محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846243796
جشنوارهزدگي كارگردانان به مديران رسيد
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جشنوارهزدگي كارگردانان به مديران رسيد
فستيوال بازي و جشنواره سازي كه يك فرصت و وسيله است، متأسفانه حالا به هدف و مقصد نهايي سينماي كشور تبديل شده است
نویسنده : محمدتقي فهيم
فستيوال بازي و جشنواره سازي كه يك فرصت و وسيله است، متأسفانه حالا به هدف و مقصد نهايي سينماي كشور تبديل شده است. شايد معترض شويد كه اين هم حرف تازهاي نيست! ولي گوشزد اين خطر، تازه و جدي است: اگر تا چند سال قبل جشنوارهزدگي در بين سينماگران قابل بررسي بود، اما امروز اين انحراف دامن مديران را هم گرفته است. همه راهها به جشنوارههاي داخلي و فستيوالهاي خارجي ختم ميشود.
اين روزها كه جشنواره سينما حقيقت به پايان رسيد شايد لازم باشد كه بازتعريفي از سينماي تجربي صورت بگيرد يا به نسبت واقعيت و حقيقت و از اين مقولهها پرداخته شود، اما ازآنجايي كه بحث خيلي تخصصي و فرصت چنين تحليلهايي زياد و از سوي خيليها مطرح شده و ميشود، بهتر است تا به موضوعاتي ريزتر، بوميتر و كاربرديتر بپردازيم. شرايط و واقعيتهايي كه از دل آن «چنارستان»ها سبز ميشوند و دانههايي كه پاشيده شده، توسط ميرابهاي كم تعهد و مسلح به شيپورهاي با دهش «تخصص» و «استاندارد» آبياري ميشود.
چند سال قبل درهمراهي با مستندساز– توريستي غربي، سفري از اصفهان به كاشان داشت. او هاج و واج از هر در و ديوار و آجر خانههاي سنتي - قديمي مورد بازديد در اين سفر، عكس ميگرفت و مرتب يادداشت برميداشت. مرد اروپايي ميگفت: «ما افراد زيادي مثلاً در انگليس داريم كه حاضرند يك ماه حقوقشان را بپردازند تا 24 ساعت از عمرشان در يكي از اين خانهها سپري شود. همچنين جمعيت ميليوني وجود دارد كه مشتاق ديدن فيلمهاي مستند در اين باره هستند.»
او نظرداد كه «اگر ما بوديم از هركدام از 600 خانه قديمي كاشان يك مستند ديدني جهاني ميساختيم». اما تأكيد مضاعف مرد غربي اين بود كه: «شما قدر داشتههاي خود را نميدانيد. پتانسيل قدرتمند مستندسازي كشور شما ميتواند منبع درآمدزايي همپهلو با نفتتان باشد. از كويرتان تا درياها و جنگلهاي بيشمار و مخصوصاً مردمتان با اين تنوع فرهنگ و آداب و رسوم و... »، اين هنرمند به شدت اصرار داشت بر آنچه از دستاوردهايي كه به يمن «انقلاب» در زمينه فروپاشي يك ديكتاتوري 2500 ساله در اين سوي جهان رخ داده است، رويدادي كه طي عمر كوتاهش، هر لحظه و دقيقه آن آكنده از موضوعات و محتواي سياسي كنجكاوي برانگيز و مناسب ساخته شدن مستندهاي جذاب و پرمشتري خواهد بود، و نتيجه حرفهايش اين بود كه: «مشروط بر اينكه خودتان باشيد، همچنان كه اين خانههاي كاشان خاص هستند، انقلابتان خاصتر، مردمتان متفاوتند و جغرافيايتان منحصربه فرد و آب و هوايتان چهار فصل است، فيلمها و مستندهايتان هم بايد همين ويژگي و لحن خاص خود را داشته باشد، يعني فيلمهايتان بايد همين حال و هوا و رنگ و بو و احساس را منتقل كند و...»
البته حرفهاي مرد غربي چيز تازهاي نيست، ولي مطلع خوبي براي اين بحث است كه ما واقعاً قدر و منزلت داشتههايمان را نميدانيم و آنجايي كه به آنها نزديك ميشويم خودمان نيستيم. تابلو «سينما حقيقت» را برداشتهايم و زير اين علم سينه ميزنيم اما في نفسه نميدانيم كه چطور سينما حقيقت، مكتبي جهانگير شد؟ چون خودمان نيستيم، زير اين عنوان، ره به ارتجاع ميبريم، مدافع مستبدانهترين حكومت و سيستم پليسي از تاريخ محو شده ميشويم و به جاي طرح و بسط رويدادهاي پيشرو و پيشگام جهانگير، عامل احياي عقبماندهترين نوع مديريت اداره امور اين كشور در گذشته، ميشويم، سيستمي كه توسط اكثريت قريب به اتفاق نفوس ايران به زبالهدان تاريخ سپرده شده است. (اين رويكرد حتي از پوپوليسم گذشته)، چگونگي ورود به چنين تاريخ نگاريهايي نشان از شدت كم دانشي و وادادگي دارد، اما واقعيت امر براين دلالت دارد كه فيلمساز جوان هنوز غوره نشده، گناهي ندارد، آنهم درسينمايي كه پژوهش در آن حلقه مفقوده محسوب ميشود اين ادارهكنندگانش هستند كه نهايتاً الگوهاي فرمي – ساختاري و مضامين دمده و پيش پاافتاده «غريبه پسند» پيش رويشان است و راهي كه هموار است.
اين راه هموار كدام است كه ما را به «درجا زدن» - نه كمي – و در مواردي به «عقب گردي» واداشته است؟ جشنوارهها! جشنوارهها همه چيزش آماده است: تاريخ و محلش. رويكردها و تجاربش. خواست و شهرت و تحويل گرفتنهايش و... ؟ دراين ميدان هموار خلاقيت و زحمت و ابداع كمارزشتر از حركت در سطح دارد و گرنه مگر ممكن است كسي نداند كه در همين خيابان به زعم آقايان «پهلوي»، از تهش كه راه آهن بود و تا قلهاش كه به تجريش ختم ميشد، در سالهاي دهه 50، روزي چهار ساعت «برق»ي دركار نبود، (همه پايتخت همين وضعيت را داشت، چه برسد به ديگر اقصي نقاط مملكت)، يعني حل دمدستيترين دستاورد توسعه در عصر حاضر كه «برق» است، درتوان مديريت مدعي رسيدن به دروازههاي تمدن بزرگ نبود. عرصه چنان برهمان كاباره داران تنگ بود كه از شكوفه نو (جنب شهرنو – روسپي خانه) تا كاباره «باكارا»ي محل اشراف، براي روشن نگه داشتن فضاي مستسازي خود، مجبور به داير كردن ژنراتورهاي شخصي شدند. اين «حقايق» است كه «سينما حقيقت» بايد به آنها بپردازد، نه اين «واقعيت» كه چنارهاي خيابان پهلوي كم شدهاند. «ورتوف»ي كه از رهگذر فيلمهايش مكتب «سينما حقيقت» زاييده شد، به جاي رويكرد عقبمانده دفاع از تزار و كاخنشينان، به حقيقت تحولات رو به جلو اجتماعي و توسعههاي مختلف كشورش پرداخت.
فستيوالبازي و جشنوارهسازي، يك فرصت و وسيله است، متأسفانه حالا به هدف و مقصد نهايي سينماي كشور تبديل شده است. شايد معترض شويد كه اين هم حرف تازهاي نيست! ولي گوشزد اين خطر، تازه و جدي است: اگر تا چند سال قبل جشنوارهزدگي در بين سينماگران قابل بررسي بود، اما امروز اين انحراف دامن مديران را هم گرفته است. همه راهها به جشنوارههاي داخلي و فستيوالهاي خارجي ختم ميشود. واقعاً هم راهي نمانده است.
مديراني كه بايد برنامهريزي، شناسايي، بازاريابي، مشتري خواهي، جذابيتآفريني، تعامل و معامله و... را جزو اولويتهاي خود بدانند و هر روز مسيرهاي تازه و جديدي براي توليد و فروش بيابند، همه وقت و انرژيشان مصروف برپايي جشنواره ميشود و دوبرابرش، صرف رصد كردن جشنوارههاي جهاني و چگونگي شركت و حضور شخصي و جمعي در آنهاست.
نگارنده خود شاهد صحبت يكي از مديران بود كه در پاسخ شنوندهاي ميگفت «ما اگر بتوانيم سالانه 500 فستيوال دنيا از6000 تا را رصد و در آنها شركت كنيم شقالقمر كردهايم! همين ما را بس!» اخيراً يكي از فيلمسازان نقل ميكرد كه در جلسه دوم شوراي تصويب طرحش، مدير محترم در عين تعريف و تمجيد از او گفته كه «انشاءالله سال آينده فيلمت در چند جشنواره سروصدا به پا خواهد كرد. برو به كارت دل بده كه ما از الان روي فيلم تو در دنيا حساب باز كردهايم»! دنياي اين مديران، «فستيوال» هاست. درحالي كه در كشورهايي با مؤثرترين فستيوالها، اصل و اساس توليد مستند، قدرت و جاذبه بازار مصرف همگاني است. بيش از 90درصد توليدات اين كشورها اصلاً راهي فستيوالها نميشود. براي آنها فيلمي كه مورد پذيرش مثلاً شبكه آرته، جئوگرافيك و... واقع شود به مراتب مهمتر از راهيابي به يك جشنواره حتي درجه يك است. كدام يك از مستندهاي شبكهاي مانند بيبيسي و... در فستيوالي شركت كرده است؟ اما مدير ما براي مستندسازي كه اثرش به جشنوارهاي راه يافته، امتياز ويژهاي قائل است و واگذاري پروژههاي بيپرسش بعدي، به چنين افرادي اولويت دارد.
جالب است بدانيد كه در فرمهاي تصويب طرحها، سؤال شده كه دركدام جشنواره فيلمتان مقام آورده است، ولي پخش كار از رسانهاي پر مخاطب مانند تلويزيون محلي از اعراب ندارد و بعضاً امتياز منفي ميگيرد. آن هم درحالي كه ميدانيم انتخابهاي جشنوارههاي ما، از هر نظر، تابع سليقه و نگاه انتخابكننده است، انتخابكنندههايي كه خود محصول همين جشنوارهها هستند كه در بسياري موارد اساساً گزينش آنها از چارچوب همين رويدادها عبور هم نميكند. چرا جشنوارههاي معتبر و مهم جهاني هيئت انتخاب ندارند؟ دقيقاً حاصل همين تجربه است كه در ساختار يك فستيوال، انتخابها بايد توسط كارشناسان حوزههاي مختلف، در راستاي نيازها، سياستهاي كلي كشور مربوطه، خدمت به فرهنگ عمومي، ديپلماسي بيروني، ذائقه و تمايل تماشاگر داخلي، مصلحتهاي روز مملكت و... باشد، سپس هيئت داوري از ميان انتخابهاي مديريت كلان جشنواره، بهترينها را در صدر مينشانند، آيا درچنين صورتي «چنارستان»ها واجد ارزشهايي بلند بالا خواهند شد يا برعكس آموزهاي براي فيلمساز ميشود تا در درجه اول، عناصر لازمه اين ميدان را كه تحقيق و پژوهش است، بياموزد؟
اين بحث دامنهاي وسيع دارد. اگر عمري بود از منظرهاي ديگري به آن ورود خواهيم كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]
صفحات پیشنهادی
تریبون مراسم های روز دانشجو در کردستان به مدیران دولتی رسید
تاریخ انتشار 20 18 22 1393 09 16 دانشجوها در حاشیه تریبون مراسم های روز دانشجو در کردستان به مدیران دولتی رسید 16 آذرماه در تقویم کشورمان به نام روز دانشجو نامگذاری شده است که هر چند باید در این روز دانشجویان در متن قرار گیرند ولی این مهم در کردستان بر عکس شد و به جای دانشجوبازسازی عتبات عالیات در عراق به پایان رسیده است
بازسازی عتبات عالیات در عراق به پایان رسیده است مشهد - ایرنا - مسوول امور استانها در ستاد کشوری بازسازی عتبات عالیات گفت کار بازسازی عتبات عالیات در کشور عراق از محل کمکها و نذورات مردمی به پایان رسیده است عباس قطب الدینی روز یکشنبه در مراسم رونمایی از صندوقهای مضجع نورانی حرورزش سیستان و بلوچستان نیازمند مدیران ورزشی است
ورزش سیستان و بلوچستان نیازمند مدیران ورزشی است روزنامه سیستان و بلوچستان شماره 18847 خود گفتگوی اختصاصی محمد علی ریگی با جوان ترین مدیر عامل باشگاه های فوتبال کشور را با عنوان ورزش سیستان و بلوچستان نیازمند مدیران ورزشی است منتشر کرد دراین مطلب آمده است مهدی دل آرا فوتبالیستکار بازسازی عتبات عالیات در عراق به اتمام رسید
مسوول امور استانها ستاد بازسازی عتبات عالیات کار بازسازی عتبات عالیات در عراق به اتمام رسید مشهد - ایرنا - مسوول امور استانها در ستاد کشوری بازسازی عتبات عالیات گفت کار بازسازی عتبات عالیات در کشور عراق از محل کمکها و نذورات مردمی به پایان رسیده است عباس قطب الدینی روز یکشنبفرماندار خرمشهر:تردد روزانه زوار از مرز شلمچه به دوهزار نفر رسید
فرماندار خرمشهر تردد روزانه زوار از مرز شلمچه به دوهزار نفر رسید آبادان- ایرنا- فرماندار خرمشهر گفت تردد روزانه زوار از مرز شلمچه به دوهزار نفر رسید و این تعداد در روزهای آتی افزایش خواهد یافت ولی اله حیاتی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود از 20 محرم تاکنون 12 هزار نفررسیدگی به تخلفات بازی های رایانه ای
سخنگوی وزارت ارشاد وعده داد رسیدگی به تخلفات بازی های رایانه ای تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت درصورت قصور و شتابزدگی بنیاد بازی های رایانه ای برای صدور مجوز بعضی از بازی ها مجوز این بازی ها مورد تجدیدنظر قرار می گیرد حسین نوش آبادی روز سه شنبه در پاسخبالاترین مقام انسانیت رسیدن به کمال ودانش است
امام جمعه شهر سیریک بالاترین مقام انسانیت رسیدن به کمال ودانش است میناب - ایرنا - امام جمعه شهر سیریک گفت انسان در این دنیا کامل نیست و محدودیت های دارد و آنچه که می تواند ما را به بالاترین مقام انسانیت برساند کمال و معنویت همراه با علم و دانش است به گزارش ایرنا حجت الاسلامکتابی برای افزایش مهارت های مدیران و کار آفرینی دانشجویان
کتابی برای افزایش مهارت های مدیران و کار آفرینی دانشجویان تهران –ایرنا- کتاب مبانی دانش محیط شناسی راهبردی مفاهیم تئوری ها فنون و کاربردها تالیف علی مبینی دهکردی به منظور افزایش مهارت های مدیران و کارآفرینی دانشجویان منتشر شد دهکردی این کتاب روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفتجایزه بزرگ هایکو 2014 به شاعر ایرانی رسید
جایزه بزرگ هایکو 2014 به شاعر ایرانی رسید تهران - ایرنا - موزه بنیاد یادمان باشو در ژاپن با اعلام رسمی نتایج مسابقه بین المللی هایکو جایزه بزرگ لوح شایستگی و نشان ماتسو باشون را به محسن فارسانی به خاطر هایکویی با رنگ و بوی صلح اهدا کرد به گزارش روز یکشنبه خبرنگار کتاب و ادبیاکتاب «احکام سیما» به چاپ دوم رسيد
کتاب احکام سیما به چاپ دوم رسيد معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی کتاب احکام سیما از مجموعه کتابهای رهنما را براي دومينبار منتشر کرد به گزارش جوان -مشهد- به نقل از پايگاه اطلاع رساني آستان قدس رضوي این کتاب توسط روحالله حبیبیان به نگارش در آمده و در 50 صفواحد موسیقی کانون تولید کرد عرضه قصه صوتی «کدو رسید به خانه» در یک لوح فشرده
واحد موسیقی کانون تولید کردعرضه قصه صوتی کدو رسید به خانه در یک لوح فشردهلوح فشرده صوتی کدو رسید به خانه کاری از واحد موسیقی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید شد به گزارش خبرگزای فارس قصه منظوم این لوح فشرده توسط مهری ماهوتی نوشته امیرحسین رحمانی سرپرستی گروه تولید وآثار 70 کشور به جشنواره فیلم «عمار» رسید/ افزایش رشد آثار داستانی -
بامروتنژاد به مهر خبر داد آثار 70 کشور به جشنواره فیلم عمار رسید افزایش رشد آثار داستانی شناسه خبر 2432621 تاریخ مخابره یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ هنر > سینمای ایران دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار از ارسال 700 اثر خارجی و 800 اثر داخلی به این جشنواره خبر داد و بیان کرد کهنشست «نسبت سینمای ایران و منافع ملی» به گام سوم رسید -
نشست نسبت سینمای ایران و منافع ملی به گام سوم رسید شناسه خبر 2432787 تاریخ مخابره یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۴ هنر > سینمای ایران سومین جلسه از سلسله نشستهای نسبت سینمای ایران و منافع ملی با حضور چهار نفر از کارشناسان حوزه سینما و تصویر برگزار می شود به گزارش خبرگزارتحقیق و پژوهش سریال شهید تهرانی مقدم به پایان رسید
اخبار کوتاه فرهنگی تحقیق و پژوهش سریال شهید تهرانی مقدم به پایان رسید تهران-ایرنا-سرپرست بخش تحقیق و نگارش سریال شهید تهرانی مقدم از اتمام مراحل پژوهشی این اثر خبر داد به گزارش ایرنا تاجبخش فنائیان روز سه شنبه گفت پس از ماه ها تلاش مداوم و تحقیقات میدانی گسترده سرانجام مرحله پمدیران تئاتری چه چیزی را ثبت جهانی کردند؟
یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۲ مدیر کل اداره هنرهای نمایشی با اشاره به ثبت ایران به عنوان دومین کشور جهان به لحاظ تعداد جشنوارههای بینالمللی تاکید کرد باید در این حوزه نگاه جهانی داشته باشیم به گزارش خبرنگار تئاتر ایسنا حسین طاهری درباره عضویت دوباره ایران در کنگره جهانی ITI کهفیلمبرداری «نزدیکتر» به پایان رسید -
فیلمبرداری نزدیکتر به پایان رسید شناسهٔ خبر 2439258 سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ هنر > سینمای ایران فیلمبرداری فیلم سینمایی نزدکیتر به کارگردانی مصطفی احمدی و تهیهکنندگی سپهر سیفی روز گذشته در لواسان به پایان رسید به گزارش خبرگزاری مهر فیلمبرداری نزدیکتر که ششمینشکارچی جنگنده ارتش بعث عراق به شهادت رسید
یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۷ جانباز صفرخان بهرامیان به یاران شهیدش پیوست به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان جانباز۲۵ درصد صفرخان بهرامیان با عضویت وظیفه به جبهه اعزام و پس از پایان خدمت در تاریخ ۲۰ آبان ۶۳ داوطلبانه راهی جبهههای حق علیه باطل شد و گردان-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها