محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842215610
نگاهی به تاریخچه پیاده روی اربعین
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به تاریخچه پیاده روی اربعین هفته نامه امانت در شماره این هفته خود به بهانه تشرف هزاران زائر به کربلا از کشورمان، تاریخچه ای از پیاده روی اربعین را منتشر کرده است.
در این مطلب می خوانیم: تشرف به کربلا با پای پیاده، تا زمان محدث نوری (قدس) بین طلاب و فضلای حوزه نجف رسم بود، ولی با وارد شدن اولین نوع از اتومبیل ها به منطقه، سفرهای کاروانی تعطیل شده و به دنبال آن، زیارت با پای پیاده نیز بسیار کمرنگ شد و به فراموشی سپرده شد.
ولی پس از مدتی با مطرح شدن آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی (قدس) به عنوان یکی از اساتید و مدرسان با نفوذ معنوی حوزه نجف، به علت التزام و اصرار ایشان در پیاده رفتن به کربلا، مجددا مسئله پیاده رفتن به کربلا به عنوان یک سفر مقدس رایج شد و با توجه به این که در این سفر، بعضی از ایرانیان نیز گاهی اوقات، ایشان را همراهی می کردند، رفته رفته مردم عراق به این مسئله توجه نموده و این گونه سفرهای مقدس رواج یافت. گفتنی است که ایشان حدود 260مرتبه ، مسیر کربلا را با پای پیاده پیموده اند.
علما و بزرگان نیز به تأسی از ائمه اطهار (ع)، اهتمام بسیار زیادی به این سنت حسنه داشته اند و نقل شده که زیارت کربلا با پای پیاده، تا زمان مرحوم شیخ انصاری (قدس) مرسوم بوده و حتی نقل شده است که ایشان طبق نذری که داشته، با پای پیاده به زیارت امام علی بن موسی الرضا (ع) رفته اند. و مرحوم آخوند خراسانی (قدس) نیز به همراه اصحابشان با پای پیاده به زیارت کربلا مشرف می شدند.
زیارت خانه خدا و مراقد ائمه اطهار (ع)، از امور مهم معنوی شمرده شده و روایات بسیاری درباره آن وارد شده است. پاداش های اخروی مختلفی برای زیارت بیان شده و در روایت آمده است که اهل بیت (ع) به زیارت زوار رفته و هول و هراس قیامت را از آنها دور کرده و ایشان را مورد شفاعت خود قرار می دهند. زیارت امام حسین (ع) نیز مورد سفارش بسیاری قرار گرفته و روایات و پاداش های فراوانی برای آن وارد شده است. زائر آن حضرت (ع) از آتش دوزخ در امان است و زیارت ایشان، برابر با هزار حج و هزار عمره و آزاد کردن هزار بنده است، اجر هزار شهید از شهدای بدر و هزار روزه دار و هزار صدقه مقبوله به زائر امام حسین (ع) عطا شده و آمرزش گناهان گذشته و آینده، کمترین ثوابی است که به او کرامت می شود.
برای زیارت، علاوه بر پاداش های اخروی، فوائد و ثمرات مختلفی از جمله تزکیه نفس و خداشناسی، بیداری دل ها و یاد آخرت بیان شده و زیارت، بیانگر اعلام وفاداری و ابراز ادب و ارادت به مراد است. شاخص ترین ثمره زیارت را می توان تعظیم و بزرگداشت جایگاه خداوند و ائمه اطهار (ع) دانست و این نکوداشت زمانی که با پای پیاده صورت گیرد، علاوه بر تعظیم فراوانی که در این حرکت وجود دارد، سبب ایجاد ارتباط معنوی عمیقی شده و جلوه ای عاشقانه از بندگی را به رخ می کشد. به فرموده مرحوم دربندی: زائر پیاده، خود را در برابر سلطان اقلیم جوانمردی و خورشید سپهر عصمت و شهادت، کوچک میشمارد.
زیارت با پای پیاده، بزرگداشتی است که از گذشته بوده و اختصاص به زمان خاصی ندارد، همان گونه که نقل شده، حضرت آدم هزار بار به زیارت خانه خدا رفت، در حالی که این مسیر را به وسیله قدم هایش پیمود و این شیوه، اختصاص به دین و فرهنگ خاصی هم ندارد ، همان گونه که قیصر، پادشاه روم با خدا پیمان بسته بود که هر گاه در نبرد با امپراتوری ایران پیروز شود، به شکرانه این پیروزی بزرگ، از مقر حکومت خود (قسطنطنیه)، پیاده به زیارت بیت المقدس برود و پس از پیروزی، به نذر خود عمل کرده و پای پیاده رهسپار بیت المقدس شد .در دین مبین اسلام نیز، زیارت با پای پیاده، سنتی حسنه شمرده شده و سفارش بسیاری بر آن شده است.
امام صادق (ع)، محبوب ترین وسیله تقرب بنده به خداوند را زیارت خانه او با پای پیاده دانسته و می فرمایند: یک حج با پای پیاده، برابر با هفتاد حج است. تشرف با پای پیاده به بارگاه ائمه اطهار (ع) نیز مورد تأکید بسیاری قرار گرفته و امام صادق (ع) می فرمایند: هر که پیاده به زیارت امیر مؤمنان (ع) رود، خداوند متعال به هر گامی ثواب یک حجّ و یک عمره برای او نوشته می شود، و اگر پیاده برگردد، به هر گامی، برای او ثواب دو حجّ و دو عمره می نویسند.
زیارت امام حسین (ع) نیز با پای پیاده مورد سفارش بسیاری قرار گرفته و امام صادق (ع) می فرمایند: هر که پیاده به زیارت او رود، هر گامی که بردارد و بگذارد، ثواب آزاد کردن بنده ای از اولاد اسماعیل را دارد و در روایت دیگری نیز می فرمایند: هر که پیاده به زیارت قبر امام حسین (ع) رود، خداوند متعال به عدد هر گام برای او هزار حسنه نوشته و هزار گناه را از او محو می کند. و روایات در این باب، بسیارند.
مرحوم شیخ بهایی، برای رواج فرهنگ زیارت در بین مردم، در سال 1009ه. ق از اصفهان عزم مشهد کرده و با پای پیاده به زیارت امام علی بن موسی الرضا (ع) رفت.
اهل بیت (ع) نیز به این سنت نیکو اقدام کرده اند و نقل شده است که امام حسن (ع) بیست و پنج مرتبه از مدینه با پای پیاده به زیارت خانه خدا رفتند . امام حسن (ع) در مسیر زیارت خانه خدا، از مرکب پیاده شده و مسافت بین مدینه تا مکه را با پای پیاده طی نموده و تمام کاروان نیز به تأسی از ایشان از مرکب پیاده شدند؛ به گونه ای که دیگر سواره ای در کاروان وجود نداشت. و در روایت دیگری نیز بیان شده است که امام حسین (ع) راه را پیاده می پیمود، در حالی که محمل ها و جهازها در کنار ایشان حرکت می کردند.
از نقل های تاریخی این گونه به دست می آید که تشرف به بارگاه ائمه اطهار (ع) با پای پیاده، از زمان حضور ائمه رایج بوده و در نقاط مختلف سرزمین اسلامی صورت گرفته است ؛ ولی در قرن های گوناگون اسلامی و به مقتضای حکومت های مختلف، مشکلات بسیاری به خود دیده و همان گونه که زیارت ائمه اطهار (ع) در زمان ها و مکان های مختلف دچار سختی های فراوان بوده، این سنت نیز دارای فراز و نشیب بوده است.
حاکمان حکومت های شیعی مانند حکومت آل بویه و حکومت صفویه، به این سنت حسنه اقدام کرده و سعی در تبلیغ آن بین شیعیان داشته اند. بنا به نوشته ابن جوزی، جلال الدوله، یکی از نوادگان عضدالدوله ، در سال431ه. ق با فرزندان و جمعی از یاران خود برای زیارت، رهسپار نجف شده و از خندق شهر کوفه تا مشهد امیرالمؤمنین (ع) در نجف را که یک فرسنگ فاصله بود، پیاده و با پای برهنه پیمود.در زمان حکومت صفویه نیز اهتمام بسیاری بر زیارت با پای پیاده صورت گرفته است. شاه عباس صفوی و علمای بزرگ عصر ایشان همچون مرحوم شیخ بهایی، برای رواج فرهنگ زیارت در بین مردم، در سال 1009ه. ق از اصفهان عزم مشهد کرده و با پای پیاده به زیارت امام علی بن موسی الرضا (ع) رفت. نقل های دیگر تاریخی نیز شهادت بر این مطلب می دهد.
علما و بزرگان نیز، به تأسی از ائمه اطهار (ع)، اهتمام بسیار زیادی به این سنت حسنه داشته اند و نقل شده که زیارت کربلا با پای پیاده، تا زمان مرحوم شیخ انصاری (قده) مرسوم بوده و حتی نقل شده است که ایشان طبق نذری که داشته، با پای پیاده به زیارت امام علی بن موسی الرضا (ع) رفته اند و مرحوم آخوند خراسانی (قدس) نیز به همراه اصحابشان با پای پیاده به زیارت کربلا مشرف می شدند. میرزا حسین نوری اهتمام بسیاری به این امر مهم داشته و هر سال در روز عید قربان به همراه جمعی از زائرین امام حسین (ع) به پیاده روی از نجف تا کربلا اقدام می کردند و این سفر، سه روز به طول می انجامید.
غالب علمای معاصر نیز در سفر پیاده کربلا شرکت کرده و کرامات و خاطرات زیبایی از این سفرها نقل شده است.سفر پیاده تا کربلا، به مرور زمان در عراق گسترش بسیاری پیدا کرد و در مناسبت های مختلف، زائران امام حسین (ع) از سراسر این کشور، به سمت کربلا حرکت کرده و با پای پیاده مسیر شهرشان تا کربلای معلی را می پیمودند و در بین آن مناسبت ها، پیاده روی اربعین از جایگاه ویژه ای برخوردار بود.
با روی کار آمدن دولت بعث عراق، حکومت با این مسئله به شدت برخورد نموده و بسیاری از زائرین پیاده را اسیر و اعدام کرد و این مراسم مذهبی را به تعطیلی کشانید، ولی بعد از سقوط صدام، عشق حسینی، دلباختگان امام حسین (ع) را به سمت خود کشانده و دوباره این سنت حسنه و ارزشمند را برپا کرده است.
شیعیان و عاشقان سالار شهیدان (ع)، در مناسبت های مختلف، به ویژه در اربعین حسینی، بسیار پرشورتر از قبل، از شهرها و کشورهای مختلف، به سمت کربلا روانه شده، قدم در مکان گام های اسیران کربلا قرار داده و مسیرهای منتهی به شهر کربلا را با پای پیاده می پیمایند.
میلیون ها عزادار حسینی، چنان نمادی برای شیعه معرفی کرده اند که همانند آن در هیچ آیین و مذهبی پیدا نمی شود و چنان تعظیم شعائری برپا کرده اند که جهانیان در عظمت آن مبهوت مانده اند.
**رسانه ها** 8136
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
با سخنرانی خاموشی، پناهیان و زائری صورت میگیرد نگاهی به اربعین از دریچه دوربین/ رونمایی عکسهای احسان باقری ا
با سخنرانی خاموشی پناهیان و زائری صورت میگیردنگاهی به اربعین از دریچه دوربین رونمایی عکسهای احسان باقری از پیادهروی اربعینمراسم رونمایی مجموعه مصور پیاده آمدهام عکسهای سیداحسان باقری از پیاده روی اربعین حسینی روز دوشنبه با سخنرانی خاموشی پناهیان و زائری در تالار مهر حپخش «یا اهل العالم» با موضوع پیادهروی زائران اربعین
پخش یا اهل العالم با موضوع پیادهروی زائران اربعینمستند یا اهل العالم به پیاده روی زائران به سمت کربلا در آستانه محرم میپردازد به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس هر ساله و با نزدیک شدن ایام اربعین حسینی خیل عظیم مشتاقان و دلسوختگان اهل بیت ع از شهرهای دور و نزدیارسال ۴ تن آجیل مشکلگشا برای زائران پیادهروی اربعین
ارسال ۴ تن آجیل مشکلگشا برای زائران پیادهروی اربعینبا مشارکت اهالی پایتخت حدود چهار تن آجیل مشکلگشا در قالب ۷۰ هزار بسته برای زائران پیادهروی بزرگ اربعین ارسال شد به گزارش خبرگزاری فارس مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به انتشامراسم رونمایی مجموعه مصور «پیاده آمدهام»/نگاهی به اربعین از دریچه دوربین
دوشنبه برگزار می شود مراسم رونمایی مجموعه مصور پیاده آمدهام نگاهی به اربعین از دریچه دوربین مراسم رونمایی مجموعه مصور پیاده آمدهام عکسهای سیداحسان باقری از پیاده روی اربعین حسینی روز دوشنبه با سخنرانی خاموشی پناهیان و زائری در تالار مهر حوزه هنری برگزار میشود ب65 کاروان از هرمزگان به پیاده روی اربعین حسینی اعزام شدند
65 کاروان از هرمزگان به پیاده روی اربعین حسینی اعزام شدند بندرعباس - ایرنا - مدیر حج و زیارت هرمزگان از اعزام 65 کاروان پیاده اربعین حسینی از این استان به عتبات عالیات برای برپایی مراسم اربعین حسینی خبر داد به گزارش ایرنا امان الله ماندگاری یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود در احجتالاسلام خاموشی در رونمایی «از سنگ ناله خیزد»: پیادهروی اربعین موجب تقویت گفتمان انقلاب اسلامی م
حجتالاسلام خاموشی در رونمایی از سنگ ناله خیزد پیادهروی اربعین موجب تقویت گفتمان انقلاب اسلامی میشودرئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم رونمایی از از سنگ ناله خیزد گفت پیشبینیها حکایت از حضور بالای 20 میلیون جمعیت در اربعین حسینی دارد این قبیل حرکتها موجب تقویت جبهه فرهنگینرمافزار تلفن همراه جاذبه حسینی ویژه پیادهروی اربعین + دانلود
نرمافزار تلفن همراه جاذبه حسینی ویژه پیادهروی اربعین دانلود در آستانهی فرارسیدن سالروز اربعین اباعبداللهالحسین علیهالسلام نرمافزار جاذبه حسینی ویژهی تلفنهای همراه Android جهت استفادهی زائرانی که با پای پیاده عازم کربلای معلی هستند تهیه و منتشر شد به گزارش خبحجت الاسلام زائری: فضای پیاده روی اربعین فقط با تجربه آن قابل درک است/ حجت الاسلام خاموشی: هر یک از عکس های پی
در مراسم رونمایی کتاب عکس پیاده آمده ام مطرح شد حجت الاسلام زائری فضای پیاده روی اربعین فقط با تجربه آن قابل درک است حجت الاسلام خاموشی هر یک از عکس های پیاده روی اربعین حکایتی در دل خود دارد حجتالاسلام و المسلمین زایری گفت فضایی که در پیادهروی اربعین وجود دارد حتی برایروز شنبه برگزار میشود پیادهروی اربعین، از میدان امام حسین(ع) تا حرم سیدالکریم(ع)
روز شنبه برگزار میشودپیادهروی اربعین از میدان امام حسین ع تا حرم سیدالکریم ع روز شنبه همزمان با اربعین حسینی عزاداران سید و سالار شهیدان از میدان امام حسین ع به سوی حرم حضرت عبدالعظیم ع که زیارتش معادل زیارت کربلاست به پیادهروی میپردازند به گزارش خبرگزاری فارس در روزآمبولانسهاي ايران منتظر صدور مجوز استقرار در مسير پيادهروي اربعين
۱۷ آذر ۱۳۹۳ ۱۰ ۱ق ظ آمبولانسهاي ايران منتظر صدور مجوز استقرار در مسير پيادهروي اربعين رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت هلال احمر با اعلام اين مطلب که تاکنون بيماري يا اپيدمي خاصي در ميان زائران اربعين مشاهده نشده گفت آمبولانسهاي ايران منتظر صدور مجوز استقرار در مسير پيادهروي ارملزوماتی برای پیادهروی اربعین/ پیشنهاد کتاب و نرمافزار برای زائران حسینی
ملزوماتی برای پیادهروی اربعین پیشنهاد کتاب و نرمافزار برای زائران حسینی پایگاه پژوهشی تحلیلی راهبردی به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی و پیادهروی زائران کربلای معلی بسته ویژه اربعین را پیشنهاد کرد به گزارش خبرگزاری فارس حرکت عظیم راهپیمایی اربعین در سالهای اخیر با توفیدر گفتوگو با فارس عنوان شد تأمین مبلغ کاروانهای پیادهروی اربعین با اعلام نیاز پیامکی
در گفتوگو با فارس عنوان شدتأمین مبلغ کاروانهای پیادهروی اربعین با اعلام نیاز پیامکیمدیر ستاد طوبای اربعین گفت کاروانهای زیارتی پیادهروی اربعین برای تأمین مبلغ کاروان خود به صورت رایگان با سامانه پیامکی 3000191941 ارتباط برقرار کنند حجتالاسلام سیدمحمدباقر تکیهای مدیر ستاددر گفتوگو با فارس عنوان شد مسابقه فیلم و عکس پیادهروی اربعین در شبکه دو
در گفتوگو با فارس عنوان شدمسابقه فیلم و عکس پیادهروی اربعین در شبکه دوبرنامه یک برش زندگی مسابقه بزرگ فیلم و عکس پیاده روی اربعین نجف تا کربلا را برگزار میکند «محمود فلاح پرویزی» تهیه کننده برنامه «نجف تا کربلا» در گفتوگو با خبرنگار رادیو ونرمافزار تلفن همراه «جاذبه حسینی» ویژه پیادهروی اربعین+دانلود
نرمافزار تلفن همراه جاذبه حسینی ویژه پیادهروی اربعین دانلوداین نرمافزار توسط مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی ویژه اربعین حسینی طراحی و در دو نسخه کامل و کمحجم بدون فایلهای صوتی جهت استفاده علاقهمندان آماده شده است در آستانهی فرارسیدن سالروز اربعین اباعبدالله&صحنه هایی نادر در پیاده روی اربعین + فیلم
صحنه هایی نادر در پیاده روی اربعین فیلم در ادامه صحنه هایی زیبا در پیاده روی اربعین از حضور پیرمردی خمیده تا کودکی با روروک را ببینید به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید تاریخ انتشار ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۸محمد غفاری به مناسبت پیادهروی اربعین سرود که این پیادهروی برترین عزاداری است/ قسم به نور، که این ابتدای بیدا
محمد غفاری به مناسبت پیادهروی اربعین سرودکه این پیادهروی برترین عزاداری است قسم به نور که این ابتدای بیداری استمحمد غفاری با توجه به آغاز سفر زائران اباعبداللهالحسین ع به عتبات عالیات قطعه شعری در رابطه با پیادهروی اربعین سروده است به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاریسلیم غفوری به فارس خبر داد جنگ با داعش در یک مستند/ گروه مستندسازی «میثاق» در پیادهروی اربعین
سلیم غفوری به فارس خبر دادجنگ با داعش در یک مستند گروه مستندسازی میثاق در پیادهروی اربعینمدیر مرکز مستند میثاق از اعزام مهدی عوض زاده و حسین حسن آبادی برای تولید یک مستند با محوریت پیادهروی اربعین 93 خبر داد سیدسلیم غفوری مدیر مرکز مستند میثاق در گفت و گو با خبرنگار سینم-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها