تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك درهم صدقه دادن از يك روز روزه مستحبى برتر و والاتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843319594




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترک برداشتن حسینیه ارشاد +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
ترک برداشتن حسینیه ارشاد +تصاویر با کمی دقت به بخش جلوی گنبد، متوجه کاشی‌هایی می‌شوید که از یکدیگر فاصله گرفته‌اند و حتی در بخش‌های مختلف گنبد، کاشی‌ها در قطعه‌های کوچک در حال ریزش هستند یا ترک برداشته‌اند!

کاشی‌های گنبد «حسینیه ارشاد» که رویدادهای فرهنگی تاریخی زیادی را به‌ویژه در دوران انقلاب اسلامی لمس کرد و جایگاه جلوس بزرگانی مانند «آیت‌الله مطهری» بود، ترک برداشته‌اند.
 ترک برداشتن حسینیه ارشاد
از شمال یا جنوب که به سمت خیابان شریعتی بروید فرقی نمی‌کند، در هر دو حالت وقتی به حسینیه‌ی ارشاد رسیدید، با کمی دقت به بخش جلوی گنبد، متوجه کاشی‌هایی می‌شوید که از یکدیگر فاصله گرفته‌اند و حتی در بخش‌های مختلف گنبد، کاشی‌ها در قطعه‌های کوچک در حال ریزش هستند یا ترک برداشته‌اند!
ترک برداشتن حسینیه ارشاد
از ترکی که با چشم هم می‌توان قدیمی بودن آن را یافت که بگذریم، ساخت‌وسازهای اطراف این بنای تاریخی خود قصه‌ دیگری است که نشان از بی‌توجهی متولیانِ این بنای تاریخی دارد.
ترک برداشتن حسینیه ارشاد
علاوه‌بر آسمان‌ خراشی که چند سالی است سایه‌بان گنبد ترک خورده‌ی حسینیه ارشاد شده، ساخت مجتمع تجاری 11 طبقه در کمتر از 50 متری این بنای تاریخی خود دل‌نگرانی دیگری است که باید متولیان میراث فرهنگی نسبت به آن عکس‌العمل نشان دهند، اما با جستجویی کوتاه در اینترنت به یک واقعیت دیگر درباره‌ی آن می‌توان پی برد؛ کاهش حریم «حسینیه‌ی ارشاد» برای ساخت این مجتمع تجاری!حسینیه ارشاد در سال ۱۳۴۶ توسط «محمد همایون»، سرمایه‌گذار و «ناصر میناچی»، مدیر و شهید مرتضی مطهری بنیان گذاشته شد. حسینیه در زمین باغی به مساحت دو هزار مترمربع احداث شد. دکتر علی آبادی (دادستان تهران‌)، محمد همایون و میناچی اعضای هیئت امنای حسینیه ارشاد بودند. هدف از تشکیل حسینیه در آن زمان، ایجاد یک مرکز مذهبی و فرهنگی برای قشر فرهیخته‌ و روشن‌فکر بود و به همین دلیل حسینیه به صورت فضایی مدرن و امروزی طراحی و به شکل آمفی‌تئاتر ساخته شد.
 ترک برداشتن حسینیه ارشاد
ظرفیت سالن که با شیب مناسبی ساخته شده‌ بود، هزار نفر در طبقه اول و 500 نفر در طبقه دوم است‌. در سال‌های بعد، تالاری نیز با ظرفیت 500 نفر در زیر زمین حسینیه ساخته شد تا کلاس‌های فرهنگی مذهبی در آنجا تشکیل شود. در سال ۱۳۵۹، تصمیم گرفته شد که دو هزارمتر مربع از زمین باقیمانده از باغ نیز خریداری و مسجد حسینیه ارشاد در آن بنا شود.سبک معماری حسینیه و مسجد اسلامی و کاشی‌کاری آن توسط مهندسان مختلف صورت گرفته که مسئولیت آن با «حاج علی برگی جانی» بوده است‌. کاشی‌کاری مسجد نیز بر عهده حاج اکبر زحمتکش و «ابراهیم فلاح» بوده که در آن نهایت دقت به عمل آمده است‌.در سال ۱۳۵۹، با تأسیس کتابخانه‌ حسینیه ارشاد و توسعه روزافزون‌ آن، تمام سطح حیاط خالی و هزار و 100 متر مربع نیز به کتابخانه اضافه شد. همه‌ سطح زیرین حیاط را کتابخانه حسینیه ارشاد تشکیل داده است.در سال ۱۳۵۱ ساواک به دستور شاه، حسینیه را تعطیل کرد و این مکان تا پس از انقلاب اسلامی بازگشایی نشد.پس از بازگشایی مجدد حسینیه ارشاد، ناصر میناچی مدیریت آن را برعهده گرفت. وی تا زمان مرگ جز وقفه‌ای که به دلیل تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت موقت مهدی بازرگان، پیش آمد مدیریت حسینیه‌ی ارشاد را بر عهده داشت.
ترک برداشتن حسینیه ارشاد
اما این مکان تاریخی، پس از انقلاب اسلامی مکان برگزاری جلسات تدوین پیش‌نویس قانون اساسی بود، جایی‌که در سال‌های دور محل سخنرانی شخصیت‌هایی چون «آیت‌الله مطهری»، «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی»، «استاد محمد تقی جعفری» و «آیت‌الله مکارم شیرازی» بوده است.طرح حریم حسینیه ارشاد تهران با شماره ۱۰۸۵۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.ایسنامطالب مرتبط:احیای برادر حسن روحانی در حسینیه ارشاد +عکسآثار ابراهیمی و احترامی در حسینیه ارشادبرگزاری مراسم شب‌هاي قدر در حسینیه ارشاد

دوشنبه 17 آذر 1393 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن