واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمک مالی چین به کشورهای قرار گرفته در مسیر جاده ابریشم پکن - ایرنا - چین قصد دارد در راستای احیای جاده ابریشم زمینی و آبی و توسعه زیرساخت های بازرگانی کشورهایی که در مسیر این جاده قرار گرفته اند، به آنان کمک مالی کند.
چین پیشتر اعلام کرده بود که به واسطه اهمیتی که جاده ابریشم آبی و زمینی برایش دارد، 40 میلیارد دلار برای احیای مجدد آن هزینه خواهد کرد.
این کشور روز سه شنبه و در راستای قولی که رئیس جمهوری این کشور در نشست اپک داده بود، اعلام کرد که قصد دارد با ارائه کمک های مالی مورد نیاز به کشورهای واقع شده در حاشیه جاده ابریشم زمینی و آبی، اولین گام را در این مسیر بر دارد.
«جانگ شیانگ چن» معاون وزیر بازرگانی چین در این خصوص گفت: با توجه به انتظاراتی که این کشورها از چین دارند، پکن در آینده نزدیک کمک به این کشورها را آغاز می کند.
وی با بیان اینکه پکن احیای جاده ابریشم را در برنامه مهم ملی خود گنجانده، اظهار داشت: کمک به این کشورها بر اساس توانایی چین و بررسی دقیق درخواست ها صورت می گیرد.
«یو زی رون» یکی از مسوولان وزارت بازرگانی چین نیز از ساخت راه های شوسه و آهن، بنادر، تامین انرژی، راه اندازی شبکه های اینترنت، مخابرات و تقویت زیرساختهای لازم، خبر داد که قرار است در راستای این طرح اجرایی شود.
پکن، اجرای پروژه جاده ابریشم را به عنوان یکی از آخرین تلاش های خود برای توسعه همکاری های صنعتی و زیرساخت های بازرگانی در اقتصاد قاره آسیا می داند.
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین یک ماه پیش از تمامی کشورهای آسیایی خواسته بود با توجه به تغییرات قابل توجه در این قاره، در طرح یاد شده مشارکت داشته باشند.
اهمیت راه اندازی مجدد جاده ابریشم برای چین به قدری مهم است که این کشور از مدتها قبل برنامه های مختلفی اعم از فرهنگی، اقتصادی و آموزشی را در دستور کار خود قرار داده است.
برپایی نمایشگاه عکس با ارائه بیش از 200 قطعه عکس در شهر تاریخی «چوئن جو» واقع در استان «گن سوی» از آخرین تلاشهای فرهنگی مسوولان این کشور در جهت معرفی این جاده تاریخی است.
منابع تاریخی چین، شهر "چوئن جو" را به عنوان مبدا جاده ابریشم دریایی معرفی کرده اند.
"جاده ابریشم دریایی" به مسیر حمل و نقل دریایی ای اطلاق می شود که به گواه منابع تاریخی چینی قدمتی همزمان با اوایل دوره امپراطوری چین (در حدود 200 سال قبل از میلاد مسیح) داشته که در دوره امپراطوری سونگ (1279 - 960 میلادی) و دوران حاکمیت مغولان موسوم به عصر یوآن (1368 - 1271) تقویت شده است.
این مسیر؛ چین و مناطق آسیای جنوب شرقی را از طریق اقیانوس هند به بنادر اروپایی متصل می کرد و مناطق نزدیک به بندعباس ایران نیز یکی از توقفگاههای مهم آن محسوب می شده است.
آساق**231**1597** 3404
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]