تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820778090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خسارات حضور دام در جنگل، 11 برابر منافع اقتصادی آن است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مسوول خروج دام سازمان جنگل ها: خسارات حضور دام در جنگل، 11 برابر منافع اقتصادی آن است ایرنا - نوشهر - مسوول طرح خروج دام و سامان دهی جنگل نشینان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از جنگل های هیرکانی، گفت: دام داری سنتی در داخل جنگل علاوه بر تخریب طبیعت، برای کشور توجیه اقتصادی نیز ندارد زیرا خسارت حضور دام در جنگل 11 برابر منافع اقتصادی آن است.


"رحمت الله پورولی بندپی" روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای اجرای طرح خروج دام در شمال کشور در سال 1368 تا کنون، یک میلیون و 398 هزار و 859 واحد دامی یعنی فقط 32 درصد دام های موجود، از جنگل خارج شده است.
وی کل دام های موجود در جنگل های هیرکانی را حدود چهار میلیون و 370 هزار واحد ذکر کرد و ادامه داد: کمبود اعتبارات و ناهماهنگی های موجود بین نهادها و اجباری نبودن اجرای این طرح، از مهم ترین دلایل کندی آن است.
مسؤول خروج دام سازمان جنگل ها، تاکید کرد: دام با خوردن نهال درختان به موجودیت جنگل آسیب جدی می زند و رفت و آمد آن باعث کوبیدگی خاک جنگل می شود.
پورولی اظهار داشت: ساخت و تعمیر سراهای دام داری با استفاده از چوب درختان انجام می شود که از عوامل تخریب جنگل است.
وی تصریح کرد: مطابق آمار پایه مربوط به سال 1364، در جنگل های هیرکانی در حدود 78 هزار خانوار جنگل نشین وجود داشت که 13 هزار خانوار مشمول سامان دهی شدند که تا کنون چهار هزار و 640 خانوار پراکنده، از جنگل خارج و تجمیع شدند.
مسؤول طرح خروج دام و سامان دهی جنگل نشینان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: خرید و تملک اراضی مستثنیات اشخاص به میزان پنج هزار و 114 هکتار و آزادسازی اتراقگاه دام داران به میزان 12 هزار و 500 هکتار از جمله کارهای صورت گرفته برای کاهش آثار تخریبی حضور دام در جنگل بوده است.
پورولی یادآور شد: پس از خروج دام داران از جنگل و یا خرید مستثنیات اشخاص، زمین و اتراقگاه آنان جنگل کاری و احیا می شود که در این چارچوب تا کنون 17 هزار هکتار از جنگل های مخروبه در شمال کشور احیا شده است.
وی با اشاره به اعتبار 66 میلیارد ریالی مصوب برای سال 1393 بیان کرد: اعتبارات طرح خروج دام از جنگل در طول برنامه چهارم توسعه و همچنین سه سال اول برنامه پنجم همواره روند نزولی داشته است در حالی که اگر اعتبارات لازم تخصیص داده شود، این طرح حداکثر در مدت 10 سال به طور کامل اجرا می شود.
مطابق بررسی های انجام شده، دام های موجود در جنگل های هیرکانی فقط پنج درصد گوشت و شیر کشور را تولید می کنند. ک/3
7517/1535/608


16/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن