واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: راه اندازی مناطق آزاد انرژی نو از ضروریات سیستان و بلوچستان زاهدان- ایرنا- سیستان و بلوچستان با داشتن انواع انرژی های تجدید پذیر به کلکسیونی از انرژی های نو تبدیل شده است از این رو برای بهره وری بیشتر و رفع موانع سرمایه گذاری در این زمینه راه اندازی مناطق آزاد انرژی نو در این استان ضروری به نظر می رسد.
به گزارش ایرنا، عرضه و تقاضای انرژی در جهان به صورت یکی از مسائل روز در آمده است زیرا انرژی های فسیلی مانند نفت ، گاز و زغال سنگ روزی تمام خواهند شد و با پایان یافتن آنها چرخ تمدن بشری که بستگی مستقیم به انرژی دارد متوقف خواهد گشت.
این مساله موجب شده که کشورهای توسعه یافته صنعتی با جدیت هر چه بیشتر استفاده از سایر انرژی های تجدید پذیر موجود در طبیعت مانند انرژی خورشید، باد، گرمای درون زمین و جزر و مد را مورد توجه قرار دهند.
اخیراً پیشرفت های زیادی در مورد استفاده از انرژی باد حاصل شده است این انرژی اغلب در دسترس بوده و هیچ نوع آلودگی بر جای نمی گذارد و می تواند از نظر اقتصادی نیز در دراز مدت قابل مقایسه با سایر منابع انرژی باشد.
استان سیستان وبلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود در راستای استفاده از انرژی باد و خورشید در تامین نیازهای اساسی و زیر بنایی کشور اهمیت بسیاری دارد.
سیستان و بلوچستان اگرچه نعمت هایی نظیر نفت، گاز و جنگل های انبوه ندارد، اما نعمت های خدادادی همچون باد، تابش خورشید و معادن به این استان هدیه شده و این نعمت ها استان را به مجموعه ای بی نظیر از انرژی های نو در ایران تبدیل کرده است.
مسیر بادهای پر قدرت سیستان، انرژی تابشی خورشید با بیش از شش کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، دو انرژی تجدیدپذیر خدادادی است که بهترین شرایط را در این منطقه به وجود آورده است.
همچنین می توان به موارد بالا انرژی زمین گرمایی آتشفشان نیمه خاموش تفتان و بلندی های بزمان، انرژی امواج اقیانوسی دریای بزرگ چابهار با ارتفاع بیش از 12 متر در فصل مونسون و انرژی بیومس منطقه کشاورزی و گاوداری های زابل، بمپور و باهوکلات را نیز اضافه کرد.
مطالعات نشان داده است که سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه فلات سیستان بالاترین پتانسیل استفاده از انرژی باد را دارا است از این رو شواهد تاریخی نشان دهنده بهره برداری گذشتگان از این انرژی لایزال در مناطق روستایی باستانی منطقه است که هنوز آثاری از آن در منطقه موجود است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: سیستان و بلوچستان از نظر برخورداری از انرژی باد و خورشید رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
"محب علی قزاق جاهد" افزود: این استان از نظر انرژی زمین گرمایی و انرژی دریا و انرژی جزر و مد با توجه به دارا بودن 300 کیلومتر مرز آبی در موقعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما به دولت با توجه به وجود ظرفیت های بالای منطقه ایجاد سه منطقه آزاد انرژی نو در سیستان و بلوچستان است به این ترتیب که با توجه به قابلیت های استان منطقه ویژه انرژی بادی در سیستان، منطقه ویژه خورشید در زاهدان و منطقه ویژه انرژی امواج و دریا در جنوب راه اندازی شود.
وی گفت: هر یک از مناطق ویژه انرژی نو در صورت راه اندازی، نیازمند مدیریت خاص در همان منطقه است به طوری که با مطالعه منطقه، رفع موانع و مشکلات و گرفتن مجوزهای لازم برای سرمایه گذاری، زمینه سرمایه گذاری را در هر منطقه فراهم می کند.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این مرجع نمی تواند در مرکز کشور(تهران) به دلیل بعد مسافت طولانی استان با آن مستقر باشد از این رو ضروری است برای رفع موانع سرمایه گذاران مدیریت این مناطق در استان مستقر باشند تا هر منطقه با توجه به متفاوت بودن مطالعات خود به وظایف ذاتی شان بپردازند.
جاهد خاطر نشان کرد: مناطق ویژه انرژی نو در سیستان و بلوچستان می توانند با دانشگاهها و مراکز پژوهشی که قابلیت مطالعه مناطق را دارند زمینه را برای سرمایه گذاری فراهم کنند.
7316 / 653
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]