پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851031118
روايت شهيد چمران از واقعه 16 آذر 1332
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روايت شهيد چمران از واقعه 16 آذر 1332
بازخواني روايت واقعه 16 آذر سال 1332، تنها مرور تاريخ نيست؛ واگويه کردن داستاني حماسي نيست؛ بازخواني درسي است که تا آن سوي تاريخ آموزنده خواهد بود؛ درسي که به ما مي آموزد چگونه در برابر آنان که استقلالمان را هدف گرفته اند، سر خم نکنيم.
به گزارش نامه نیوز، دانشگاه بي ترديد، واقعه 16 آذرماه سال 1332 و شهادت سه دانشجوي مبارز در کريدور دانشکده فني تهران، واقعه اي تأثيرگذار در روند مبارزات ضداستعماري و ضداستکباري مردم ايران است. خشم و اعتراض دانشجويان عليه سياست هاي استعماري آمريکا و وابستگي آشکار شاه، غريو فرو خورده ملت بود که از حلقوم جوانان آزاده به گوش رسيد.
اگرچه آن روز فرياد آزادي و استقلال، به ضرب گلوله دژخيمان رژيم، در دانشگاه تهران خاموش شد، اما فرياد استقلال طلبي و رهايي از بند مستکبران، هيچ گاه از فکر و انديشه مردم اين مرز و بوم، به ويژه جوانان و دانشجويان مبارز، پاک نشد. 16 آذر و شهادت سه دانشجوي مبارز، به الگويي براي تداوم مبارزه با وابستگي و عدم استقلال تبديل شد. سال ها بعد، زنده ياد دکتر علي شريعتي درباره اين حماسه ماندگار نوشت: «...کاشکي مي توانستم اين«سه آذر اهورايي» را با تن خاکستر شده ام بپوشانم، تا در اين سموم که مي وزند، نفسرند! اما نه؛ بايد زنده بمانم و اين سه آتش را در سينه نگاه دارم.»
بازخواني روايت واقعه 16 آذر سال 1332، تنها مرور تاريخ نيست؛ واگويه کردن داستاني حماسي نيست؛ بازخواني درسي است که تا آن سوي تاريخ آموزنده خواهد بود؛ درسي که به ما مي آموزد چگونه در برابر آنان که استقلالمان را هدف گرفته اند، سر خم نکنيم. شهيد دکتر مصطفي چمران، يکي از شاهدان عيني واقعه 16 آذر است. او در يادداشتي که 9 سال بعد از اين واقعه به رشته تحرير درآمده، با قلم رسا و شيواي خود، حوادث آن روز را شرح داده است. بي گمان، حافظه قوي و نگاه نکته سنج شهيد چمران، بهتر از هر منبعي مي تواند روايتگر آن حماسه ماندگار باشد.
آن روز فراموش نشدني
از آن روز، يعني 16 آذر سال 1332، 9 سال مي گذرد، ولي وقايع آن روز چنان در نظرم مجسم است که گويي همه را به چشم مي بينم؛ صداي رگبار مسلسل در گوشم طنين مي اندازد، سکوت موحش بعد از رگبار بدنم را مي لرزاند، «آهِ» بلند و ناله جانگدازِ مجروحان را، در ميان اين سکوت دردناک، مي شنوم. دانشکده فنيِ خون آلود را، در آن روز و روزهاي بعد، به رأي العين مي بينم. آن روز، ساکت ترينِ روزها بود. چون شواهد و آثار، احتمال وقوع حادثه اي را نشان مي داد، دانشجويان بي اندازه آرام و هوشيار بودند که به هيچ وجه بهانه اي به دست کودتاچيان ندهند. پس چرا و چگونه دانشگاه گلوله باران شد؟ چطور سه نفر از بهترين دوستان ما، بزرگ نيا، قندچي و رضوي به شهادت رسيدند؟
چرا دانشگاه گلوله باران شد؟
اعمال خائنانه دولتِ کودتا، هرروز بر بغض و کينه مردم مي افزود و بر آتش خشم وغضب آنان دامن مي زد. از روز 14 آذر، راهپيمايي ها شدت بيشتري پيدا کرد. در بازار و دانشگاه عده اي دستگير شدند. روز 15 آذر، مجدداً، تظاهرات بي سابقه اي در دانشگاه و بازار برگزار شد. در دانشکدههاي پزشکي، حقوق، علوم و دندانپزشکي، تظاهرات، موضعي بود؛ جلوي هر دانشکده مستقلاً انجام مي گرفت و سرانجام با يورش سربازان خاتمه مي يافت و عده اي دستگير مي شدند. در بازار نيز، همزمان با تظاهرات دانشجويان، مردم دست به اعتصاب زدند و شروع به تظاهرات کردند و عده اي توسط مأموران نظامي گرفتار شدند. از طرفي، در تاريخ 24 آبان اعلام شده بود که نيکسون، معاون رئيس جمهور آمريکا، از طرف آيزنهاور، به ايران مي آيد. نيکسون به ايران مي آمد تا نتايج «پيروزي سياسي اميدبخشي که در ايران نصيب قواي طرفدار تثبيت اوضاع و قواي آزادي شده است» (نقل از نطق آيزنهاور در کنگره آمريکا بعد از کودتاي 28 مرداد) را ببيند. دانشجويان مبارز دانشگاه، تصميم گرفتند که هنگام ورود نيکسون، ضمن دمونستراسيون [تظاهرات] عظيمي، نفرت و انزجار خود را به دستگاه کودتا و طرفداري خود را از دکتر مصدق نشان دهند. تظاهرات عليه افتتاح مجدد سفارت و اظهار تنفر به دادگاهِ «حکيم فرموده»، همه جا به چشم مي خورد و وقوع تظاهرات هنگام ورود نيکسون حتمي بود. ولي اين تظاهرات براي دولتيان خيلي گران تمام مي شد، چون تار و پود وجود آن ها بستگي به کمک سرشار آمريکا داشت. اين بود که دستگاه براي خفه کردن مردم و جلوگيري از تظاهرات، از ارتکاب هيچ جنايتي اِبا نداشت. روز 15 آذر، يکي از دربانان دانشگاه شنيده بود که تلفني به يکي از افسران گارد دانشگاه دستور مي رسد که «بايد دانشجويي را شقه کرد و جلوي در بزرگ دانشگاه آويخت که عبرت همه شود و هنگام ورود نيکسون صداها خفه گردد و جنبنده اي نجنبد ... .» دولت بغض و کينه شديدي نسبت به دانشگاه داشت. دانشجويان، پرچمدار مبارزات ملي بودند و با فعاليت مداوم و موثر خود هيئت حاکمه را به سقوط تهديد مي کردند. دولت با خراب کردن سقف بازار و غارت اموال رهبران آن، بازاريان را کم و بيش مجبور به سکوت کرد، اما دانشگاه همچون خاري در چشم دستگاه مي خليد و دست از مبارزه برنمي داشت. رژيم همچون درنده خونخوارِ به کمين نشسته اي، دندان تيز کرده بود که از دانشجويان مبارز انتقام بگيرد؛ انتقامي که عبرت همگان شود.
آغاز هجوم
حدود ساعت 10 صبح ... ما در کلاس دوم دانشکده فني، که در حدود 160 دانشجو داشت، مشغول درس خواندن بوديم. آقاي مهندس شمس، استاد نقشه برداري، تدريس مي کرد. صداي چکمه سربازان از راهرو پشت در به گوش رسيد. اضطراب و ناراحتي بر همه مستولي شده بود و کسي به درس توجه نمي کرد.
در اين هنگام پيشخدمت دانشکده مخفيانه وارد کلاس شد و به دانشجويان گفت: «بسيار مواظب باشيد. چون سربازان مي خواهند به کلاس حمله کنند اگر اعلاميه يا روزنامه اي داريد از خود دور کنيد، مهندس خليلي به شدت عصباني است و تلاش مي کند از ورود سربازان به کلاس جلوگيري کند ولي معلوم نيست که قادر به اين کار باشد.» مهندس خليلي و دکتر عابدي، رئيس و معاون دانشکده فني، با تمام قوا مي کوشيدند از ورود سربازان به کلاس جلوگيري کنند. ولي سربازان نه تنها به حرف آنها اهميتي ندادند، بلکه آنها را به مرگ تهديد کردند. تا بالاخره در کلاس به شدت به هم خورد و پنج سرباز با مسلسل سبک وارد کلاس شدند.
عده اي از سربازان، دانشکده فني را به کلي محاصره کرده بودند تا کسي نگريزد. اکثر دانشجويان کوشيدند از درهاي جنوبي و غربي دانشکده خارج شوند. در اين ميان بغض يکي از دانشجويان ترکيد. او که مرگ را به چشم مي ديد و خود را کشته مي دانست ديگر نتوانست اين همه فشار دروني را تحمل کند و آتش از سينه پرسوز و گدازش به شکل شعارهاي کوتاه بيرون ريخت:«دست نظاميان از دانشگاه کوتاه». هنوز صداي او خاموش نشده بود که رگبار گلوله باريدن گرفت...
دانشکده در خون
در همان لحظه اول عده زيادي هدف گلوله قرار گرفتند. لحظات موحشي بود. دانشجويان يکي پس از ديگري به زمين مي افتادند؛ به خصوص که بين محوطه مرکزي دانشکده فني و قسمت هاي جنوبي سه پله وجود داشت و هنگام عقب نشيني عده زيادي از دانشجويان روي اين پلهها افتادند و نتوانستند خود را نجات دهند. اجساد خون آلود شهيدان نه تنها در دل سنگ اين جلادان اثري نکرد، بلکه با مسرت و پيروزي به دستگيري باقي مانده دانشجويان پرداختند. هر که را يافتند گرفتند؛ آنگاه آن ها را با قنداق تفنگ زدند، با دست هاي بالا به صف و روانه زندان کردند و خبر پيروزي خود را براي يزيد زمان بردند تا انعام و پاداش خود را دريافت دارند.
در اين واقعه مستخدمان و کارگران دانشکده فني بي اندازه به دانشجويان کمک کردند. به اين ترتيب سه نفر از دوستان ما بزرگ نيا، قندچي و شريعت رضوي شهيد و بيست و هفت نفر دستگير و عده زيادي مجروح شدند. هنگام تيراندازي بعضي از رادياتورهاي شوفاژ در اثر گلوله سوراخ شد و آب گرم با خون شهدا و مجروحان در آميخت و سراسر محوطه مرکزي دانشکده فني را پوشاند؛ طوري که حتي پس از ماهها از در و ديوار دانشکده فني بوي خون مي آمد... .
بازتاب فاجعه
جريان اين فاجعه دردناک به سرعت منتشر شد و خشم و کينه آزاديخواهان را برافروخت. دانشگاه تهران به پيروي از دانشکده فني و به عزاي شهداي آن، در اعتصاب عميقي فرو رفت. بعدازظهر آن روز دانشجويان از دانشکده حرکت کردند و با سکوت غم آلود و ماتم زده، رهسپار خيابان هاي مرکزي شهر شدند. مخصوصاً در خيابان هاي لاله زار و استانبول، انبوه دانشجويان عزادار نظر هر رهگذري را جلب و او را متوجه اين جنايت عظيم مي کرد. بيشتر دانشکدههاي شهرستان ها نيز براي پشتيباني از دانشگاه تهران اعتصاب کردند... .
دانشجويان پيش پاي نيکسون قرباني شدند
روز بعد نيکسون به ايران آمد ودر همان دانشگاه، در همان دانشگاهي که هنوز با خون دانشجويان بي گناه رنگين بود، دکتراي افتخاري حقوق دريافت کرد و از سکون و سکوت «گورستانِ خاموشان» ابراز مسرت کرد و به دولت کودتا وعده مساعدت و کمک داد؛ به رئيس جمهور آمريکا پيغام برد که آسوده بخوابد ...
صبح ورود نيکسون يکي از روزنامهها در سرمقاله خود تحت عنوان «سه قطره خون» نامه سرگشاده اي به نيکسون نوشت که فوراً توقيف شد. در اين نامه سرگشاده ابتدا به سنت قديم ما ايراني ها اشاره کرده بود که «هرگاه دوستي از سفر مي آيد يا کسي از زيارت باز مي گردد و يا شخصيتي بزرگ وارد مي شود، ما ايرانيان به فراخور حال در قدم او گاوي يا گوسفندي قرباني مي کنيم.» آن گاه خطاب به نيکسون گفته شده بود:«آقاي نيکسون وجود شما آن قدر گرامي و عزيز بود که در قدوم شما سه نفر از بهترين جوانان اين کشور يعني دانشجويان دانشگاه را قرباني کردند!»
مهم ترين نکات
شهيد چمران: آن روز چنان در نظرم مجسم است که گويي همه را به چشم مي بينم؛ صداي رگبار مسلسل در گوشم طنين مي اندازد، سکوت موحش بعد از رگبار بدنم را مي لرزاند، «آهِ» بلند و ناله جانگدازِ مجروحان را، در ميان اين سکوت دردناک، مي شنوم.
روز 15 آذر، يکي از دربانان دانشگاه شنيده بود که تلفني به يکي از افسران گارد دانشگاه دستور مي رسد که «بايد دانشجويي را شقه کرد و جلوي در بزرگ دانشگاه آويخت که عبرت همه شود و هنگام ورود نيکسون صداها خفه گردد و جنبنده اي نجنبد ... .»
در اين ميان، بغض يکي از دانشجويان ترکيد. او که مرگ را به چشم مي ديد و خود را کشته مي دانست ديگر نتوانست اين همه فشار دروني را تحمل کند و آتش از سينه پرسوز و گدازش به شکل شعارهاي کوتاه بيرون ريخت:«دست نظاميان از دانشگاه کوتاه». هنوز صداي او خاموش نشده بود که رگبار گلوله باريدن گرفت ...
روز بعد، نيکسون به ايران آمد ودر همان دانشگاه، در همان دانشگاهي که هنوز با خون دانشجويان بي گناه رنگين بود، دکتراي افتخاري حقوق دريافت کرد و از سکون و سکوت «گورستانِ خاموشان» ابراز مسرت کرد و به دولت کودتا وعده مساعدت و کمک داد.
منبع: روزنامه خراسان
۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بر سر مزار سه شهید 16 آذر 1332 -
به مناسبت 16 آذر برگزار شد حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بر سر مزار سه شهید 16 آذر 1332 شناسهٔ خبر 2436733 شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۸ حوزه و دانشگاه > دانشجویی با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بر سر مزار سه شهید واقعه 16 آذر یاد و خاطره این سه شهید گرامی داشخاطره نگاری شهید چمران از 16 آذر سال 32: هنوز صدای رگبار مسلسل در گوشم طنین می اندازد
خاطره نگاری شهید چمران از 16 آذر سال 32 هنوز صدای رگبار مسلسل در گوشم طنین می اندازد سیاست > احزاب و شخصیتها - تسنیم نوشت آن چه خواهید خواند از معدود تک نگاری های بجای مانده از شهود ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ است که به قلم شهید مصطفی چمران و در سال ۱۳۴۱ به رشته تحریر در آمدهفرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص): جرقه اصلی شانزده آذر در سال 1332 توسط سه دانشجوی شهید دانشگاه
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء ص جرقه اصلی شانزده آذر در سال 1332 توسط سه دانشجوی شهید دانشگاه تهران زده شدفرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء ص گفت جرقه اصلی شانزده آذر در سال 1332 توسط سه دانشجوی شهید دانشگاه تهران زده شد وهدفشان این بود که نیکسون آمریکاروایت زندگی شهید کلاهدوز؛ از گارد جاویدان تا جبهه های جنوب
روایت زندگی شهید کلاهدوز از گارد جاویدان تا جبهه های جنوب تهران-ایرنا- کارگردان نیمه پنهان ماه گفت برنامه نیمه پنهان ماه این هفته در گفت و گو با همسر شهید کلاهدوز به بررسی زندگی این سردار شهید دفاع مقدس می پردازد یاسر انتظامی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویز«شراب تلخ» بعد از «شراب سرخ» میآید/ روایت مقتل از نگاه شهید مطهری -
رشید به مهر خبر داد شراب تلخ بعد از شراب سرخ میآید روایت مقتل از نگاه شهید مطهری محسن رشید از آمادهسازی دو کتاب جدید با موضوع ائمه و امامت خبر داد که یکی از این دو کتاب مقتل از زاویه دید شهید مطهری و دیگری مجموعهشعری با عنوان شراب تلخ است محسن رشید شاعر و محقق ادبیاتتیم هندبال بانوان شهید چمران لارستان به دیدار تیم مونای البرز می رود
تیم هندبال بانوان شهید چمران لارستان به دیدار تیم مونای البرز می رود شیراز - ایرنا- مربی تیم هندبال شهید چمران لارستان گفت تیم هندبال بانوان شهید چمران لارستان در هفته هفتم لیگ برتر بانوان کشور روز هفتم آذر در سالن تختی لارستان میزبان تیم مونای البرز است خدیجه قانع دوشنبه بهاستقبال مردم آذربایجانغربی از پیکرهای دو شهید گمنام
یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۷ پیکرهای پاک دو شهید گمنام دوران هشت سال دفاع مقدس با حضور سردار باقرزاده در دانشگاه ارومیه آرام میگیرد به گزارش سرویس فرهنگحماسه ایسنا مراسم استقبال از پیکرهای پاک دو شهید گمنام جنگ تحمیلی امروز با حضور اقشار مختلف مردم و مسؤلان استان آذربایجان غربعضو شورای شهر گرگان: واقعه 5 آذر ماه ارزشمندتر از روز گرگان است
عضو شورای شهر گرگان واقعه 5 آذر ماه ارزشمندتر از روز گرگان استعضو شورای اسلامی شهر گرگان گفت واقعه پنجم آذر ارزشمندتر از روز گرگان و یکی از حلقههای پیروزی انقلاب اسلامی است به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان پنج آذر ماه برگ زرینی از مردم گرگان است که در پی هتک حرمت به حرم علیروایت احمدرضا عابدزاده از حماسه 8 آذر /هم در ملبورن جشن گرفتیم، هم در دبی و تهران
روایت احمدرضا عابدزاده از حماسه 8 آذر هم در ملبورن جشن گرفتیم هم در دبی و تهران ورزش > فوتبال ملی - عابدزاده یکی از ستاره های ایران در بازی تاریخی ایران و استرالیا بود به گزارش خبرورزشی خداداد عزیزی با گلی که درون دروازه مارک بوسنیچ کاشت حماسهساز ملبورن شددر دیدار بسیجیان مهدیشهر با خانواده شهید طاهرکرد صورت گرفت روایت حنابندان قبل از شهادت از زبان مادر شهید طاهرک
در دیدار بسیجیان مهدیشهر با خانواده شهید طاهرکرد صورت گرفتروایت حنابندان قبل از شهادت از زبان مادر شهید طاهرکردمادر شهید طاهرکرد با بیان خاطراتی از فرزند شهیدش گفت در آخرین دیدار و خداحافظی به پایش به نیت دامادی فرزندم حنا بستم و گلویش را به تأسی از آخرین دیدار حضرت زینب س با ارئیس اسبق دانشگاه شهید چمران درگذشت
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۰ دکتر محمدصادق نجفی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز از سالهای 60 تا 63 درگذشت به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خوزستان – دکتر محمد رعایایی اردکانی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز به همین مناسبت پیام تسلیتی را صادر کرد متننفرات برگزیده جایزه علامه طباطبایی وشهید آوینی اواخرآذرماه معرفی می شوند
نفرات برگزیده جایزه علامه طباطبایی وشهید آوینی اواخرآذرماه معرفی می شوند تهران- ایرنا- معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان از به پایان رسیدن فرآیند چند ماهه انتخاب نفرات برگزیده جایزه علامه طباطبایی و شهید آوینی خبرداد وگفت اسامی نفرات برگزیده اواخر آذرماه و پس از بررسی نهایی در شورای16 آذر، يادآور خاطرهی حماسه آفريني سه شهيد دانشجوی مسلمان و مبارز
قم 16 آذر يادآور خاطرهی حماسه آفريني سه شهيد دانشجوی مسلمان و مبارز وقایع آذر ۱۳۳۲ نمایانگر واکنش دولت کودتا به فعالیتهای دانشجویی بود به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران قم 16اذر روز بزرگي كه به عنوان سر آغازي براي ورود عملي جامعه دانشگاهي كشور به صحنه مبارزات ضد استكباريمشكلات دانشگاه شهيد چمران اهواز در يك نگاه
مشكلات دانشگاه شهيد چمران اهواز در يك نگاه نویسنده محمود بويري تنها چند روزي بيش نيست كه وزارت علوم با رأيآوري دكتر فرهادي روي آرامش به خود گرفته در شرايطي كه طي يك سال گذشته چندين سونامي به خود ديده بود و با توجه به همين مسئله تحولات دانشگاهها به خصوص دانشگتبیین حرکت امام حسین (ع) از مدینه تا کربلا به روایت محمدرضا سنگری رسالت امام حفظ دین بود/سراسر واقعه کربلا زی
تبیین حرکت امام حسین ع از مدینه تا کربلا به روایت محمدرضا سنگریرسالت امام حفظ دین بود سراسر واقعه کربلا زیباست به شعور حسینی نرسیدهایمیک پژوهشگر تاریخ عاشورا با بیان اینکه سراسر واقعه کربلا زیباست اما برخی قصد دارند آن را با خون و خونریزی نشان دهند گفت باید همطراز با سوگ وجام جم ایام - 16 آذر ۱۳۳۲ به روایت روزنامه اطلاعات
روزنامه اطلاعات عصر روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ گزارشی درباره تظاهرات چند نفر از دانشجویان منتشر و پس از آن اعلامیه فرمانداری نظامی را منعکس کرد که به تحریکات عناصر اخلالگر و افراطی اشاره کرده بود البته آن روز در دبیرستان دارالفنون و بازار کفاشها هم ناآرامیهایی رخ داد که پای یک روباهدیدار استاندار آذربایجانغربی با یک خانواده شهید و جانباز
سهشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۲ استاندار آذربایجانغربی با خانواده شهید یوسف ولینژاد و همچنین محمدباقر فرخی جانباز بالای 70درصد دیدار کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجانغربی مهندس سعادت در این دیدار ضمن نثار فاتحه به روح بلند شهدای هشت سال دف-