واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 10 مرکز مشاوره رفتاری برای کنترل بیماری ایدز در مازندران فعال است ساری-ایرنا-معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : هم اکنون 10 مرکز و پایگاه مشاوره رفتاری در استان فعال است که تشخیص و کنترل بیماری ایدز یکی از فعالیت های آنها را تشکیل می دهد.
" محسن اعرابی " روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این مجموعه ها وابسته به مراکز بهداشت و درمان هر شهرستان هستند و خدمات مورد نیاز را به صورت رایگان به مراجعه کنندگان ارائه می دهند.
وی با تاکید بر این که اطلاعات افراد مراجعه کننده به این مراکز و پایگاه ها محرمانه باقی می ماند ، گفت : در هر یک از این مجموعه ها روان شناس ، پزشک متخصص بیماری های عفونی ، پرستار و ماما حضور دارند.
اعرابی با اظهار این که نخستین مرکز مشاوره رفتاری در مازندران سال 1381 در تنکابن راه اندازی شد ، افزود : مراکز و پایگاه مشاوره رفتاری در واقع کانون آگاهی رسانی به آحاد جامعه در خصوص بیماری ایدز و نحوه مقابله با آن به حساب می آیند.
وی ادامه داد : تمامی افراد جامعه می توانند با حضور در این مراکز از خدمات اطلاع رسانی و انجام تست های اولیه تشخیص ایدز بهره مند شوند و روانشاسان و متخصصان حاضر دراین مراکز و پایگاه ها هم آگاهی های لازم را در خصوص بیماری ایدز و راه های انتقال و مقابله به افراد ارائه می دهند .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : با توجه به این که مراجعه کنندگان به این مراکز کد دریافت کرده و از این طریق شناسایی می شوند ، اطلاعاتی از آنان برای دیگران در دسترس نخواهد بود.
وی افزود : حتی در صورت مثبت بودن آزمایش " اچ آی وی " یک فرد هنگام مراجعه به پایگاه های مشاوره ، نامه و مدارک به صورت محرمانه برای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهت انجام کارهای بعدی و درمان ارسال می شود و هیچ کس قادر به دستیابی به این اطلاعات نخواهد بود.
او ادامه داد : با ارسال اطلاعات و ثبت آمار مبتلایان به ایدز ، هماهنگی های لازم برای دریافت داروهای مصرفی برای فرد بیمار فراهم می شود.
اعرابی با تاکید بر حفظ امانتداری در اطلاعات مراجعه کنندگان به مراکز و پایگاه های مشاوره رفتاری مازندران ، گفت : در صورت مثبت بودن بیماری ایدز در فرد ، حتی بدون رضایت او به اعضای خانواه اش هم اطلاع داده نمی شود.
وی ارائه امکانات و لوازم مصرفی موردنیاز برای افراد پرخطر و در معرض آسیب را از دیگر خدمات مراکز و پایگاه های مشاوره رفتاری برشمرد و افزود : این وسایل به صورت رایگان در اختیار مراجعه کنندگان قرار می گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران همچنین از فعال بودن سه مرکز حمایتی برای زنان آسیب پذیر در استان برای مقابله با ایدز خبر داد و گفت : این مراکز وظیفه کنترل انتقال ایدز ، زنان تن فروش و یا زنانی را بر عهده دارند که همسرانشان معتاد هستند.
وی این حمایت ها را شامل اشتغالزایی محدود برای کسب درآمد ، مشاوره های رایگان رفتاری و تامین غذا برشمرد و افزود : همچنین با حضور این زنان در این مراکز ، آزمایش اولیه تشخیص ایدز گرفته می شود تا روند این بیماری به نوعی کنترل شود .
ایدز که عامل آن ویروس اچ آی وی است سبب تحلیل رفتن قدرت دفاعی بدن شده و فرد بیمار را در برابر هر نوع میکروب مضری آسیب پذیر می سازد و سرانجام به مرگ فرد مبتلا می انجامد.
تماس جنسی ، تزریق خون آلوده و بند ناف جنین از شناخته شده ترین راه های انتقال ویروس بیماری ایدز هستند.
تغییر نوع ابتلا به ایدز و از طریق ارتباطات جنسی نامشروع دغدغه مجموعه های بهداشتی و درمانی برای کنترل و مقابله با این بیماری به شمار می رود.ک/3
7329/1654
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]