واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار مرکزی: توسعه پایدار کشور نیازمند گسترش چتر سوادآموزی است اراک- ایرنا- استاندار استان مرکزی گفت: توسعه پایدار کشور نیازمند گسترش چتر سواد آموزی و نهادینه کردن جریان دانایی محور در جامعه است.
«محمد حسین مقیمی» روز یکشنبه در شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی استان مرکزی افزود: گسترش سواد آموزی و تلاش مستمر در مقابله با بیسوادی در استان نیازمند همکاری و تعامل بیشتر مردم و مسوولان است.
وی ادامه داد: بهره مندی از سواد خواندن و نوشتن ظرفیتی است که اگر به درستی از آن بهره گرفته شود می تواند گره گشای بسیاری از چالش های جامعه باشد و بایستی که درسایه برنامه ریزی و نظارت موثر نقصان و ضعف در این حوزه جبران شود.
نماینده دولت تدبیر و امید در استان مرکزی بیان کرد: بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای در اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم از معضلات و مشکلات ناشی از بیسوادی و ترغیب کم سوادان و بیسوادان به ادامه تحصیل موضوعی است که نباید به آسانی از کنار آن گذشت.
وی خاطرنشان کرد: دولت به اندازه توان خود برای گسترش سواد آموزی در جامعه هزینه می کند و مسوولان استانی نیز باید توان خود را به کار ببندند تا در آینده نزدیک شاهد ریشه کنی بی سوادی باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این نشست گفت: شناسایی و بازگرداندن به محیط آموزشی دانش آموزان لازم التعلیمی که به هر دلیلی ترک تحصیل کرده اند مهمترین رویکرد این اداره کل در سال جاری بوده است.
«شهریار فولادوند» بیان کرد: در بسیاری از موارد والدین دانش آموزان برای بازگرداندن فرزندانشان به محیط های آموزشی مقابله کرده و با مداخله پلیس این مهم انجام می شود.
وی کمبود نیروهای آموزش دهنده را یکی از مشکلات اساسی نهضت سوادآموزی در استان مرکزی دانست و گفت: قبل از ادغام نهضت سوادآموزی به اداره کل آموزش و پرورش، 720 آموزش دهنده کارآزموده با مدرک تحصیلی مرتبط در خدمت این نهادبودند که همه این نیروها جذب آموزش و پرورش شدند.
فولادوند توضیح داد: هم اکنون 500 نیروی کم تجربه با مدارک غیرمرتبط وظیفه تدریس سوادآموزان را برعهده دارند که این مهم باعث پایین آمدن کیفیت آموزش شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن194 هزار و 485 نفر از جمعیت استان مرکزی بیسواد هستند که استان در این شاخص رتبه 12 کشور را دارد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این آیین گفت: مشکلات و موانع گسترش نهضت سوادآموزی در استان به دسته های گرایشی، آموزشی، سازمانی و زمینه ای تقسیم می شوند.
«خیرعلی مینایی» افزود: فقر مالی، مخالفت برخی از والدین با ادامه تحصیل فرزندان و نبود احساس نیاز برای ادامه تحصیل مهمترین مشکلات گرایشی در زمینه گسترش نهضت سوادآموزی است.
وی ادامه داد: بی انگیزه بودن آموزش دهندگان به دلایل مختلف از جمله کمبود حق الزحمه، نامناسب بودن فضاهای آموزشی، تاخیر های طولانی مدت در پرداخت حق الزحمه آموزش دهندگان و طولانی بودن مدت آموزش و تدریس مهمترین مشکلات آموزشی گسترش نهضت سوادآموزی در استان است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی اضافه کرد: در بخش مشکلات سازمانی نیز دقیق نبودن آمارهای اعلام شده بیسوادان از سوی مرکز آمار، کاهش کیفیت آموزش به دلیل کمبود نیروهای کاآزموده با مدرک تحصیلی مرتبط و عدم همکاری دستگاه های دلتی با اداره کل آموزش و پرورش، ضعف در تبلیغات، نبود قوانین حمایت کننده از آموزش دهندگان، ادغام نهضت سوادآموزی به آموزش و پرورش و عرضه محور بودن به جای تقاضا محور بود سوادآموزی در جامعه مهمترین موانع توسعه سوادآموزی در جامعه محسوب می شود.
وی ادامه داد: مشکلات مربوط به اقامت آموزش دهندگان در روستاها، مهاجرت های بی برنامه مردم از روستاها به شهرها و ناتوانی برخی از سوادآموزان در مناطق دو زبانه مهمترین مشکلات زمینه ای در گسترش سوادآموزی در استان است.
مینایی بیان کرد: انتشار و توزیع هشت هزار پوستر تبلیغاتی در نقاط مختلف استان، ارائه فراخوان همکاری به دستگاه های دولتی، تشکیل کارگروه های استانی، پیگیری و تصویب راهکارهای تشویقی برای مدیران مدارس و معلمان مهمترین اقدامات اداره کل آموزش و پرورش برای گسترش نهضت سوادآموزی در نقاط مختلف استان مرکزی در سال تحصیلی جاری است.
تبلیغات گسترده در راستای گسترش نهضت سوادآموزی و ریشه کنی بیسوادی در جامعه و تجلیل از مسوولان و مدیران مراکز نهضت سوادآموزی در نقاط مختلف نهضت سوادآموزی در هفتم دیماه سال 1358 به دستور امام راحل تشکیل شد. ک/2
7115/560/
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]