واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آذر ۱۳۹۳ (۱۹:۵۲ب.ظ)
مدير حوزه علميه استان قم: اجتهاد فقهاي شيعه حرف نخست را در جهان اسلام ميزند مدير حوزه علميه استان قم گفت: اجتهاد فقهاي شيعه حرف نخست را در جهان اسلام ميزند و دوست و دشمن به اين حقيقت معترفند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم،مدير حوزه علميه استان قم در دومين اجلاسيه مديران و صاحبنظران حوزوي عرصه پژوهش که در تالار همايشهاي مدرسه علميه معصوميه برگزار شد با اشاره به روايتي از امام موسي کاظم(ع) اظهار کرد: ايشان فرمودند اگر کسي تحصيل علم کرده باشد و ادعاي عقل و قلب سليم و درايت داشته باشد و سه چيز را بر سه چيز مسلط کند بهرهاي از عقل و علم نبرده؛ کساني که نور تفکر خود را خاموش کنند به واسطه آرزوهاي بي حساب، افرادي که علم و حکمت را به واسطه زياد صحبت کردن ناديده گرفته و نيز افرادي که از تاريخ اسلام و گذشتگان عبرت نگيرند باب علم و درايت را بر خود بستهاند.
وي افزود: در جريان کربلا نيز شاهد هستيم برخي افراد که در محضر پيامبر (ص) بوده و در رکاب حضرت علي (ع) در جنگهاي مختلف نبرد کرده بودند به دليل هوسهاي دنيايي، شهوت و آرزوهاي مادي، فريب خوردند و عقلشان کور شد و به همين دليل در مقابل اباعبدالله (ع) ايستادند.
دوست و دشمن به اقتدار تشيع در جهان معترفند
حجتالاسلام والمسلمين احمد فرخفال با بيان اينکه حريت و استقلال شيعيان در امور عقلاني سبب حفظ آنها از وسوسههاي شيطان و گرفتار شدن در دام دشمنان اسلام ميشود، گفت: استقلال از استعمارگران و کساني که به دنبال فريب دادن دانشمندان هستند از همينجا ناشي ميشود.
وي ادامه داد: امروزه اجتهاد فقهاي شيعه حرف نخست را در جهان اسلام ميزند و دوست و دشمن به اين حقيقت معترفند.
فرخفال با اشاره به پژوهش، تحقيق و برداشت عقلاني شيعيان از اصول دين و مستقل و بدون وابستگي داشتن شيعيان به دشمنان دين، خاطرنشان کرد: باب اجتهاد در تشيع با استناد به کتاب و مباني شريعت، باز است و فهم و درک عميق در اين ميان موجب استنباط همه مسائل روز ميشود.
ايدئولوگهاي همه مکاتب به فقهاي شيعه غبطه ميخورند
مدير حوزه علميه استان قم با بيان اينکه در جهان امروز، ايدئولوگهاي همه مکاتب فکري، به فقهاي شيعه غبطه ميخورند، بيان کرد: سئوالي که در مورد تکفيريها مطرح است مربوط به فتاواي ناسازگار با کتاب و روايات پيامبر اکرم (ص) است که چگونه ميتوانند حکم دهند اگر جهادگران تکفيري از نظر جنسي دچار مشکل شدند ميتوانند با محارم خود ازدواج کنند.
فتاواي ناسازگار با شريعت به دليل دنياطلبي است
وي ادامه داد: اينگونه فتواها ناشي از حکم کساني است که از همان ابتدا چنين مسائلي را مطرح کردند و راه تفکر صحيح بدون همنشيني با شهوت و حب رياست و آرزوهاي دنيايي را کنار گذاشتند.
فرخفال با اشاره به خانهنشيني کردن اميرالمومنين علي (ع) به عنوان سرآغاز باب فهم غير صحيح دين گفت: امام راحل ادامه چنين جرياني را به درستي اسلام آمريکايي ناميدهاند.
مدير حوزه علميه استان قم استفاده از بهترين منابع و عقل سليم و بدون پيرايه براي استخراج شريعت را افتخار حوزههاي علميه و فقهاي شيعه دانست و افزود: چنانچه حوزههاي علميه بخواهند همين مسير را متناسب با نيازهاي زمان تداوم بخشند بايد سخن امام کاظم (ع) مبني بر درس گرفتن از گذشته و دوري از حب دنيا را ملاک عمل قرار دهند و طلاب هم مراقب باشند و آرزوهاي بلند دنيايي آنها را از تفکر صحيح و استفاده درست از منابع اسلامي باز ندارد.
بايد ابزار صحيح فهم دين و تربيت اسلامي را در اختيار طلاب گذاشت
وي به وظايف حوزههاي علميه براي تربيت صحيح طلاب اشاره کرد و گفت: در حقيقت لازم است آنچه بهعنوان علوم پايه براي يک محصل ضروري است تا بتواند از منابع اصيل استفاده کند را در اختيارش گذاشت.
فرخفال خاطرنشان کرد: لازم است حوزههاي علميه مباحث تربيتي را به شيوهاي ادامه دهند که طلاب، به دور از تمايلات دنيايي و مباحث شهواتي و جسماني حکم خدا را بشناسند و بيان کنند زيرا فتواهاي عجيب و غريب و به دور از کتاب و سنت، از مبتلا شدن صادرکنندگانشان به دنيا ناشي ميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]