واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگرانی خانواده ها از تشخیص اشتباه در برخی پایگاه های سنجش تنبلی چشم روزنامه خراسان شمالی در شماره روز چهارشنبه، نوزدهم آذرماه با درج مطلبی از نگرانی برخی خانواده ها از تشخیص اشتباه برخی پایگاه های بینایی سنجی این استان سخن گفته است.
در این نشریه محلی می خوانیم: طرح پیشگیری از تنبلی چشم هر سال برای کمک به شناسایی کودکانی که دچار تنبلی چشم و یا دیگر بیماری های احتمالی چشمی هستند، در تمام کشور اجرا می شود و خانواده ها با اطمینان به دست اندرکاران و متولیان این طرح، سلامت چشم فرزندان خود را به این افراد می سپارند و بدون تردید، بیشتر آن ها از این اعتماد پشیمان نخواهند شد اما تعدادی از خانواده ها در بجنورد، از نحوه اجرای این طرح راضی نیستند.یکی از شهروندان با گلایه از نحوه اجرای این طرح گفت: فرزندم را برای طرح پیشگیری از تنبلی چشم به یکی از پایگاه های تعیین شده بردم و بینایی سنج مربوطه گفت که هر 2 چشم فرزندم ضعیف است و باید از عینک استفاده کند.وی که برگه ویزیت بینایی سنج مربوطه را در دست داشت و به آن اشاره می کرد، ادامه داد: اگر بر اساس همان تشخیص برای فرزندم عینک می گرفتم معلوم نبود سلامت چشم فرزندم چه می شد اما شکر خدا با اصرار همسرم، فرزندم را برای معاینه دوباره نزد فردی دیگر بردم که مشخص شد یک چشم فرزندم اصلاً ضعیف نیست و چشم دیگر او هم خیلی کم ضعیف است.وی اضافه کرد: تکلیف خانواده هایی که در همان مرحله نخست به بینایی سنج های این طرح اعتماد می کنند و با تجویز آن ها برای فرزندانشان عینک تهیه می کنند، چیست؟ شهروندی دیگر با اشاره به تشخیص نادرست وضعیت بینایی فرزندش در پایگاه سنجش اظهارداشت: لطف خدا شامل حال فرزندم شد و ما موضوع را طی مراجعه به پزشکی دیگر پی گیری کردیم اما باید به برخی از بینایی سنج ها تذکر داده شود تا از روی اشتباه و ناآگاهی خود باعث وارد شدن آسیب به چشم کودکان نشوند و امیدوارم مسئولان این موارد را جدی بگیرند و برخورد قاطعانه ای با این موضوع داشته باشند.
در همین ارتباط، معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی با بیان این که اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم تا نیمه ماه آینده تمدید شده است، تصریح کرد: سطح یک غربالگری توسط مربی های آموزش دیده انجام می شود و اگر کودکی به بیماری چشمی مشکوک باشد، دیگر مراحل که ارجاع به بینایی سنج و پزشک متخصص است، انجام می شود.«هاجر پاکدین» در پاسخ به این پرسش که اگر فردی در تشخیص بیماری چشمی کودکان اشتباه کند، تکلیف چیست؟ خاطرنشان کرد: در چنین مواردی، خانواده ها می توانند با مراجعه به اداره های بهزیستی شهرستان ها و یا اداره کل بهزیستی خراسان شمالی، موضوع و شکایت خود را مطرح کنند تا به آن رسیدگی شود.
وی بیان کرد: نحوه برخورد با چنین اشتباه ها و تخلف هایی در قانون مشخص است و اگر محرز شود مطابق قانون با متخلفان برخورد می شود. وی تصریح کرد: علاوه بر این که در چنین مواردی به افراد تذکر داده می شود، در صورت وجود موارد مشابه، یک سری محرومیت هایی هم برای این افراد در نظر گرفته می شود.وی از خانواده هایی که با چنین مواردی مواجه شده اند، خواست حتماً برای پی گیری موضوع مراجعه کنند تا خطری ناشی از چنین اشتباه هایی، سلامت چشم کودکان را تهدید نکند. ک/1
626
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]