تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820347509




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رد پای آثار خطی سنگ نگاره تیمره ایران برسفالهای دره سند وهند مرکزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رد پای آثار خطی سنگ نگاره تیمره ایران برسفالهای دره سند وهند مرکزی خمین – ایرنا – پژوهشگر سنگ نگاره های ایران گفت: در پژوهش هایی 11ساله بر روی سنگ نگاره های تیمره ایران مشخص شد که برخی از آثار تصویری و علائم خطی بر روی این سنگ نگاره ها بر روی سفالینه های مکشوفه در دره سند در بلوچستان پاکستان و هند مرکزی نیز وجود دارد.


"محمد ناصری فرد" روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این پیوستگی نشان از ریشه مشترک فرهنگی در نقاط مذکور وقسمت میانه فلات مرکزی (تیمره )می دهد.
وی با بیان اینکه علائم خطی که برروی سفالهای هند مرکزی که به تعدد یافت شده است نمادهای کمانگونه سه شاخه می باشند که در علائم خطی سطری هم بر روی سفالینه ها ی شوش و جیرفت نیز مشاهده می شود، اظهار کرد: این علائم خطی در میان خطوط ترکی باستان کشورهای آسیای میانه و قفقاز نیز مشاهده می شود.
ناصری فرد بیان کرد: این علایم به فراوانی در سنگ نگاره های تیمره، بوئین زهرا، میمه ،کردستان، دهتل از روستاهای توابع بستک هرمزگان نشان از کاربرد یکسان و قابل فهم این نماد در نقاط مذکور دارد.
پژوهشگر سنگ نگاره های ایران گفت: این علائم خطی با توجه به این که کهن و فراوان می باشند می تواند طی سالیان متمادی از نقاط مذکور و تیمره به هندوستان و دره سند در بلوچستان پاکستان برده شده باشد.
ناصری فرد افزود: در تعاملی که با پژوهشگران و باستان شناسان هندوستان انجام شده آنها هم از این پیوستگی آثار کهن مکشوفه شگفت زده شده و علاقه خود را برای دیدار از این آثار کهن ایران ایراز داشته اند.
وی اضافه کرد: محققین کشورهای جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز اعلام آمادگی کردند که این آثار همگون و کهن را از نزدیک مورد مطالعه وبازدید قرار بدهند.
وی ادامه داد: این علائم خطی برای نخستین بار در ایران کشف و معرفی می شود که می تواند در آینده گفتمان فرهنگی ملل را نسبت به آثار کهن مکشوفه محقق سازد و بستر نوینی از گردشگری را در ایران رقم زند.
ناصری فرد افزود: با کمال شگفتی نقوش بزکوهی که به فراوانی برروی دیواره کوهها و دره ها و غارهای نقاط مختلف ایران تکرار شده حدود 90درصد برروی سفالینه ها دره سند که یکی از تمدنهای کهن مکشوفه در دنیا می باشد؛ نیز وجود دارد و سفالینیه های مکشوفه در شهر سوخته ودره سند نیز از طرحهای همگون است که بیشترین آنها بزکوهی است.
تیمره منطقه ای بین محلات و خمین در استان مرکزی و گلپایگان در استان اصفهان است که قدیمی ترین نشانه های تمدن بشری در آن یافت شده است.ک/3
7276/555/559


17/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن