تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802419305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاون محیط زیست خوزستان:تکثیر ماهی تیلاپیا وضعیت تالاب شادگان را بحرانی کرده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون محیط زیست خوزستان:تکثیر ماهی تیلاپیا وضعیت تالاب شادگان را بحرانی کرده است اهواز-ایرنا- معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست خوزستان با اشاره به شرایط بحرانی تالاب شادگان با تکثیر ماهی تیلاپیا از نوع زیلی گفت: به دلیل افزایش این نوع ماهی مهاجم وضعیت تالاب شادگان بحرانی شده است.


"عادل مولا" در حاشیه جلسه بررسی وضعیت کشاورزی و شیلات استان که یکشنبه در محل استانداری خوزستان برگزار شد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در حال حاضر 99 درصد از صید ماهی در تالاب شادگان ماهی تیلاپیا است که هیچ گونه ارزشی پروتئینی ندارد.
وی با اشاره به اینکه وجود این نوع ماهی مهاجم موجب تنش زیست محیطی در استان شده گفت: ماهی تیلاپیا از نوع زیلی یک نوع ماهی مهاجم همه چیز خوار است که در تمام زیستگاهها قدرت زیست داشته و علاوه بر تاثیر مخرب بر پوشش گیاهی موجب از بین رفتن سایر آبزیان نیز می شود.
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست خوزستان افزود: این گونه مهاجم تکثیر غیر قابل کنترلی دارد و به گونه ای رشد کرده که در تمامی آب های استان مشاهده شده است.
مولا افزود: در این خصوص جلسات متعددی با حضور کارشناسان برگزار شده که تاکید شد برای حل این مشکل باید از ظرفیت های استانی و مراکز علمی برای کنترل رشد ماهی تیلاپیا استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه از بین بردن این گونه ماهی بسیار سخت و دشوار است افزود: ماهی تیلاپیا نوعی ماهی است که در تمامی زیستگاه ها وجود دارد و از هر طریقی می تواند وارد آب های استان شود.
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست خوزستان گفت: این گونه دریایی در تمامی آبهای استان مشاهده شده اما شدت تکثیر آن در تالاب شادگان به عنوان یک زیستگاه طبیعی بسیار زیاد است.
مولا افزود: در مطالعاتی که در برخی از کشورها در خصوص این گونه انجام شد ، تنها راه جلوگیری از تکثیر آن عقیم سازی است که این روش نیز نتیجه مطلوبی تا کنون نداشته است.
رئیس پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور نیز گفت: کانون وجود گونه تیلاپیا در تالاب شادگان است و این گونه مهاجم در بیشتر استخرهای پرورش آبزیان دیده شده است.
"جاسم مرمضی" در اهواز بیان کرد: در خصوص جلوگیری از تکثیر این نوع ماهی مطالعاتی در دست نیست و لازم است در این زمینه گروه هایی برای تحقیق تشکیل شود.
وی افزود: آسیبی که از این گونه به محیط زیست استان وارد می شود بسیار زیاد است و نیاز است اعتباراتی برای مقابله با این گونه مهاجم در استان در نظر گرفته شود .
ماهی تیلاپیا زیلی در دو سال گذشته با ورود به آب های استان خصوصا در تالاب شادگان بخش قابل توجهی از اشتغال مردم این منطقه را از بین برده به گونه ای که به برخی از گونه های نادر آبزیان در این منطقه آسیب های جدی وارد کرده است.
این گونه ماهی تیلاپیا که در آب های خوزستان به صورت ناخوانده پیدا شده، نوع بسیار مخرب با نام زیلی (zilli) است که هیچ گونه ارزش اقتصادی ندارد.
جثه کوچک، همه چیزخوار بودن، سرعت رشد بسیار زیاد، مقاومت بسیار نسبت به شرایط محیطی و کنترل دشوار از ویژگی های این گونه است و از همه مهم تر اینکه رقیب قدرتمند غذایی برای گونه های بومی و محلی به شمار می رود و عرصه را بر آنها تنگ می کند.
/7161/551


16/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن