واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۹:۳۴ب.ظ)
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي : شيراز تمام مولفه هاي پايتخت فرهنگي ايران و جهان اسلام را دارد دکتر سيد رضا صالح اميري مشاور رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در سفر يک روزه خود به شيراز صبح امروز از آرامگاه لسان الغيب حافظ شيرازي بازديد کرد .
به گزارش خبرگزاري موج، صالح اميري در بازديد خود از اين مجموعه تاريخي ، فرهنگي گفت : شهر شيراز با توجه به داشته ها و آثارغني تاريخي ، فرهنگي و مذهبي که از دوران مختلف تاريخي از عيلامي ، هخامنشي ، ساساني ، و دوران اسلامي دارد و همچنين وجود دو شخصيت برجسته ادبي ايران و جهان حافظ و سعدي و وجود حضرت شاهچراغ (ع) تمام مولفه هاي پايتخت فرهنگي ايران و جهان اسلام را دارد .
مشاور رئيس جمهور افزود : بايد اين موضوع با همت مسئولان استان انجام بگيرد و بايد ستاد پايتخت فرهنگي ايران و جهان اسلام در فارس راه اندازي و ساختماني براي اين ستاد اختصاص يابد .
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران افزود : هم اکنون ازبکستان پايتخت فرهنگي جهان اسلام شده است در حالي که شيراز تمام مولفه هاي فرهنگي ، تاريخي اين عنوان را دارا ست .
دکتر صالح اميري شيراز را قطب فرهنگي جنوب کشور نيز دانست وخواستار برگزاري همايش پايتخت فرهنگي ايران و جهان اسلام در شيراز شد و گفت : بايد مسئولان استان فارس مدعي کسب اين عنوان براي شهر شيراز شوند .
وي همچنين پروژه باغ موزه مشاهير در شمال آرامگاه حافظ را آبروي شهر شيراز دانست و گفت : اين پروژه به اعتبارات زيادي نياز دارد که پيگيري لازم را از معاونت برنامه ريزي رئيس جمهور در خصوص اختصاص اعتبارات خواهم داشت ضمن اينکه اگر مردم و خيرين مدرسه ساز و مسجد ساز براي شخصيتي چون حافظ گامي برداشته و در ساخت اين پروژه که از ارزشمندترين پروژه هاي فرهنگي کشور مي باشد گامي بردارند قطعاً کمتر از ساخت مدرسه و مسجد نخواهد بود چون براي شخصيتي اين کار را انجام داده اند که لسان الغيب و حافظ قرآن است و در آرامگاه اين عارف بزرگ شيفتگاني مي آيند که معرفت دارند و در فضاي اين مکان مقدس هر لحظه معرفت توليد مي شود ودر اين راستا لازم است همايش حاميان لسان الغيب در شيراز برگزار شود.
مشاور رئيس جمهور همچنين با اشاره به ضرورت حفظ آثار تاريخي فارس به عنوان مقوله معرفتي وسند هويتي و ملي گفت : وظيفه ميراث فرهنگي براي حفظ اين آثار ارزشمند بالا بردن فهم فرهنگي است و اين مقوله نياز به جريان سازي هاي اجتماعي با ايجاد کميته هاي اجتماعي دارد تا آنها زبان گوياي مسئولان ميراث فرهنگي در جامعه باشند و صداي آن ها را به گوش همگان برسانند که اين مقوله بسيار مهم مي باشد .
مدير کل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري فارس نيز در اين ديدار ضمن ارائه توضيحاتي در خصوص توانمندي هاي فرهنگي و تاريخي استان گفت : در استان فارس حدود 3000 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملي داريم که از اين تعداد حدود 400 بناي ارزشمند در بافت تاريخي شيراز در فهرست ملي قرار دارند .
دکتر مصيب اميري افزود : 10 هزار اثر تاريخي در استان فارس شناسايي شده و حدود 150 اثر داراي حريم مصوب مي باشند .
گفتني است، دکترسيد رضا صالح اميري در اين سفر يک روزه به استان فارس که در معيت امين عارف نيا مدير کل حوزه رياست و روابط عمومي و نصيري پور مدير کل حراست سازمان اسناد و کتابخانه ملي ر انجام گرفت با نماينده ولي فقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز ، توليت آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) و استاندار فارس ديدار ودر همايش فرهيختگان ومديران فرهنگي استان نيز حضور يافت .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]