واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مالکوم برن : تروریسم تنها در افراط گرایی مذهبی ریشه ندارد تهران- ایرنا-"مالکوم برن"نایب رییس موسسه دانشگاهی آرشیو امنیت ملی آمریکا گفت: در حال حاضر تمامی کشورها از پدیده تروریسم وحشت دارند و دریافته اند که این امر مقوله ای بسیار پیچیده و چند بعدی است که تنها ریشه در افراط گرایی مذهبی ندارد.
این پژوهشگر آمریکایی و نایب رییس موسسه دانشگاهی آرشیو امنیت ملی آمریکاروز گذشته(سه شنبه) درحاشیه کنفرانس بین المللی"جهان علیه خشونت و افراطی گری" که در تهران درحال برگزاری است درگفت و گوی اختصاصی با خبرنگاران ایرنا افزود: این کنفرانس واقعا فوق العاده است چرا که صاحب نظران برجسته ای از چهار گوشه جهان گردهم آمده اند و این بسیار قابل تحسین است.
وی اضافه کرد: اکنون شرایط به گونه ای است که عمده بحث هایی که در مقوله تروریسم و افراطی گری مطرح می شود بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد تا عملی و کاربردی اما نمایندگان کشورهای مختلف حاضر در این کنفرانس، دیدگاه ها و ایده های ملموس و پیشنهادهای بسیار قابل توجهی در نشست ها و سخنرانی ها مطرح کردند.
برن که فعالیت در روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" را نیز در کارنامه حرفه ای خود دارد، افزود: در حال حاضر تمامی کشورها از پدیده تروریسم وحشت دارند و دریافته اند که این امر مقوله ای بسیار پیچیده و چند بعدی است که تنها ریشه در افراط گرایی مذهبی ندارد و مسئله فراتر از اختلافات فرقه ای است.
وی درباره نقش ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای در مهار و مقابله با جریان های تکفیری و تروریستی به خصوص "داعش" اذعان کرد: آمریکا کاملا از نقش و جایگاه ایران در منطقه آگاه است اما هنوز فضا برای ابراز علنی این واقعیت برای واشنگتن مساعد نیست.
این نویسنده و محقق آمریکایی که در حال حاضر مدیریت پروژه های تحقیقاتی "روابط ایران و آمریکا" و"روسیه و اروپای شرقی" را در آرشیو امنیت ملی واشنگتن برعهده دارد همچنین تاکید کرد: برقراری نوعی تشریک مساعی و همکاری بین کشورهای غربی و اسلامی برای مقابله با افراطی گری کاملا ضروری است.
وی درباره موانعی که بر سر راه شکل گیری این گونه همکاری ها وجود دارد، گفت: گرایش های نخبگان سیاسی کشورهای غربی و اسلامی که با چنین همکاری ها و تعاملاتی مخالف اند، یکی از بزرگ ترین موانع در این خصوص است. مثلا در آمریکا گروهی هستند که به ایران اعتماد ندارند و نخبگان ایرانی نیز نسبت به آمریکا همین دیدگاه را دارند. در واقع مشکل اصلی در این زمینه فقدان اعتماد متقابل است.
برن که دانش آموخته اقتصاد و مطالعات شوروی از دانشگاه "جانز هاپکینز" است، تصریح کرد: گفت وگو و تبادل افکار موثرترین راه برای اعتماد سازی، رفع ابهامات و رسیدن به درک مشترک است.
وی افزود: طرفین طی گفت و گو و تبادل نظر درباره اختلاف نظرهای موجود می توانند تصمیم بگیرند که در کدام مقوله امکان مصالحه وجود دارد و می توانند با هم کنار بیایند و در چه مسائلی اصلا نمی توانند به توافق برسند. مثلا چین و آمریکا یا اتحاد شوروی و آمریکا طی جنگ سرد توانستند به درک مشترکی برسند.
مالکوم برن که کتابی درباره کودتای آمریکایی 28 مرداد 1332 شمسی و نقش سازمان " سیا" در سقوط دولت ملی "محمد مصدق" نوشته است، ضمن ابراز "خوش بینی محتاطانه" درباره آینده مذاکرات هسته ای ایران و غرب، افزود : گفت و گوهای هسته ای یک سال اخیر، مشکلات بین ایران و آمریکا را حل نکرده است چرا که بی اعتمادی بین دو کشور بسیار جدی وعمیق است اما کشمکش های آشکار به خصوص بعد از مذاکرات ماه گذشته وین تا حد زیادی کاهش یافته است. من نمی توانم آینده روند کنونی را پیش بینی کنم چون مسئله پیچیدگی های زیادی دارد اما می توانم محتاطانه نسبت به فرجام گفت و گوها خوش بین باشم.
"آرشیو امنیت ملی آمریکا" موسسه ای غیردولتی است که در سال 1985 از سوی گروهی از روزنامه نگاران و محققان این کشور در دانشگاه "جورج واشنگتن" تاسیس شد. محور فعالیت های این مرکز گردآوری، تنظیم و انتشار مدون داده ها و اطلاعات مربوط به پروژه های محرمانه کاخ سفید است که درخارج از مرزهای آمریکا صورت گرفته است.
حوادثی چون کودتای 28 مرداد در ایران، ماجرای "ایران کنترا" و رسوایی دولت "رونالد ریگان" و مناسبات محرمانه آمریکا و شوروی سابق طی جنگ سرد که با گذشت سال ها از رده اطلاعات محرمانه خارج و اجازه بازنشر عمومی آنها صادر شده است.
کنفرانس بین المللی "جهان علیه خشونت و افراطی گری" روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری (18 و 19 آذر) با حضور مقامات عالی رتبه و چهره های شاخص سیاسی، مذهبی، فرهنگی و دانشگاهی بیش از 40 کشور از چهار قاره جهان در تهران در حال برگزاری است.
وزرا، نخست وزیران، اعضای پارلمان، کارشناسان برجسته اندیشکده ها و مراکز تخصصی صلح و مبارزه با تروریسم و استادان دانشگاه های طراز اول جهان که در تهران حضور یافته اند، با هدف مبارزه با تروریسم و افراطی گری به بحث و تبادل نظر با چهره های عالی سیاسی، دینی، فرهنگی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران می پردازند.
رسانام**1302**9330 ** 1064
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]