واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۳:۳۸ب.ظ)
دکتر طيبي: عرصه آموزش و پژوهش، هويت ساز و تغيير دهنده انديشه و باور است جهاد دانشگاهي به عنوان يکي از مهم ترين نهاد هاي فرهنگي و آموزشي کشور، همايش بومي سازي منابع آموزشي زبان هاي خارجي را با هدف اصلي ارزيابي جامع اين موضوع در سطح جهاد دانشگاهي برگزار کرد.
دکتر طيبي رئيس جهاد دانشگاهي در جريان اين همايش به خبرنگار خبرگزاري موج گفت: آموزش زبان خارجي علاوه بر اين که در تعاملات و ارتباطات فرهنگي و علمي نقش موثري ايفا مي کند يکي از ابزار هاي نفوذ فرهنگ در جوامع مختلف نيز به شمار مي رود که لازم است براي کاهش اثرات منفي اين نفوذ، در يادگيري و آموزش زبان انگليس ملاحظات و ملازمه هاي فرهنگي در نظر گرفته شود. با توجه به مشکلات متعدد موجود در عرصه زبان آموزي در کشور که مهم ترين آن منابع و محتواي آموزشي زبان انگليسي و تدوين منابع با محتواي جديد امري الزامي است و يک نياز اساسي محسوب مي شود به بررسي اين امر حياتي پرداختيم.
دکتر طيبي در ادامه افزود: برگزاري همايش «بومي سازي منابع آمزشي زبان هاي خارجي» دو دليل اصلي دارد که نخستين دليل آن به دغدغه ها و فرمايشات مقام معظم رهبري در ديدار سال گذشته اعضاي شوراي انقلاب فرهنگي با ايشان، باز مي گردد.
وي در ادامه در آن ديدار مقام معظم رهبري تذکراتي در خصوص لزوم اعمال مراقبت هاي بيشتر درخصوص آموزش زبان انگليسي و آثار و پيامدهاي فرهنگي آن در کوتاه و بلند مدت ارائه فرمودند که بلافاصله مورد توجه قرار گرفت و دليل دوم ماموريتي است که از سوي شوراي فرهنگ عمومي مبني بر «توجه به محتواي کتاب هاي آموزش زبان انگليسي به منظور جلوگيري از انتقال فرهنگ بيگانه و سبک زندگي غرب به جامعه» به اين نهاد واگذار شده است. جهاد دانشگاهي در راستاي اجراي منويات مقام معظم رهبري و با هدف ياري رساني به اهداف تعليم و تربيت در کشور، معاونت آموزشي را مامور انجام اين امر مهم نمود. و اين همايش که به صورت داخلي در جهاد دانشگاهي برگزار مي گردد، نخستين گام هاي عملياتي در اين خصوص به شمار مي رود.
وي در ادامه گفت: بايد توجه داشت که بومي سازي منابع و محتواي آموزش زبان هاي خارجي در واقع صرفا تغيير نوشته يا تصوير منطبق با آنچه مي انديشيم نيست؛ بلکه يک فرايند زمان بر و پيچيده فرهنگي و علمي است که لازم است مورد کارشناسي دقيق تر قرار بگيرد و ضمن اين که مبتني بر مباني نظري اسلامي ايراني باشد، از استانداردها و قابليت هاي لازم جهت بهره برداري در سطح بين الملل نيز برخوردار باشد. از اين رو بومي سازي منابع و محتواي آموزش زبان هاي خارجي بايد با دقت بالا و بسيار هدفمند و متعالي تدوين شود تا تهاجم فرهنگي از طريق آموزش زبان هاي انگليسي به حداقل کاهش يابد.
وي در پايان اضافه کرد: عرصه آموزش و پژوهش، هويت ساز و تغيير دهنده انديشه و باور است و جهاد دانشگاهي با هدف ايجاد زمينه مناسب براي بهره برداري از ظرفيت هاي فرهنگي در توليد منابع و محتواي آموزش زبان انگليسي تلاش خواهد داشت تا در اين حوزه تحولاتي در خور شان فرهنگ ايران اسلامي به وجود آورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]