واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فقدان مهارت در خراسان جنوبی مانع اشتغالزایی شده است بیرجند - ایرنا - مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه از ابتدای امسال فقط 1500شغل جدید ایجاد شده، گفت: این در حالی است که در استان هشت هزار فرصت شغلی داریم که یکی از دلایل خالی ماندن ظرفیت 6500 فرصت شغلی دیگر، فقدان مهارت نیروهای متقاضی کار می باشد.
"محمد سنجری" سه شنبه در جلسه گردهمایی روسای مراکز آموزش فنی و حرفه ای و مدیران ستادی استان در بیرجند افزود: موسسات کاریابی استان امسال از هفت هزار و 596 نفر متقاضی اشتغال ثبت نام کرده اند که از این تعداد 64 درصد فاقد مهارت هستند.
وی به حساس شدن مجلس نسبت به نرخ بیکاری کشور اشاره کرد و گفت: بطور متوسط نرخ بیکاری در کشور 10.3 است اما نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بالاتر از 25 درصد می باشد و همین امر مجلس را در بحث هدفمند کردن آموزش های دانشگاهی وارد کرده است.
سنجری از نیروی انسانی به عنوان یکی از شاخص های اثرگذار در روند توسعه همه جانبه یاد کرد و افزود: نیروی انسانی توانمند در رشد شاخص هایی چون رشد اقتصادی، اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، کاهش فقر و توزیع عادلانه درآمد موثر است.
وی نیروی انسانی ماهر را نیاز کنونی کشور دانست و گفت: در این میان سازمان آموزش فنی و حرفه ای به لحاظ کارکردی که برایش تعریف شده، فرد را برای کسب شغل، حرفه و درآمد پایدار آماده می کند که خود در کاهش نرخ بیکاری و به طبع آن رشد اقتصادی بسیار موثر خواهد بود.
سنجری یادآور شد: تبعات بیکاری در جامعه، رشد فساد، طلاق، اعتیاد و فقر است و با پرورش نیروی ماهر، ضمن کاهش بیکاری، آسیب ها و مضلات اجتماعی نیز کاهش می یابد و از مهاجرت بی رویه جوانان به شهرهای بزرگ جلوگیری می شود.
وی افزود: آموزش های فنی و حرفه ای، افراد را برای زندگی بهتر توانمند کرده و سلامت و بهداشت روانی افراد افزایش می یابد که این امر موجب امید به زندگی بیشتر در جامعه می شود.
سنجری در عین حال بررسی اعتبارسنجی و رتبه بندی آموزشگاه های آزاد و دولتی زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای را مورد تاکید قرار داد و گفت: همچنین اهمیت آموزش های فنی و پرورش نیروی انسانی ماهر و خلاق باید مورد توجه ویژه قرار گیرد زیرا نیروی انسانی سرمایه های یک کشور هستند و از این روی ضرورت دارد تا این سرمایه های با ارزش تحت آموزش های فنی قرار داشته باشد.
وی با تاکید بر نگاه ویژه مسوولان به آموزش های فنی و حرفه ای، افزود: در همین راستا، دولت تدبیر و امید به منظور تقویت و حمایت از این حوزه و نیز رشد و توسعه آموزش های مهارتی، بحث تدوین نظام جامع ملی مهارت را مطرح و در مصوبه جدیدی که شورای عالی اشتغال آذر ماه ارایه کرد، بر بحث اجرای ساز و کارهای آموزش های مهارتی در روستاها و عشایر و نیز مناطق محروم، به صورت ویژه و خاص تاکید شد.
سنجری همچنین با اشاره به معضل حاشیه نشینی، مسبب اصلی این امر را مهاجرت مردم از روستاها و مرزها دانست و گفت: خالی شدن روستاها و مرزهای استان، زمینه نابودی کشاورزی فراهم می شود و به تبع آن ناامنی بوجود می آید که علاوه بر معضل حاشیه نشینی، مشکلاتی در زمینه سیاسی و امنیتی ایجاد می شود.666 /665
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]