت پذيري جهاني از دست نرود.
وي درخصوص آينده صنعت پتروشيمي تصريح کرد: به تناسب اين بحث ها و تصويب اين ماده واحده، خلل و کمبودي در حوزه توسعه صنعت پتروشيمي و عمليات صنعت پتروشيمي وجود ندارد و در بحث کاهش قيمت هاي نفت هم شاهد آن هستيم که همراه با کاهش قيمت اين کالا و به تناسب با آن قيمت برخي کالاها نيز با افزايش همراه شده است مثل قيمت اوره که برخلاف نفت که با کاهش رو به رو بوده است از 240 دلار به 310 دلار رسيده است يا قيمت آمونيک از 450 دلار به 510 دلار رسيده است و اين موضوع نشان ميدهد که در بعضي محصولات که افت قيمت وجود داشته است در برخي از محصولات هم افزايش قيمت را شاهد بوديم .
عزيزي درخصوص قيمت سهام موجود در بازار سرمايه اشاره داشت: عملا امروز P/E شرکت ها بين 3 تا 5 است که پيش بيني مي شود قيمت هاي ارزنده اي براي خريد سهام شرکت ها است از آن طرف هم شرکت ها عملا سال هاي گذشته به دليل کمبود خوراک، با 70 درصد توانايي خود کار مي کردند به نظر مي رسد با راه اندازي فاز 17 و 18 پارس جنوبي اين نقصان هم برطرف شود و از سال آينده هم مشکل کاهش خوراک نخواهيم داشت و اين شرکت ها با 20 تا 30 درصد ظرفيت بيشتر کار مي کنند.
وي در پايان در خصوص مزيت اين مصوبه براي سرمايه گذاري هاي بلند مدت اشاره داشت: اين مصوبه اخير مجلس و واگذاري قيمت گذاري به دولت، کمک شاياني به سرمايه گذاري بلند مدت و کوتاه در بازار سرمايه مي کند. اين در حالي است که کشور ما هم در اين صنعت و هم در حوزه اقتصاد مقاومتي و همچنين در حوزه منابع انساني مزيت دارد. در عين حال، با توجه به مزيت تجربه، عملا با اين شکل قيمت گذاري خوراک، ديگر مشکلي در اين صنعت وجود ندارد و اميدوارم توسعه اين صنعت را شاهد باشيم.
يادآور مي شود، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نشست علني صبح چهارشنبه خانه ملت و در جريان بررسي مواد مراعيمانده طرح احکام دائمي لوايح بودجههاي سنواتي، جزء 4 بند الف ماده يک اين طرح را با 146 رأي موافق، 17 رأي مخالف و 6 رأي ممتنع از 194 نماينده حاضر در جلسه به تصويب رساندند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]