تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834389564




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اثبات تحول و شایسته‌سالاری علت تأخیر در معرفی کابینه وحدت ملی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اثبات تحول و شایسته‌سالاری علت تأخیر در معرفی کابینه "وحدت ملی"
اظهارات اخیر اشرف غنی بیانگر این است که برنامه‌ریزی برای وزارتخانه‌ها و تعیین چهره‌های جدید برای اجرای این برنامه‌ها از دلایل اصلی تأخیر در تشکیل کابینه وحدت ملی بوده است.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، با استناد به اظهارات اخیر اشرف غنی، بررسی معیارها برای معرفی اعضای کابینه جدید، بررسی ساختار وزارتخانه‌های افغانستان و مشخص‌سازی برنامه‌های کاری هر وزارت و تعیین چهره‌های جدید در رأس این وزارتخانه‌ها برای اجرای این برنامه‌ها از دلایل عمده تأخیر در تشکیل کابینه بوده است.
 
مشخص ساختن برنامه برای هر وزارت، چنانچه عملی و مناسب طراحی شود و تعیین چهره‌های جدید با رعایت اصل شایسته‌سالاری می‌تواند نوید اصلاحات گسترده و سازنده در ابعاد ساختاری و کارگزاری به صورت همزمان باشد.
 
بسیاری از کارشناسان و آگاهان سیاسی افغانستان از اشرف غنی به عنوان فرد تحصیل‌کرده انتظار طرح برنامه‌های تازه و تحول‌آفرین دارند.
 
از آنجا که طرح هر برنامه‌ای باید با توان و امکانات مالی در دسترس، متناسب و سازگار باشد و به عبارت دیگر طرح برنامه‌های بلندپروازنه نیازمند بودجه لازم می‌باشد، ضعف ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان  به عنوان مانعی جدی و عمد فراروی طرح و اجرای برنامه‌هایی از این دست ظاهر خواهد شد.
 
در تاریخ سیاسی افغانستان زمامداران دیگری نیز بوده اند که تصمیمات تحول‌طلبانه‌ای را در سر داشته‌اند اما به دلیل در اختیار نداشتن بودجه کافی توان اجرای برنامه‌های خود را نیافتند.
 
به عنوان نمونه، داوودخان 2 برنامه توسعه‌ای 5 ساله را از سال‌های 1953-1958 میلادی و از سال 1958 تا 1963 م. مطرح کرد.
 
بخش عمده برنامه توسعه‌ای 5 ساله اول وی با بودجه 8 و نیم میلیارد افغانی به دلیل موفقیت در دریافت کمک‌های خارجی( از آمریکا و شوروی) با موفقیت اجرا شد.
 
اما برنامه توسعه‌ای 5 ساله دوم که با بودجه 31 میلیارد افغانی امکان اجرا می‌یافت به دلیل عدم موفقیت در جلب توجه آمریکا و شوروی که بر سر کشاندن کشورها به سمت خویش رقابت تنگاتنگی با هم داشتند به صورت کامل اجرا نشد.
 
توان و توفیق دریافت کمک زمانی رو به کاهش یافت که افغانستان نتوانست با 2 قطب قدرت آن زمان (شوروی و آمریکا) مناسبات همسانی داشته باشد.
 
با این توضیح که دولت به رهبری داوود، داعیه پشتونستان(الحاق پشتون‌های آن سوی مرز به افغانستان) را دنبال می‌کرد و این در زمانی بود که حمایت‌های نظامی آمریکا از پاکستان روند فزاینده‌ای به خود گرفته بود.
 
از سوی دیگر نپیوستن افغانستان به «پیمان سنتو» و علاقه‌مندی برای شکل‌گیری جنبش عدم تعهد، تأثیرات منفی و سردکننده‌ای بر روابط افغانستان و آمریکا گذاشت.
 
در شرایط کنونی نیز افغانستان برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای خویش به شدت به کمک‌های خارجی وابسته است و کاهش میزان این کمک‌ها بر سر راه اجرای برنامه‌های توسعه‌ای خواهد ایستاد.
 
اشرف غنی بررسی معیارها برای تعیین وزرای جدید را یکی دیگر از دلایل تأخیر در تشکیل کابینه عنوان کرده اما درخصوص این که این معیارها چه مواردی را شامل می‌شود، توضیحی ارائه نکرده است.
 
در 13 سال گذشته افرادی از قومیت‌های خاص برای احراز کرسی‌های وزارتخانه‌های افغانستان معرفی می‌شدند و طبیعی است که در این صورت فقط چهره‌های شناخته‌شده و مطرح قومی بخت و شانس عضویت در کابینه را داشتند.
 
با برقراری امنیت نسبی بر اثر شکست طالبان و به وجود آمدن اداره موقت به ریاست «حامد کرزی» بسیاری از چهره‌های تحصیل‌ کرده و توانمند که در طول زمان مهاجرت درس خوانده بودند به وطن برگشتند.
 
اما به دلیل این که رهبران قومی با بسیاری از این گونه افراد، آشنا نبودند آنان به رغم داشتن تخصص و شایستگی لازم در بدنه کابینه جذب نشدند.
 
معرفی‌ افراد دارای وجاهت قومی به عنوان اعضای کابینه در دوره موقت، دوره انتقالی و 2 دور انتخاباتی که در مجموع 13 سال را در برگرفت به پا گرفتن سنتی انجامید که در آن تخصص‌گرایی به حاشیه رفت.
 
از آن‌ جا که هیچ‌گاه به یک سنت به یک باره نمی‌توان پشت کرد، نادیده گرفتن سنت 13 ساله تشکیل کابینه از چهره‌های مطرح قومی، بسی دشوار و مشکل می‌نماید.
 
با این همه، اما چنانچه تئوری‌ها و تصمیمات تحول‌ساز اشرف غنی زمینه عملی‌شدن یابند، بدون شک تحولات چشم‌گیری هم در بخش ساختاری و هم در بخش کارگزاری در افغانستان اتفاق خواهد افتاد.
 
/انتهای پیام

منبع: خبرگزاري فارس




تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن