واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرایی ترک خوردگی کاشی های گنبد فیروزه ای حسینیه ارشاد تهران تهران- ایرنا - چرایی ترک خوردگی کاشی های گنبد فیروزه ای حسینیه ارشاد تهران این روزها موجب انتشار برخی خبرها در این زمینه شده است.
کارشناسان میراث فرهنگی از گرم و سرد شدن سازه فلزی این گنبد، نشست پی ساختمان و گودبرداری غیر اصولی حوالی حسینیه و رطوبت را به عنوان برخی از عوامل ترک خوردگی گنبد فیروزه ای حسینیه ارشاد تهران عنوان می کنند.
کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: انبساط و انقباض سازه فلزی گنبد فیروزه ای حسینیه ارشاد فرض اصلی ترک خوردن کاشی های این گنبد است.
"مهدی معمارزاده" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در باره اخبار منتشره در خصوص ترک خوردن کاشی های گنبد حسینه ارشاد، افزود: سازه اصلی گنبد حسینه، فلزی است و به احتمال زیاد عامل اصلی ترک خوردن کاشی های گنبد، انبساط و انقباض سازه فلزی ناشی از تغییرات دما بوده است.
وی اظهار کرد: البته این احتمال نیز وجود دارد که نشست پی، بار یا جرمی از بنای اصلی حسینیه ارشاد نیز باعث ترک خورن کاشی های گنبد این بنا شده باشد.
وی با بیان اینکه حوزه جنوبی بنای حسینیه ارشاد برای ساخت بنایی گودبرداری شده، ادامه داد: اگر روند گودبرداری حاشیه حسینیه نیز اصولی و استاندارد نباشد، به طور قطع مشکلاتی را برای ساختمان حسینیه ایجاد می کند.
به گفته وی، در صورت عدم رعایت روش های مناسب برای حفاظت گودها و شیب های در حال احداث، این امر منجر به بروز خسارت، نشست های احتمالی و تقلیل ظرفیت باربری و تغییر مکان های جانبی و در نهایت موجب ایجاد ترک در سازه های مجاور گود خواهد شد.
معمارزاده گفت: در صورت خواست مسوولان حسینیه ارشاد، کارشناسان میراث فرهنگی از این بنا دیدن می کنند و نظر کارشناسی خود در خصوص علت ترک خوردن گنبد حسینیه را اعلام می کنند.
یکی از مسوولان مجموعه حسینیه ارشاد نیز در خصوص ترک خوردگی کاشی های گنبد این بنا به خبرنگار ایرنا گفت: رنگ تعدادی از کاشی های گنبد حسینیه بر اثر گرما، سرما و همچنین رطوبت از بین رفته که از دور به شکل ترک دیده می شود.
وی افزود: ترک های این گنبد سطحی است و بعید است که سازه اصلی حسینیه ارشاد آسیبی وارد شده باشد.
به گفته وی، با هماهنگی های انجام شده، کارشناسان میراث فرهنگی به زودی از گنبد حسینیه ارشاد دیدن می کنند تا نظر کارشناسی خود در این خصوص اعلام کنند.
بنای حسینیه ارشاد در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده و بر همین اساس ساخت بنا با ارتفاع بیش از چهار طبقه در شعاع مشخصی از حسینیه ممنوع است.
حسینیه ارشاد در خیابان شریعتی تهران، یکی از مراکز فرهنگی مذهبی پایتخت است که در سال 1346 ساخته شده و شهرت اصلی این بنا به واسطه سخنرانی ها و فعالیت های سیاسی و فرهنگی دکتر علی شریعتی، شهید آیت الله محمد مفتح و شهید آیت الله مرتضی مطهری است.
تهرام/7245/ 1625/ 605
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]