محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842883492
چقدر عتبات عاليات را می شناسيم؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چقدر عتبات عاليات را می شناسيم؟
واژة عتبه به معناي آستان و درگاه است. عتبات در شهرهاي کربلا، کاظمين، نجف و سامرا واقع شدهاند و شامل آرامگاههاي شش تن از پيشوايان شاخة دوازده امامي شيعه و تعداد زيادي از قديسان شيعه هستند اما حقیقتاً چه میزان از عراق را میشناسید...؟
کد خبر: ۴۵۷۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳ - 11 December 2014
وقتي حرف از سفر و زيارت است همة ما عراق را باعنوان عتبات عاليات به ياد ميآوريم. اين عنواني است که شيعيان به شهرهايی که مزارات امامان در عراق را در خود جاي دادهاند، ميگويند.
به گزارش «تابناک»؛ واژة عتبه به معناي آستان و درگاه است. عتبات در شهرهاي کربلا، کاظمين، نجف و سامرا واقع شدهاند و شامل آرامگاههاي شش تن از پيشوايان شاخة دوازده امامي شيعه و تعداد زيادي از قديسان شيعه هستند.
مهمترين اين زيارتگاهها شامل:
امام علي بن ابيطالب(ع): نجف
امام حسين بن علي(ع): کربلا
حضرت عباس(ع): کربلا
حضرت علياکبر(ع): کربلا
امام موسي کاظم(ع): کاظمين
امام محمدتقي(ع): کاظمين
امام علينقي(ع): سامرا
امام حسن عسکري(ع): سامرا
در زير نگاهي به شرايط جغرافيايي، زيارتگاهها و آثار تاريخي عتبات عاليات و دو شهر بغداد و کوفه که تأثير زيادي در تاريخ شيعه داشتهاند، مياندازيم.
کربلا مظلوم ظلمستيز
کربلا شهري است که همة مسافران عتبات عاليات براي رسيدن به آن لحظهشماري ميکنند. کربلا در ناحية غربي فرات قرار دارد و فاصلهاش تا بغداد ۱۵۰ کيلومتر است. اين شهر تا سال 61 قمري بياباني بوده است به نامهاي نينوا، غاضريه، طف و... اما از سال ۶۱ قمري به بعد و بر اثر شهادت امام حسين(ع) در آن محل، بهتدريج مورد توجه شيعيان قرار گرفت و پس از ساخت حرم براي آن شهداي بزرگوار به يکي از شهرهاي زيارتي عراق تبديل شد.
شهر كربلا پس از شهرهاي مكه، مدينه، بيتالمقدس و نجف، مقدسترين شهر شيعيان جهان محسوب ميشود. جمعيت شهر كربلا بر اساس آمار سال ۲۰۰۳ در حدود 300/572 نفر است و اين شهر مركز استان كربلا است.
كربلا از ثروتمندترين شهرهاي عراق است و منابع اصلي درآمد آن از زائرين اماكن متبركه و كشاورزي (بهويژه محصول خرما) است. اين شهر از دو بخش قديم يا بخش مذهبي و كربلاي جديد تشكيل شده است. مدارس اسلامي و ساختمانهاي دولتي زيادي نيز در كربلا متمركز شدهاند.
مرقد امام حسين(ع) كه در برخي از منابع نيز آن را مسجدالحسين(ع) نامگذاري كردهاند، در مركز بخش مذهبي شهر كربلا قرار دارد. اطراف منطقة بينالحرمين بازارهاي مختلفي قرار دارد. پشت تل زينيبه، بازار روز ميوه و سبزيجات است و در راه رسيدن به بازار روز، مغازههايي است که ميشود سوغات تهيه کرد.
در روز عاشوراي حسيني بسياري از مسلمانان و شيعيان براي زيارت اين مكان مقدس به شهر كربلا ميآيند. بسياري از زائران مسن نيز به كربلا ميآيند تا آخرين سالها و روزهاي زندگي خود را در اين شهر مقدس سپري كنند.
در زمان حاكميت صدام حسين در عراق سختگيريها بر مردم شهر كربلا شدت گرفته بود و در اين زمان غيرشيعيان مجاز به سفر به كربلا نبودند. در سال ۱۹۹۱ و در جريان قيام شيعيان عليه حكومت صدام حسين آسيبهاي فراواني به شهر كربلا وارد شد. البته اختلافات داخلي و وجود نيروهاي راديکال مذهبي منجر به بروز حملات انتحاري فراواني در اين شهر پس از سقوط صدام حسين شده است.
مکانهاي زيارتي کربلا شامل: «زيارتگاه امام حسين(ع)، زيارتگاه حضرت عباس(ع)، کفالعباس نهر فرات، خيمهگاه، زيارتگاه حر بن يزيد رياحي و تل زينبيه» است. شبهاي جمعه، زيارت امام حسين(ع) مستحب است؛ به همين علت در اين شبها کربلا شلوغتر از هميشه است.
نجف مرکز قدرت سياسي شيعيان
ياقوت حموى مىنويسد: «نجف به فتح ... سرزمينى مرتفع كه مانع رسيدن آب به كوفه و گورستانهاى آن مىشود. در نزديكى آن منطقة قبر اميرالمؤمنين على بن ابىطالب(ع) قرار دارد، شعرا از اين شهر بارها در اشعار خود ياد كردهاند.» جمعيت نجف در سال ۲۰۰۳ ميلادي، 600/585 نفر برآورد شده است. اين شهر مرکز استان نجف و از مقدسترين شهرهاي شيعيان است و مرکز قدرت سياسي شيعيان در عراق بهشمار ميرود.
از لحاظ جغرافيايي شهر نجف در نزديکي کوفه قرار گرفته است. نزديکي اين دو شهر بهنحوي است که نميتوان آنها را از يکديگر مجزا دانست. شهر نجف از لحاظ تاريخي سابقة طولاني ندارد؛ پس از سوءقصد و قتل علي بن ابيطالب(ع) توسط ابن ملجم طبق وصيت وي، او بهطور ناشناس در منطقهاي نزديک به شهر کوفه دفن شد.
صد سال بعد جعفر بن محمد مدفن او را به مردم معرفي کرد و اين ناحيه بهتدريج محل سکونت دوستداران وي شد و نجف نام گرفت. نجف از دو سوي شمال و شرق به زمينى گسترده منتهى مىشود كه در آن قبر صدها هزار تن از علما، سادات، مشاهير، سرشناسان و اميران قرار دارد.»
حتي حرم امام علي(ع) هم به علت وجود قبور علماي برجستة شيعه بهلحاظ ظاهري، تفاوتي با ديگر حرمها دارد. مقبرة شيخ انصاري، آيتالله العظمي خويي و حاج آقا مصطفي خميني از جملة اين قبور هستند. نجف شهر امني است. ايستهاي بازرسي کمتري نسبت به کربلا در آن وجود دارد و دسترسي به حرم آسانتر است.
حوزة علمية نجف هم که يکي از تأثيرگزارترين و مهمترين حوزههاي علمية جهان اسلام است فقهاي زيادي را در اين شهر گردهم آورده است. آب و هواى نجف در تابستان گرم و خشك و در زمستان سرد و سوزناك است؛ وقتي گرما در تابستان شدت مىگيرد مردم به سردابههايى حفرشده در دل زمين پناه ميبرند.
اين سردابهها به شكلى بديع و با عمقهايى متفاوت حفر شدهاند. موقعيت جغرافيايى نجف باعث اين تفاوت دما مىشود. در تابستان گرما در آن شدت مىگيرد و بادهاى داغ مسموم مىوزد. بهگونهاى كه دماى آن در تابستان به ۵/۴۵ درجة سانتيگراد مىرسد؛ اما سرماى آن بهحدى است كه آب منجمد مىشود و دما به صفر درجه و گاه پايينتر از آن نيز مىرسد.»
کوفه مرکز حکومت علی(ع)
شهر کوفه براي شيعيان اهميت زيادي دارد؛ زيرا علي بن ابيطالب(ع) اين شهر را بهعنوان مرکز حکومت در نظر گرفت و از سويي قيام کربلا با اسم آن شهر گره خورده است. اين شهر در پي تازش عربها به ايران بهعنوان پايگاهي براي لشکرکشي عربها به ايران راهاندازي شده بود. پس از گشايش شهر تيسفون بخش زيادي از دارايي اين شهر به عربهاي کوفه و کوفيان رسيد. اين شهر مدتي پايتخت خليفة رسول خدا اميرالمؤمنين علي بن ابیطالب(ع) بود.
قيام مختار و توابين هم در اين شهر اتفاق افتاد. آثار تاريخي شهر کوفه، مسجد جامع کوفه، مقام ابراهيم، بيتالشط، دکة معراج، مقام حضرت آدم، مقام جبرئيل، مقام نوح، حرم مسلم بن عقيل، مقبرة هاني، خانة حضرت علي(ع) مسجد سهله، و... است. خوبي حرمهاي اهل بيت(ع) در عراق اين است که معماري ايراني دارند و فضاي آشنايي را براي ما ايرانيها تداعي ميکنند؛ اما خلاف حرمها، مسجد کوفه با معماري هندي بازسازي شده است.
کاظمين شهر صبوري
اين شهر سومين شهر مقدس عراق پس از نجف و کربلا است و در شمال غربي بغداد و در سمت غرب رودخانة دجله قرار گرفته که فقط عرض رودخانة دجله آن را از بغداد جدا ميکند. نام اين شهر برگرفته از نام مبارک حضرت کاظم(ع) است و از آنجايي که در اين حرم حضرت موسي بن جعفر(ع) (کاظم) و نوادة او حضرت محمد بن علي(ع) (جواد) مدفون هستند شهر به نام اين دو تن با غلبه دادن نام شهر که کاظم است، «کاظمين» ناميده شده است.
حرم اين دو امام، مرکز اين شهر را تشکيل ميدهد و دروازههاي مجموعة وسيع حرم به خيابانها و محلههاي اصلي شهر گشوده ميشود. حرم کاظمين از ويژگيهايي برخوردار است که در کمتر حرمي ميتوان ديد، نخست آنکه دو تن از امامان معصوم درون يک ضريح مدفوناند، از اينرو ضريح نقرهاي آنان بزرگ و بخش مهمي از فضاي زير گنبد را دربرگرفته است و ديگر آنکه حرم مطهر داراي دو گنبد طلايي يکسان و چهار گلدسته است. همچنين حرم مطهر داراي سه ايوان زيبا و بزرگ با سقفهاي بلند است که ستونهايي تنومند آن را دربرگرفته و با کاشي و آينه تزيين شده است.
ساختمان کنوني حرم از ساختههاي دورة آغازين صفويه و اضافات دورههاي بعدي است. معماري و هنر دورة صفويه، از ايوانهاي زيبا و کاشيکاريهاي معرق نفيس و آينهکاريهاي بديع در آن بهوضوح قابل مشاهده است. حرم مطهر داراي دو گنبد طلايي است که هر يک روي بقعة يکي از دو امام(ع) قرار گرفته است. برج و بارو و دروازههاي هفتگانة صحن که با معماري و کاشيکاري نفيس پراکنده در سردرها و کتيبهها، از ساختههاي مرحوم فرهاد ميرزاي قاجار (عموي ناصرالدينشاه) است.
سامرا و یاد امام زمان (عج)
سامرا يکي از شهرهاي مذهبي عراق است که مدفن دو تن از امامان شيعه، امام حسن عسکري(ع) و امام علي نقي(ع) در آنجا قرار دارد. سامرا شهري است بين بغداد و تکريت که در جانب شرقي رود دجله قرار دارد.
شهر سامرا چهارمين شهر مقدس عراق است. ساختمان اين شهر كه در ۱۲۴ كيلومترى شمال بغداد و در سمت شرق رودخانة دجله قرار گرفته، به سال ۲۲۱ ق بازميگردد. در اين سال محمدالمعتصم بالله فرزند هارونالرشيد پايتخت خلافت را از شهر بغداد به سامرا منتقل کرد و تا سال ۲۵۶ ق هشت خليفه از اين شهر حكمرانى و خلافت کردند. در اين سال المعتمد علىالله عباسى بار ديگر به بغداد بازگشت و آنجا را پايتخت خلافت قرار داد.
سامرا طى مدت سه دهه پايتختى، توسعة فراوانى يافت و تعداد زيادى از كاخها و تفريحگاهها و مساجد در اين شهر ساخته شد. آنچه امروزه بر اهميت اين شهر مىافزايد، قرار داشتن بقعة پاك دو امام معصوم و برخى از افراد خانوادة ايشان است.
حرم مـطهـر امام دهم حضرت على بن محمدالهادى(ع) (تاريخ شهادت: سال ۲۵۴ ق) و امام يازدهم امام حسن بن على عسكرى(ع) (تاريخ شهادت: ۲۶۰ ق) قلب شهر امروزى را تشكيل مىدهد، اين بقعه در دوران زندگانى دو امام(ع) خانة مسكونى آنان بود و پس از شهادت در آنجا دفن شدهاند.
گنبد كنونى اين آرامگاه در سال ۱۲۰۰ ق به جاى گنبد كهنى كه ناصرالدوله حمدانى در سال ۳۳۳ ق آن را ساخته بود بنا شد. در زير گنبد حرم مطهر، ضريحي نقرهاى قرار دارد كه ساختة هنرمندان اصفهانى در سالهاى دهة ۶۰ ميلادى است.
آثار تاريخى سامرا
مسجد جامع سامرا: به «جامعالمتوكل» مشهور شده و مالکيت آن را به متوكل عباسى (۲۳۲-۲۴۷ ق) نسبت ميدهند. اين مسجد يكى از عظيمترين مساجد جهان اسلام در آن دوره بهشمار مىرفته است؛ اما امروزه فقط مأذنه و ديوارهاى آن باقى است.
در اين مسجد، خلاف سنت همة گلدستهها كه راه رسيدن به بام از پلههايى است كه درون مأذنه تعبيه شده، راه رسيدن به بام، از بيرون آن است، از اينرو پلهها گرداگرد سطح بيرونى گلدسته را دور زده و به بام آن، كه در ارتفاع ۵۲ مترى از زمين است، ميرسد.
متوكليه: شهر كهن سامرا است كه از سوى متوكل عباسى ساخته شد و امروزه خرابههاى اين شهر در فاصلة كوتاهى از شمال سامرا نمايان است. از ويژگىهاى اين شهر، خيابانكشيهاى منظم و مستقيمى است كه نمونة آن در ديگر شهرها كمتر يافت مىشود. در بخشى از اين شهر مسجدى به نام «جامع ابى دلف» وجود دارد.
جامع ابى دلف: نمونة كوچكتر مسجد جامع متوكل است به ابعاد ۱۳۸×۲۱۵ متر با بارويى به ضخامت ۶۰/۱ متر. اين مسجد داراى ۱۸ دروازه است. گلدستة اين مسجد شبيه ملويه است، با اين تفاوت كه ارتفاع آن ۱۹ متر است. اين مسجد به نام قاسم بن عيساى عجلى مشهور به ابودلف (متوفاى ۲۲۶ ق) نامگذارى شده كه از فرماندهان عباسى و از شيعيان معتقد بهشمار مىرفته است.
قصرهاى سامرا: خلفاى عباسى كه به سامرا نقل مكان كردند اقدام به ساخت كاخهاى سرسبز و خوش آب و هواى متعددى در جاىجاى اين شهر و در كنارههاى رودخانة دجله کردند. امروزه از آن كاخها ديوارهاى فرو ريخته و ستونهاى ويرانه باقى مانده است.
نام برخى از كاخها در سمت شمال غربى مسجد جامع متوكل و در شهر المتوكليه عبارتاند از: قصر الجعفرى، قصر العروس، قصر المختار، قصر الوحيد، قصر الجعفرى المحدث، قصر الغريب، قصر الصبح، قصر المليح، قصر بستان الايتاخيه، قصر التل، قصر الجوسق، قصر بركوارا، قصر القلائد، قصر الغرد، قصر المتوكليه، قصر البهو، قصر اللؤلؤه و ... . بنا به روايت مورخان حداقل هزينة ساخت هر يك از اين قصرها، متجاوز از پنج ميليون درهم بوده است.
بغداد از عباسیان تا اکنون
شهر بغداد مشهورترين شهر جهان اسلام و پايتخت خلافت عباسيان بوده که پنج قرن بر بخش عظيمي از جهان اسلام حکمراني ميکرده است. اين شهر حوادث مهمي را به خود ديده و امروزه از ميان ساختمانها و مساجد و مدارس و مقابر، فقط بخش اندکي از آن عظمت کهن را ميتوان ديد که از سيلابها و آتشسوزيها و جنگ و غارتها جان سالم به در برده است.
بغداد به علت پيشينة تاريخياي که دارد زيارتگاهها و مناطق ديدني زيادي را در خود جاي داده است. يکي از اين زيارتگاهها آرامگاه نواب اربعه است که چهار تن از بزرگان و معتمدان شيعه در بغداد هستند که طي 70 سال دوران غيبت صغري، عهدهدار ارتباط ميان امام زمان و شيعيان بودهاند و اموال و نامههاي شيعيان را به امام و پاسخ آن حضرت را به آنها منتقل ميکردند.
آرامگاه عثمان بن سعيد عمري و محمد بن عثمان بن سعيد عمري در يکي از ميادين مهم و مرکزي شهر بغداد به نام «ساحه الخلاني»، درون مسجدي به نام «جامع الخلاني» قرار دارد؛ آرامگاه حسين بن روح در ميان بازار کهن و قديمي بغداد، معروف به «سوق العطارين» قرار دارد و آرامگاه علي بن محمد سيمري در بازار مشهور به «سوق الخفافين» کمي پايينتر از مدرسة المستنصريه قرار دارد.
اما از ديگر مراکز زيارتي اين شهر آرامگاه شيخ کليني بزرگترين محدث و روايتنگار شيعي است. کتاب «الکافي» او يکي از چهار کتب روايي شيعه است. مشهور است که قبرش در مسجد صفوي مشهور به تکية مولويخانه در شرق بغداد (رصافه) و در نزديکي پل شهدا قرار دارد.
سلمان پاک (مدائن) شهري است در 40 کيلومتري جنوب بغداد که نام آن برگرفته از نام سلمان فارسي است که در آنجا درگذشت و آرامگاه باشکوهي براي او ساخته شد. در فاصلة کوتاهي از اين بقعه، ايوان کسري که يکي از مهمترين بناهاي باستاني عصر ساساني است، قرار دارد. اين شهر از پايتختهاي باستاني ايران بوده و نام قديمي آن تيسفون است. آرامگاه ادريس الحسني قبر بشر حافي و قبر بهلول هم از ديگر مراکز زيارتي بغداد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]
صفحات پیشنهادی
نتایج ده سال تلاش ستاد بازسازی عتبات |اخبار ایران و جهان
نتایج ده سال تلاش ستاد بازسازی عتبات وضع حرم حضرت اميرالمؤمنين اسفناك بود كمبود آب ناهموار بودن صحن مطهر براي تردد زوار به هم ريختن سنگهاي داخل رواقها قطع برق و تأسيسات برقي و نابسامان بودن وضع بهداشتي محوطه غير قابل قبول بود کد خبر ۴۵۶۹۶۶ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳تمهیداتی برای اسکان زائران ایرانی در عتبات |اخبار ایران و جهان
تمهیداتی برای اسکان زائران ایرانی در عتبات کد خبر ۴۵۶۶۲۴ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۲ - 09 December 2014 ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره امسال مقدمات استقرار اسکان و پذیرایی برای بیش از هشت هزار نفر از زائران حضرت سیدالشهدا را فراهم کرده است این اقدام که میتواند گام مهمینگاه شما: سرگردانی زائران عتبات عالیات |اخبار ایران و جهان
نگاه شما سرگردانی زائران عتبات عالیات بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۴۵۶۴۳۳ تاریخبازداشت کلاهبردار زائران عتبات عالیات در اصفهان |اخبار ایران و جهان
بازداشت کلاهبردار زائران عتبات عالیات در اصفهان ماموران پلیس امنیت عمومی استان اصفهان فردی را دستگیر کردند که با دائر کردن آژانس مسافرتی بدون مجوز بیش از یک میلیارد ریال از زائران عتبات عالیات کلاهبرداری کرده بود کد خبر ۴۵۶۱۳۱ تاریخ انتشار ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۵۷ - 07 December 20ورود بیش از ۷۵۰ هزار ایرانی به عتبات عالیات |اخبار ایران و جهان
ورود بیش از ۷۵۰ هزار ایرانی به عتبات عالیات رییس سازمان حج و زیارت گفت تا کنون بیش از ۷۵۰ هزار زائر ایرانی برای حضور در عتبات عالیات عراق در ایام اربعین حسینی ع از مرزهای زمینی و هوایی وارد این کشور شدهاند کد خبر ۴۵۶۰۲۲ تاریخ انتشار ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۲ - 07 December 2014 ریفعالیتهای خادمین ستادبازسازی عتبات عالیات |اخبار ایران و جهان
فعالیتهای خادمین ستادبازسازی عتبات عالیات فعالیتهای خادمین ستادبازسازی عتبات عالیات دراربعین حسینی عکس مرتضی تاریقلی کد خبر ۴۵۶۸۸۵ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۱۴ - 09 December 2014توصیه عبداللهیان به مشتاقان زیارت عتبات عالیات |اخبار ایران و جهان
توصیه عبداللهیان به مشتاقان زیارت عتبات عالیات معاون وزیر خارجه کشورمان به زائران عتبات عالیات توصیه کرد که باتوجه به محدودیتهای امکانات مرز زمینی در دو کشور و سرمای هوا از حرکت به سمت گذرگاههای زمینی عراق بدون اطلاع از میزان تراکم جمعیت در نقاط مرزی اجتناب کنند کد خبر ۴۵۵۳۵۲درد بیدرمان معاصر به روایت آیتالله محقق داماد |اخبار ایران و جهان
درد بیدرمان معاصر به روایت آیتالله محقق داماد در همین لحظاتی که برای شما صحبت می کنم عده زیادی به نام خدا خون می ریزند و به نام خدا آدم می کشند کد خبر ۴۵۳۴۶۲ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۰ - 29 November 2014 آیت الله سیدمصطفی محقق داماد در نهمین دور گفت و گوی دینی سازماقطار هشتمین «سینماحقیقت» راه افتاد |اخبار ایران و جهان
قطار هشتمین سینماحقیقت راه افتاد هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند سینماحقیقت به دبیری سید محمدمهدی طباطبایی نژاد با تقدیم به ساحت مقدس امام رضا ع آغاز شد کد خبر ۴۵۳۸۵۷ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۷ - 30 November 2014 هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند سینماحقیقبزرگترین وقاحت آدمیان پیش روی خدا |اخبار ایران و جهان
بزرگترین وقاحت آدمیان پیش روی خدا و کسانى که مردان مؤمن و زنان مؤمن را بى آن که گناهى کرده باشند مى آزارند بهتان و گناه آشکارى را به دوش مى کشند کد خبر ۴۵۲۹۸۰ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۵ - 26 November 2014 و کسانى که مردان مؤمن و زنان مؤمن را بى آن که گناهى کرده باشگفتگوی خواندنی با یک مبلغ مستبصر وهابی! |اخبار ایران و جهان
گفتگوی خواندنی با یک مبلغ مستبصر وهابی کد خبر ۴۵۶۵۰۶ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۰ - 09 December 2014 تاکنون خبرهایی زیادی شنیده ایم که یک وهابی یا مسیحی شیعه شده است اما کمتر با مبلغین وهابی که شیعه شده اند برخورد داشته ایم شیخ محمود ابراهیم اهل کشور یک میلیون نفری کومورتقدیر از همسر شهید طهرانی مقدم در قم |اخبار ایران و جهان
تقدیر از همسر شهید طهرانی مقدم در قم کد خبر ۴۵۳۰۹۷ تاریخ انتشار ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۲ - 27 November 2014 همایش خط مقدم ظهر با حضور الهام حیدری همسر شهید حسن طهرانی مقدم در سالن شهید بهشتی دانشگاه قم برگزار شد به گزارش تابناک حیدری برای اولین بار در یک جمع به سخنرانی در مورد ویاین 5 مطلب را در فضای مجازی منتشر نکنید |اخبار ایران و جهان
این 5 مطلب را در فضای مجازی منتشر نکنید داشتن پروفایلها و اکانتهای شخصی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به معنی بلامانع بودن انتشار هر گونه مطلبی در این فضاها نیست کد خبر ۴۵۳۴۹۴ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۲ - 29 November 2014 داشتن پروفایلها و اکانتهای شخصی در فضای مجرونمایی از گفتوگوهای بهشتی در دهه 60 |اخبار ایران و جهان
رونمایی از گفتوگوهای بهشتی در دهه 60 تاب گفتوگوهای سینمایی سید محمد بهشتی دهه 60 رونمایی شد کد خبر ۴۵۵۴۳۰ تاریخ انتشار ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰ ۳۲ - 05 December 2014 کتاب گفتوگوهای سینمایی سید محمد بهشتی دهه 60 رونمایی شد به گزارش ایسنا در این برنامه که عصر امروز 14 آذرحمایت دولت از تحصیل دانشجویان خارجی درایران |اخبار ایران و جهان
حمایت دولت از تحصیل دانشجویان خارجی درایران جلسه هیات امنای دانشگاه تربیت مدرس عصر روز چهارشنبه به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد کد خبر ۴۵۷۲۴۲ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۸ - 10 December 2014 جلسه هیات امنای دانشگاه تربیت مدرس عصر روز چهارشنبه به ریاست معاون اول رئیسآیدین آغداشلو سفره دل گشود |اخبار ایران و جهان
آیدین آغداشلو سفره دل گشود میخواهد برود میگوید حقش است که دیگر در 75 سالگی پس از این همه کار در پارکی بنشیند و به سنجابها و کبوترها غذا دهد اما نقاشی هم بکشد کد خبر ۴۵۳۷۱۸ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۴ - 30 November 2014 آیدین آغداشلو یکی از پیشکسوتان هنر ایران که خوجابه جايي مقام ابراهيم(ع) جنجال آفرين شد |اخبار ایران و جهان
جابه جايي مقام ابراهيم ع جنجال آفرين شد در حالي كه هنوز جدال بر سر تغيير مكان مدفن پيامبر ص در مدينه منوره نزد سعوديها پايان نگرفته است پيشنهاد جابهجايي مقام حضرت ابراهيم ع در صحن مسجدالحرام در اين كشور جنجالآفرين شد کد خبر ۴۵۵۰۴۱ تاریخ انتشار ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۴ ۳۵ - 04-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها