تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): هر كس باطل را يارى كند، به حق ستم كرده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803043428




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رتبه هفتاد و نهم ایران برای اعزام نیروی کار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور خبر داد: رتبه هفتاد و نهم ایران برای اعزام نیروی کار تهران - ایرنا - دبیرکل شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گفت: براساس گزارش سال جاری میلادی بانک جهانی 10 کشور نخست دارای بالاترین میزان دریافت حواله ارزی به ترتیب هند، چین، فیلیپین، فرانسه، مکزیک، نیجریه، مصر، پاکستان، آلمان و بنگلادش بودند در حالی که ایران در رتبه هفتاد و نهم قرار گرفته است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سیدجواد قوام شهیدی روز شنبه در همایش صدور خدمات فنی و مهندسی افزود: موضوع صدور خدمات فنی و مهندسی بحثی بسیار نزدیک با موضوع مهاجرت است، مهاجرت به چند صورت (دائم، موقت و با قصد بازگشت) انجام می گیرد. در کشورهایی نظیر ایران، به دلایل تاریخی نگاه به امر مهاجرت یک رویکرد مثبت نبوده و از مهاجرت به عنوان یک امر پسندیده با یک ارزش کمتر، یاد می شود.
وی با بیان آنکه سرمایه انسانی یکی از عوامل مؤثر در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه است، گفت: در جهان امروز از بحث مهاجرت و تبادل نیروی انسانی در کشورها به عنوان یک ارزش و آورده فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی یاد می شود.
وی اضافه کرد: ضرورت ها، نیازها و اشباع فرصت های شغلی و تخصصی در کشورهای توسعه یافته و برخوردار از یک طرف ، فقدان زیرساختها، محدودیت منابع کشورهای غیربرخوردار و درحال توسعه از طرف دیگر، تبادل و گسیل منابع انسانی به فرامرزها برای امر اشتغال، کسب ثروت، مهارت، علم و خلق ارزش در دنیای امروز ترتیبات نوینی را برای هر دو طیف برخوردار و غیربرخوردار شکل داده است.
قوام شهیدی اظهار داشت: مهاجرت نیروی کار و ارسال وجه بر توسعه داخل کشورهای مبدأ تاثیراتی از جمله افزایش نقدینگی و تقاضا، سرمایه گذاری، تحرک در تولید، افزایش اشتغال و رفاه، ارتقا اقتصاد ملی پایدار، افزایش مشارکت سیاسی، کاهش فقر، بهبود ساختار سرمایه انسانی، افزایش سطح دسترسی به تحصیلات و بهداشت را به همراه دارد.
به گفته وی، سیاست کشورهای در حال توسعه ناظر بر کاهش فقر و افزایش رشد است.
قابل ذکر است که ثروت ایرانیان خارج کشور بالغ بر 1500 میلیارد دلار برآورد می شود که بهره مندی توسعه کشور از چنین مولفه ای قابل مدیریت است.
بنابراین در دنیای امروز در کشورهای در حال توسعه مثل ایران یک تجدیدنظر در بحث مهاجرت و مهندسی و مدیریت اعزام نیرو به فرامرزها از اولویت هاست و این کار نیازمند برنامه ریزی و مطالعه دقیق است.
وی گفت: ضرورت اقداماتی برای کمک به توسعه اقتصادی اجتماعی کشور با صدور خدمات نیروهای فنی مهندسی و همچنین به منظور بهره برداری از تجربیات سایر کشورها از نگاه تولید ثروت و انتقال فناوری کاملاً مفید و راهگشا می باشد.
براساس گزارش بانک جهانی دریافت وجه از طریق اعزام نیروی کار در کشورهای تیمور، تاجیکستان، قرقیزستان، نپال و مولداوی به ترتیب دارای بالاترین میزان تأثیر در تولید ناخالص داخلی آن کشورها (GDP) بوده است. جهان همان دهکده کوچک است که در جهت کسب مهارت، تبادل ثروت و علم نیازمند تبادل نیروی انسانی، تعامل و نهایتاً هم افزایی است.
به گفته وی، عواملی نظیر پایین بودن سطح توسعه و درآمد سرانه کشورها، تفاوت نرخ بیکاری در کشورهای مبدأ و مقصد ، شکاف درآمدی بین کشور مبدأ و مقصد،نظام آموزش عالی، عوامل اجتماعی و سیاسی بر جذب و مهاجرت نیروی انسانی ماهر تأثیرگذارند.
وی گفت: موضوع صدور خدمات و اعزام نیروهای فنی مهندسی و نیروی کار نیازمند بازتعریف است. نیروی انسانی متخصص شرط لازم برای از بین بردن عقب ماندگی اقتصادی و استفاده از ظرفیتها و ایجاد انگیزه های لازم برای پیشرفت بوده و عاملی مهم در برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب است. آمار بالای بیکاری در کشور نشان می دهد که برنامه ریزی در جهت ایجاد اشتغال برای این افراد که دارای تحصیلات و مهارت های لازم نیز هستند، ضروری است.
قوام شهیدی افزود: در دولت تدبیر و امید می توان نیروهای تخصصی مازاد خود را با رویکردی خلاقانه و با استفاده از قدرت دیپلماسی و بسط مناسبات با دیگر کشورها به خارج از کشور اعزام نمود.
وی تصریح کرد: براساس گزارش بانک جهانی در سال 2013 کشورهای آمریکا، روسیه، عربستان، سوئیس، آلمان، کویت، فرانسه، لوکزامبورگ، هلند و قطر به ترتیب دارای بیشترین میزان جذابیت برای مهاجرین و سهم از ارسال وجه توسط مهاجرین به کشورهای خود بوده اند. بنابراین با حفظ اصول دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران می توان هریک از این کشورها را به عنوان کشورهای هدف برای اعزام نیروی کار در نظر گرفت و در این خصوص برنامه ریزی کرد.
جلوگیری از پیامدهای خروج غیرقانونی، افزایش درآمد ارزی، کاهش فقر و بیکاری، بهبود تراز پرداختهای حساب جاری و انتقال به گفته دبیرکل شورای عالی ایرانیان، تجارب مدیریتی و کارآفرینی به کشور مبدأ، بهبود وضعیت اعتباری کشور برای استقراض خارجی از جمله فرصت های ناشی از مدیریت اعزام نیروی کار و اشتغال در خارج است.
وی گفت: برای دستیابی به این هدف نیازمند یک اجماع بین دستگاههای مرتبط با موضوع اعزام نیروی کار مانند وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، کشور و دادگستری، بانک مرکزی، سازمان تامین اجتماعی، شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، انجمن صنفی دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی های بین المللی هستیم.
وی اهداف و وظایف شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور که می تواند مکمل اهداف ساماندهی نیروی کار و بهره برداری از فرصت خدمات فنی مهندسی خارج از مرزها باشد را بررسی و تصویب سیاست ها و برنامه های کلان در ارتباط با ایرانیان خارج از کشور، حمایت از حقوق حقه و هویت ایرانیان خارج از کشور، کمک به ترویج خط و زبان فارسی در میان ایرانیان خارج، هماهنگی و بهینه سازی سیاست های اجرایی دستگاه های مختلف در نحوه ارائه خدمات به ایرانیان خارج از کشور و اتخاذ تدابیر لازم برای تعامل سازنده با ایرانیان خارج از کشور و تسهیل حضور و مشارکت آنان در عرصه های مختلف سازندگی و توسعه کشور ذکر کرد.
وی ادامه داد: وظائف گفته شده در شرایطی است که ایرانیان خارج از کشور در سطح جهان از جایگاههای مناسبی برخوردار باشند. به عنوان مثال به گزارش تامسون رویترز موسسه معتبر رنکینگ جهانی در سال 2014 تعداد 24 نفر از ایرانیان، بالاترین سطح علمی را در فهرست سکانداران علم جهان کسب نموده اند که از این تعداد 10 نفر در داخل و 12 نفر دیگر در خارج از کشور به سر می برند.
وی گفت: براساس فهرستی که گروه مطالعاتی ایرانی در آمریکا منتشر کرده بیش از 500 پروفسور ایرانی‎تبار در ایالات متحده در معتبرترین دانشگاههای این کشور نظیرMIT ، هاروارد، پرینسون و استنفورد مشغول فعالیت هستند و در مرکز تحقیقات فضایی آمریکا ناسا و در بخش پژوهش حدود 120 دانشمند از تمام ملیت ها مشغول به کارند که 60 نفر از آنان ایرانی هستند. ایرانیان مهاجر در آمریکا از جمله ثروتمندترین و برجسته ترین افراد علمی، فنی و اقتصادی در این کشور به شمار می روند. کمیسیون اروپا در گزارشی که در خصوص وضعیت بهداشت حرفه ای در 17 کشور اروپایی منتشر کرده، آمارهای جالبی را در خصوص جایگاه پزشکان ایرانی در سیستم بهداشتی کشورهای اروپایی نشان می دهد که پزشکان ایرانی در رتبه های نخست پزشکان خارجی قرار دارند.
قوام شهیدی افزود: به لحاظ آماری بعد از آلمانی ها، ایرانیان دومین گروه بزرگ مهاجران تحصیلکرده را در کانادا تشکیل می دهند. ایران به عنوان اولین کشور خارج از منطقه اروپاست که بیشترین تعداد پزشک را به ایتالیا صادر کرده است. پزشکان ایرانی در آلمان جزء بهترین متخصصان شناخته شده اند . بیش از 1400 ایرانی در بورس دبی سرمایه گذاری کرده اند و بگونه ای که سرمایه های ایرانی در خلال بحران مالی در امارات، توانست بورس آن کشور را از سقوط نجات دهد. آمریکا اعلام کرده ایرانیان تنها اقلیت مهاجری هستند که نه تنها هزینه ای بر دوش آن کشور نگذاشته بلکه برای آنان خلق ثروت، کرده اند.
وی ادامه داد: از دیگر مولفه های موثر ایرانیان جایگاه لابی گری آنان برای اشتغال و جذب هموطنانشان در کشور میزبان است لذا از آنجا که ایرانیان توانمند و دارای مهارت، عناصر مؤثری در کشورهای میزبان بوده اند و توانسته اند ظرفیت خویش را در جهت خدمت به مردم کشور مقصد بکار گیرند، مطمئناً برای ساماندهی بهینه صدورِ خدمات فنی و مهندسیِ سرزمینِ پدری خود موثرتر خواهند بود.
وی مشکلات اعزام نیرو را کمبود اطلاعات منسجم و به روز از فرصت های شغلی موجود در کشورهای پذیرنده نیرو، عدم وجود یک نظام جامع اطلاع رسانی شغلی جهت شناخت وضعیت عرضه و تقاضای نیروی کار، کمبود دوره های آموزشی متناسب با نیاز بازارهای کار جهانی، پایین بودن سطح مهارت و عدم آشنایی بخشی از کارجویان ایرانی با موازین و استانداردهای بین المللی کار، هزینه های بالای فرآیند اعزام نیروی کار از طریق موسسات کاریابی (شامل بررسی مدارک و گرفتن وکیل، نمره زبان، دوره های آموزشی، تخصصی و توجیهی، جاری و ...)ذکر کرد.
قوام شهیدی در پایان گفت: ایرانیان خارج کشور در تمام کشورهای جهان شرایطی استثنایی را رقم زده اند و اینک ما با اراده مصمّم بر اتخاذ دو رویکرد خدمت محور و فرصت محور ضمن ایجاد مطلوبترین بستر برای دستیابی به صدور هدفمند وکم هزینه خدمات فنی مهندسی، می توانیم دستاورد عظیمی را نصیب کشور و هموطنان در انتظار فرصتهای شغلی نماییم.
اقتصام(3)9123**1558


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن