واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۹:۲۲ق.ظ)
ملتي که حافظه ندارد، آينده ندارد معاون صنايع دستي کشور در مراسم اختتاميه هشتمين جشنواره سينما حقيقت با تاکيد بر نقش مهم سينماي مستند در حافظه فرهنگي جامعه، سينما را تريبوني سترگ براي معرفي صنايع دستي ايران دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، هشتمين جشنواره بين المللي فيلم مستند ايران (سينما حقيقت) در حالي به کار خود پايان داد که در بخش مستندهاي صنايع دستي اين رويداد آثار برتر معرفي شدند و جوايز خود را از بهمن نامورمطلق معاون صنايع دستي کشور دريافت کردند و وي دقايقي در خصوص اهميت اين رويداد به سخنراني پرداخت.
نامور مطلق در اين مراسم گفت: سينما مي تواند صداي بلند هنرمندان صنايع دستي و هنرهاي سنتي باشد. صدايي که نياز به يک بلندگوي سترگ مانند سينما دارد. زيرا بايد اقرار کرد که سينما پيچيده ترين و کاملترين نظام هاي نشانه اي و بياني را به طور همزمان مورد استفاده قرار مي دهد. سينما سخنگوي هنرهاست.
وي افزود: در اين ميان سينماي مستند نقش ويژه اي ايفاء مي کند؛ زيرا اين سينما به واقعيت و به حقيقت نزديکتر است. سينماي مستند نسبت خاصي با حافظه جمعي دارد. سينماي مستند حافظه فرهنگي جامعه است. و ملتي که حافظه ندارد آينده ندارد. بخش و حوزه اي مانند صنايع دستي و هنرهاي سنتي اگر حافظه نداشته باشد آينده و چشم انداز نخواهد داشت.
نامور مطلق تاکيد کرد: ما علاقمند و بلکه نيازمند هستيم با سينماي مستند صنايع دستي و هنرهاي سنتي را خاطره دار و حافظه دار کنيم. صنايع دستي را تثبيت و از آن متني ماندگار خلق کنيم. ثبت کنيم تا نه فقط فراموش نشود بلکه به واسطه انباشتگي متني بلندقامت تر و غني تر شود. اما دستاورد سينماي مستند براي ما به ثبت خاطره محدود نمي شود. اين سينما با نگاه تيز بين خود مي تواند واقعيت را به صورتي در معرض تماشا قرار دهد که گريزي از پاسخ و اصلاح نباشد. سينمايي منتقد و مسوول، دلسوز و جسور و اين امر مهم به بهترين وجه توسط سينما ممکن مي شود. زيرا سينما امکان روايت پذيري و قهرمان پروري را ميسر مي سازد. هنرمندان محجوب و گوشه گير را محبوب و عالمگير مي کند. گفتمان هنرهاي بومي و سنتي را جهاني مي گرداند. جلوه هاي فرهنگي ما را فراگير مي کند. به ويژه اينکه اگر اين سينما دوبله شود.
معاون صنايع دستي تاکيد کرد: همچنين سينما با هنرهاي سنتي نه فقط معنويت را تکثير و توزيع مي کند بلکه خود نيز جلوه معنويت مي شود. بايد يادآوري کرد که هنرهاي سنتي، هنرهايي بر پايه معنويت و حقيقت استوار است. بنابر اين سينماي مستند هنرهاي سنتي جلوه اي از حقيقت و معنويت خواهد بود. اميد است سينماي مستند در يک تعامل تنگاتنگ با هنرهاي سنتي و صنايع دستي موجب آشنايي سازي اين هنرها و استانداردسازي خود شود.
گفتني است در اين مراسم که شامگاه ۱۶ آذرماه ۱۳۹۳، با حضور جمعي از مديران، مستندسازان، ميهمانان خارجي، اصحاب رسانه و علاقمندان سينماي مستند در تالار انديشه برگزار شد، برگزيدگان بخش صنايع دستي و هنرهاي سنتي هشتمين جشنواره سينما حقيقت به شرح ذيل معرفي شدند: بهترين پژوهش: لوح تقدير و جايزه نقدي به مبلغ ۴ ميليون تومان به «عليرضا قاسمخان» پژوهشگر و کارگردان فيلم مستند «درخت سخنگو»، جايزه سوم شامل لوح تقدير و جايزه نقدي به مبلغ ۴ ميليون تومان به «سيّدمحمدصادق جعفري» کارگردان فيلم مستند «بافندگان خيال»، جايزه دوم لوح تقدير و جايزه نقدي به مبلغ ۵ ميليون تومان به «محمدعلي يزدانپرست» کارگردان فيلم مستند «همه آنچه که من دارم» و جايزه اول لوح تقدير و جايزه نقدي به مبلغ ۶ ميليون تومان به «علي جلالي» کارگردان فيلم مستند «عمو اوغلي» اهدا شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]