واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۱۴ق.ظ)
نائب رئيس شوراي اسلامي شهر تهران: شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد از دستگاهها، حسابرسي فرهنگي كند عضو شوراي شهر تهران گفت: سياستگذاريهايي كه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي انجام ميگيرد بايد مبناي ساير قانونگذاريها و اقداماتي باشد كه ديگر دستگاههاي كشور، انجام ميدهند.
به گزارش خبرگزاري موج، مرتضي طلايي، سبک زندگي را از اولويتهاي فرهنگي قابل توجه دانست و گفت: آنچه امروز در سطح جامعه در مسأله فرهنگ بايد به آن پرداخته شود موضوع سبک زندگي است، سبک زندگي موضوعي است كه هم مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) به آن تأكيد داشتند و هم دادههاي اجتماعي اين را نشان ميدهد كه موضوع سبک زندگي در معرض تغييرات و تهديداتي قرار گرفته است.
وي ادامه داد: از تغييرات ايجاد شده در سبک زندگي و تهديدات آن مثل حوزه جنگ نرم به راحتي نميتوان عبور كرد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد به بازخواني سبک زندگي بپردازد، ما اكنون با مسائلي چون تغيير در الگوي مصرف، مناسبات خانوادگي، فردگرايي، خانوادههاي به اصطلاح سفيد و غيره مواجهه هستيم، شورا بايد اين مسائل و تحولات را بررسي كند.
عضو شوراي شهر تهران مسأله قال توجه و اهميت ديگر در بحث فرهنگ را هويت و تعريف آن عنوان كرد و گفت: امروز ما در بخشهاي مختلف اعتقادي، ديني، ملي، انقلابي و محلي بايد هويت خود را بشناسيم و مشخص كنيم، نكته مهمي كه چه در بخش هويت و چه سبک زندگي بايد به آن توجه كرد مسأله پژوهش در سياستگذاري و برنامهريزي است، داشتن يک پشتوانه پژوهشي مهمترين شيوه براي موفقيت در كارهاي فرهنگي است، ما با وجود تعدد دستگاههاي فرهنگي و فعاليتهاي فرهنگي آنگونه كه بايد نتوانستيم در حوزه فرهنگ به اهدافمان برسيم. مشكل ما اين است که در پژوهشهاي ما وضع موجود و مطلوب مشخص نشده است.
وي ادامه داد: نكته ديگري كه در مسئله تغييرات فرهنگي ما بايد به آن توجه كنيم مديريت تغييرات است، زماني كه تغيير بر تدبير پيشي بگيرد ما را همراه خود خواهد برد، با تدبر بايد تغييرها را كنترل كرد و شورا بايد اين امر را مدنظر قرار دهد.
مرتضي طلايي، راه جذب وابستگان فرهنگ ديني و انقلابي در داخل و خارج از كشور را سياستگذاريهاي روشن دانست و افزود: كساني كه دلبسته نظام هستند نبايد دلواپس تغييرات مديريتي باشند، مهمترين خلاء ما در بخش سياستگذاري ماست.
در همه دولتها يک بخش از فعاليتهاي دولتها مربوط به جذب دلدادگان و علاقه مندان فرهنگ كشور و حتي نخبگاني است كه از كشور هجرت كردهاند، شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد سياستهاي لازم در تحقق فرمايشهاي مقام معظم رهبري(مدظلهالعالي) را بهعنوان سياستهاي نظام تهيه و به دستگاهها ابلاغ کند.
نائب رئيس شوراي شهر تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري(مدظلهالعالي) كه از اصلاح قانون اساسي غفلت كرديم، ادامه داد: غفلت مدنظر رهبري ناظر بر اختيارات و حوزه عمل شوراي عالي است، ما هرچه جلو رفتيم نتوانستيم دغدغههاي رهبري را كم كنيم، شوراي عالي انقلاب فرهنگي بهعنوان متولي اصلي حوزه سياستگذاري فرهنگي از اين قاعده مستثني نيست، شوراي عالي بايد قدرت بيشتري براي سياستگذاري و در عين حال حسابرسي فرهنگي از دستگاههاي كشور را داشته باشد.
وي افزود: ضمن اين كه با تمام باورم شوراي عالي را بهعنوان يک نهاد فرادست و بسيار مهم فرهنگي كشور ميدانم و احترام زيادي براي آن قائل هستم، معتقدم از موفقيتهاي شورا نميتوان به راحتي عبور كرد، اما؛ بايد اين سؤال را مطرح كنيم كه توانستيم دغدغههاي فرهنگي رهبري را رفع كنيم، همان طور كه با همت نخبگان نظامي تهديدات نظامي دشمن ديگر براي ما موضوعيت ندارد در حوزه فرهنگ هم بايد به اين حد برسيم، شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد ظرفيت و اثربخشي خود را بيشتر کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]