واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شیوع زیرپوستی تنبیه بدنی در برخی مدارس روزنامه خراسان شمالی در شماره روز دوشنبه، هفدهم آذرماه با درج گزارشی از بازگشت مجدد تنبیه بدنی به مدارس استان ابراز نگرانی کرده است.
در صفحه اجتماعی این نشریه استانی می خوانیم: چندی پیش، خبری مبنی بر تنبیه بدنی یک دانش آموز توسط سرایدار یکی از مدارس استان منتشر شد که بازتاب گسترده ای داشت تا جایی که محمد فاضل، مشاور وزیر آموزش و پرورش و مدیرکل دفتر وزارتی درباره انعکاس اخبار تنبیه بدنی این دانش آموز به یکی از خبرگزاری ها گفته بود: پدیده تنبیه بدنی به هیچ عنوان قابل قبول نیست و با آن برخورد می شود.
این مقام مسئول خاطر نشان کرده بود: ماجرای رخ داده شده برای دانش آموز شیروانی را شنیده ام و پی گیر آن هستیم تا با فرد خاطی به طور قطع برخورد شود.
این در حالی است که آن چه در برخی از مدارس شاهد آن هستیم، واقعیت های تلخی است که با وجود ممنوعیت های زیاد همچنان اتفاق می افتد و فقط برخی از اخباری که رسانه ای می شوند به گوش مسئولان می رسند.
به عنوان مثال یکی از مشاوران وزیر ادعا کرده است که تنبیه بدنی در مناطق محروم بیشتر رخ می دهد که این ادعا توسط دکتر جعفری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رد شد زیرا به اعتقاد وی، این ادعا مبنای علمی ندارد و به هیچ وجه ثابت شده نیست.
گفته می شود متاسفانه هنوز در برخی از مدارس تنبیه جسمانی دانش آموزان به شیوه های مختلفی وجود دارد و حتی برخی از معلمان با استفاده از اشیای مختلف از جمله کتاب و ماژیک دانش آموزان را تنبیه می کنند و یا در برخی موارد دیگر تنبیه بدنی حتی جای خود را به تنبیه روحی و روانی و به ویژه لفظی داده است که به مراتب این نوع تنبیه کمتر مورد توجه قرار می گیرد و به شکل عام تری در مدارس انجام می شود.
تنبیه های خاص
یکی از دانش آموزان پایه ششم در این رابطه به گزارشگر ما می گوید: معلم ما تنبیه های خاصی را برای بچه ها مشخص کرده است.وی اضافه می کند: معلم مان چند روز پیش همکلاسی ام را گوشه کلاس نگه داشت و از او خواست تا دست هایش را روی زمین و پاهایش را معلق به دیوار تکیه دهد و 10 دقیقه به همین شکل بماند.
تنبیه بدنی با هماهنگی مدیر و والدین
برخی از معلمان هم انجام تنبیه بدنی را تایید می کنند ولی آن را منوط به اجازه مدیر مدرسه و والدین می دانند.
یکی از معلمان مقطع ابتدایی در همین ارتباط می گوید: برخی از مواقع معلم چاره ای جز تنبیه بدنی ندارد ضمن این که برخی از خانواده ها تاکید می کنند که فرزندشان فقط به زور تنبیه نظم کلاس را رعایت می کند و در اغلب موارد خودشان اجازه تنبیه را می دهند.
این معلم که در یکی از روستاهای استان تدریس می کند، ادامه می دهد: بیشتر تنبیه بدنی برای دانش آموزان پسر انجام می شود.
یکی دیگر از معلمان هم در این ارتباط عنوان می کند: عوامل فرهنگی در انتخاب ابزار تنبیه برای معلمان متفاوت است به عنوان نمونه در یک روستا دانش آموزان به محض این که متوجه می شوند که خطاهای آن ها به والدینشان گزارش داده می شود، بایدها و نبایدها را رعایت می کنند و تغییر رویه می دهند.
وی تاکید می کند: در بیشتر موارد برای استفاده از تنبیه بدنی با مدیر مدرسه هماهنگی انجام می شود و در صورتی که مدیر اجازه آن را به معلم بدهد در مواقع اضطراری و برای دانش آموزان خاطی شاید از تنبیه بدنی هم استفاده شود.
استفاده از روش های تشویقی به جای تنبیه
یک روانشناس با بیان این که متاسفانه از تنبیه به عنوان یک ابزار آموزشی استفاده می شود، می گوید: بهترین روش در آموزش استفاده از روش های تشویقی است.
دکتر«جهانگیری» با بیان این که رفتارهای پرخاشگرانه معلمان، الگوی رفتاری دانش آموزان خواهد شد، خاطر نشان می کند: در شکل گیری رفتار دانش آموزان الگو سازی، تاثیرات چشمگیری دارد و آن ها با دیدن رفتارهای پرخاشگرانه یاد می گیرند که چنین رفتارهایی را از خود نشان دهند.
تنبیه لفظی در صورت اثبات جرم است
رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به این که انجام هر گونه تنبیه بدنی در مدارس غیر قانونی است و جرم محسوب می شود، می گوید: این عمل نوعی تخلف اداری و زیر پاگذاشتن قانون در نظام آموزشی محسوب می شود.
«ناصری مقدم» عنوان می کند: سرایدار شیروانی هم خود به جرمی که انجام داده بود اقرار کرده و در حال حاضر به تخلفات اداری معرفی شده است و باید برای تخلفی که انجام داده حکم صادر شود.
وی اضافه می کند: در کشور اسلامی، قوانین به دقت تصویب می شوند و به اجرا در خواهند آمد و بنا بر قانون هر گونه تنبیهی که در مدارس انجام شود متخلف، علاوه بر معرفی به تخلفات اداری، به دادگاه هم معرفی خواهد شد.
وی با بیان این که فحاشی در مدرسه توسط معلمان جرم است و در صورت اثبات با معلم مجرم برخورد خواهد شد، تاکید می کند: فحاشی نوعی توهین محسوب می شود و چنانچه مدیری به این مسائل در مدرسه رسیدگی نکند، ابلاغ مدیر لغو خواهد شد.
وی تصریح کرد: هیچ معلم و یا مدیری نباید به خود اجازه دهد به دانش آموزی توهین کند و یا با لحن و کلام نادرست با او سخن بگوید.
نماینده مردم 5 شهرستان استان و رئیس فراکسیون دفاع از حقوق کودکان و نوجوانان مجلس شورای اسلامی هم در این باره عنوان می کند: رسالت آموزش و پرورش در خود واژه گنجانده شده است؛ دبستان مخفف ادبستان است؛ مکانی که دانش آموز باید ادب، حرمت و سبک درست زندگی کردن را بیاموزد.
دکتر «جعفری»ادامه می دهد: تنبیه دانش آموزان از منظر حقوقی جرم است و برابر قانون فرد خاطی مجرم شناخته می شود و کسی که می خواهد تنبیه کند باید مجوز قانونی داشته باشد.وی می افزاید: باید قانون هم از معلمان دفاع کند و هم از دانش آموزان و برای آن ها تمهیدات زیر ساختی و قانونی در نظر بگیرد. ک/1
626
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]