واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر بهداشت: پذیرش دانشجوی دندانپزشکی در کنکور 93 کاهش نیافته است تهران - ایرنا - معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ظرفیت پذیرش دانشجویان دندانپزشکی در کنکور 93 نسبت به سال 92 کاهش نداشته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «امیرمحسن ضیائی» روز چهارشنبه درنشستی خبری با اشاره به مشکلات پیش روی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان دندانپزشکی افزود: امسال در دانشگاه های دولتی دانشجوی بیشتری در رشته دندانپزشکی پذیرش کردیم اما در پذیرش دانشجویان در دانشگاه های دارای شهریه کاهش داشته ایم.
وی گفت: نمی توانیم هر زمانی که اراده کردیم ظرفیت پذیرش دانشجویان را زیاد و یا کم کنیم، بلکه به متغیرهایی مانند تامین استاد، نیروی هیات علمی، فضای آموزشی و سرمایه گذاری در این رشته ها بستگی دارد.
معاون آموزش وزیر بهداشت تاکید کرد: تا زمانیکه شرایط فراهم نشود نباید ظرفیت پذیرش دانشجویان را افزایش داد.
وی گفت: برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشکده های پزشکی، سرمایه گذاری خوبی نکرده ایم و به اعتبارات آموزشی نیاز داریم؛ دانشگاه های علوم پزشکی اکنون در این زمینه با کسری های شدیدی مواجه هستند.
ضیایی افزود: برای صندلی که ایجاد نکرده ایم، نمی توانیم دانشجو پذیرش کنیم چون بعدا می توانند مدعی شوند که امکانات آموزشی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: نمی خواهیم روی یک صندلی، سه دانشجو بنشانیم، بنابراین سال آینده افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو نخواهیم داشت، زیرا کیفیت آموزش دانش آموختگان برای ما مهم است و تغییر ظرفیت باید با کار کارشناسی انجام شود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه اکنون بیش از ظرفیت، دانشجوی پزشکی پذیرش می کنیم، گفت: تقاضاهای اجتماعی برای تحصیل در رشته دندانپزشکی زیاد است.
ضیایی افزود: دانشگاه های علوم پزشکی اجازه دارند با سرمایه گذاری بخش خصوصی و اخذ شهریه نسبت به پذیرش دانشجو اقدام کنند، اما روی ظرفیت کنونی دیگر نمی توانیم دانشجوی اضافه تری پذیرش کنیم.
وی، تقاضای زیاد برای ورود به رشته های دندانپزشکی، نیاز به هزینه های زیاد برای ایجاد ظرفیت پذیرش دانشجو در این رشته و «درمان محور» بودن دندانپزشکی در کشور را از معضلات حوزه دندانپزشکی برشمرد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: با افزایش تعداد دندانپزشکان، باید سلامت دهان و دندان جامعه ارتقا یابد اما اکنون این اتفاق در کشور نیافتاده چون کمتر به مساله پیشگیری توجه شده است.
ضیایی افزود: برنامه درسی دندانپزشکی کشور متناسب با کشورهای توسعه یافته باید بگونه ای تغییر یابد که به سمت پیشگیری رود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه دندانپزشکی، توزیع نیروی متخصص دندانپزشکان است، اما به رغم اخذ تعهدات از آنها، در توزیع و ماندگاری آنها در شهرها مختلف دچار اشکال هستیم.
ضیایی ادامه داد: اکنون برای رفع این نقیصه روی بومی گزینی، گرفتن تعهد و اعمال تعرفه های ترجیحی برای مناطق محروم کار می کنیم.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه هزینه تربیت نیروی دندانپزشکی، گران ترین تربیت نیروی پزشکی به شمار می رود، گفت: سقف هزینه تمام شده برای هر دانشجوی دندانپزشکی در هرم ترم، هشت تا 9 میلیون و در سال 18 میلیون تومان است.
ضیایی در ادامه از اجرای برنامه کاهش میزان پوسیدگی دندان های کودکان کمتر از 12 سال خبر داد و گفت: این برنامه با «فلوراید تراپی» انجام می شود.
وی تصریح کرد: سن گذاشتن دندان مصنوعی در کشورهای توسعه یافته به 65 سال رسیده درحالیکه این سن در ایران بسیار کم است.
معاون وزیر بهداشت افزود: یکی دیگر از مشکلات حوزه دندانپزشکی، بحث تعرفه گذاری آن است که همه خدمات آن تعرفه گذاری نشده اند و خدماتی هم که تعرفه گذاری شده اند، حمایت بیمه ای خوبی نمی شوند.
ضیایی گفت: بیشترین میزان پرداخت مردم در حوزه پزشکی در سال گذشته مربوط به دندانپزشکی بوده و این مساله نشان می دهد حمایت بیمه ها از این حوزه کم بوده است.
وی به طرح غنی سازی آب با فلوراید برای ارتقای سلامت دندان ها اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح در دستور کار وزارت بهداشت قرا دارد.
اجتمام ** 9185 ** 9188 ** 1071
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]