واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح پیشگیری از شیوع شپش در مدارس استان بوشهر آغاز شد بوشهر- ایرنا- معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: با توجه به شیوع شپش درفصل پاییز و زمستان بویژه درجاهای شلوغ، اجرای طرح پیشگیری از پدیکلوزیس (شپش) درمدارس و مهدهای کودک این استان آغاز شده است.
حسن قلندری روز پنجشنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: دراین طرح مربیان بهداشتی دانش آموزان را به طور منظم چک و کسانی که مشکل دارند را به مراکز بهداشتی و خانه های بهداشت معرفی می کنند.
وی اضافه کرد: شپش طبقات اجتماعی نمی شناسد و به دنبال جایی گرم برای زندگی است که خانواده ها باید هوشیار باشند.
قلندری ادامه داد: خانواده ها فکر نکنند زندگی خوب، آنان را از ابتلا به شپش مصون می کند بلکه حضور بچه ها در محیط های اجتماعی امکان ابتلا به این بیماری را برای همه اقشار اجتماعی به وجود می آورد.
وی بیان کرد: با توجه به شیوع این بیماری در فصل پاییز و زمستان بویژه درجاهای شلوغ همانند مدارس و مهدهای کودک خانواده ها نسبت به رعایت نکات بهداشتی و کوتاه کردن موهای فرزندان خود اقدام کنند.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهرتاکید کرد: با همکاری خانواده ها و هماهنگی آنها با مربیان بهداشت مدارس می توان با این بیماری مبارزه کرد.
قلندری یادآور شد: درمان بیماری شپش زمان بر است و از بین رفتن آن حدود چهار هفته به طول می انجامد.
معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز دراین باره گفت: پدیکلوزیس یک نوع انگل خارجی بدن انسان است که در اکثر نقاط دنیا افراد را مورد حمله و با خونخواری از بدن میزبان خود رشد و تکثیر پیدا می کند.
محمد مهدی خواجه ییان افزود: سه نوع شپش سر، بدن و عانه وجود دارد که شپش سر از دو نوع دیگر شایع تر است.
وی اضافه کرد: این بیماری در همه گروه های سنی دیده شده اما در کودکان مدرسه ای (5-14سال) شیوع بیشتری دارد.
خواجه ییان با بیان اینکه دخترها بیشتر از پسرها به این بیماری مبتلا می شوند گفت: آلودگی در فصل های سرد سال بیشتر رخ داده اما درهمه فصل های سال می توان شاهد این بیماری بود.
وی اضافه کرد: در استان بوشهر همچون دیگر نقاط دیگر کشور مبتلایان به شپش وجود دارد که طبق بررسی های آماری صورت گرفته در شش ماه اول سال جاری تعداد چهار هزار و 372مورد کشف و تحت درمان قرار گرفته اند.
خواجه ییان بر رعایت بهداشت فردی و حمام مرتب (شست و شوی سر و بدن) حداقل هفته ای یک بار، رعایت بهداشت محیط زندگی، شانه زدن مرتب موها در هوای آزاد (روزی چندمرتبه)، پرهیز از استفاده وسایل شخصی دیگران (برس، شانه، مقنعه، کلاه)، استفاده از وسایل اختصاصی در هنگام مراجعه به آرایشگاهها، درمان بموقع افراد آلوده به منظور جلوگیری از انتشار آلودگی درمیان افراد سالم، بررسی و دادن آموزش به اطرافیان فرد مبتلا پاکسازی و تمیز کودن وسایل شخصی بیمار با روشهای مناسب (جوشاندن، اتوکشی، جاروبرقی) تاکید کرد.
وی گفت: برای درمان بیماری شپش ابتدا موها را با شامپوی معمولی تمیز و بعد موها را آغشته به شامپوی پری مترین یک درصد به مقدار یک تا دو قاشق مرباخوری به مدت 10 دقیقه کرد و سپس با آب گرم 40 درجه شست، شانه کردن موها با شانه دندانه ریز به منظور جدا کردن شپشه ای بالغ مرده و رشکها از مو، آبکشی و خشک کردن موها و تکرار عملیات پس از یک هفته در صورت مشاهده مجدد شپش یا رشک در بین موها از جمله راههای درمان این بیماری است. ک/3
629/539
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]